Ideat lopussa? Joululahjavinkit matkailijalle!

Joulu alkaa lähestymään – alle kuukausi jouluaattoon ja lahjojen hankinta alkaa yhdellä jos toisellakin olemaan ajankohtaista. Alkaako ideat olemaan lopussa? Ei hätää, Veera auttaa ideoimaan!

Mä oon aina ollut kauhea lahjaihminen ja tykkään antaa lahjoja mun läheisille ihmisille. Kätevä en oo käsistäni millään tavalla, joten mielummin suuntaan kaupoille. Rakastan tuumia ja pohtia, millainen olisi hyvä lahja lahjansaajalle. Tänä vuonna mulla jää lahjat aikalailla hankkimatta (ellen sitten oo sattunu syyskuussa hommaamaan jotain Suomeen pukinkonttiin), sillä oon tammikuuhun asti reppureissulla.

Tästäpä sain idean silti koota lahjavinkkejä teitä varten, jotka haluatte ilahduttaa matkailua rakastavaa läheistäsi!

1. Olympus PEN E-PL7 valkoinen + 14-42 mm EZ objektiivi – ehkä niinku maailman ihanin kamera. Tää oli niin rakkautta ensisilmäyksellä!

2. OLYMPUS-olkalaukku, jossa on kaikki pehmustetun kameralaukun edut. Laukut valmistetaan aidosta nahasta, ja niissä on irrotettavat hihnat. Perinteinen muotoilu, nykyaikainen joustavuus ja monikäyttöisyys. Olympus PEN:in kameraan on niin paljon kaikkia ihanuuksia, ettei mitään järkeä!

3. Rannekoru maailmanmatkaaja seikkailijattarelle!

4. Design Lettersin AJ Royal Vintage -matkapäiväkirjaa verhoaa geometrinen kuosi, jonka Arne Jacobsen suunnitteli vuonna 1960 valmistuneen SAS Royal -hotellin mattoon. Design Letters haluaa tuoda designin ystävien ulottuville myös kööpenhaminalaishotellin vähemmän tunnettuja esineitä ja graafisia elementtejä, ja on lanseerannut sen johdosta AJ Royal Vintage -tuotesarjan. Matkapäiväkirjan sivuilta löytyy omat osiot niin tulevien reissujen suunnitteluun kuin jo koettujen matkojen kohokohdille. Rakastan tätä tuotesarjaa, näiltä löytyy vaikka mitä muitakin ihanuuksia!

5. Eva Solon savunharmaassa vesipullossa säästetään luontoa, kun reissun päällä ei joka kerta tarvitse ostaa uutta muovipulloa sammuttamaan janoa.

6. Hayn Sleep Well -matkatyyny on oivallinen lisä käsimatkatavaroihin. Onkomiellyttävämpää kuin oma matkatyyny lentokoneessa yläilmoissa tai pitkän matkan bussissa? Ei!

7. Uusi, laadukas matkalaukku varmasti ilahduttaa. Toinen hyvä vaihtoehto on myös uusi rinkka tai matkalaukku käsimatkatavaroihin sopivaksi.

8. Oon vähän vastaan lahjakortteja, sillä niistä tavallaan puuttuu sielu mun mielestä. Pakko silti sanoa, että hymy yltäisi kuuhun asti, jos saisin Finnairin lahjakortin uutta matkaa varten.

Blogi1

1.Ticket to the moon double moon hammock – lahjansaaja voi rentoutua palmun alla Karibialla tai nauttia loistavasti päiväunista vaikka ihan kotoisassa Suomessa. Riippumatto on laskuvarjokangasta, vie vähemmän tilaa kuin litran vesipullo ja painaakin vähemmän. Tilavamman MoonHammock Doublen edut: yksin käytettynä voit asettua vinottain ja toimii unelmamukavana vuoteena parvekkeella tai kesäyössä, kaksin toki vieläkin kivempaa! Materiaali kunnioittaa kehon verenkiertoa eikä synnytä painepisteitä tarjoten näin mitä mukavimmat unet ja fiiliksen. Kestää kosteutta, kuivaa nopeasti ja karkottaa ikävän.

2. Vanha, kulunut, vintagehenkinen maapallo-lamppu koristamaan ikkunalaudalle. Näitä löytyy hyvin muun muassa tori.fi:stä, Facebook-kirppareilta ja erilaisista vintageliikkeistä.

3. Osprey Ultralight Drysack 12 – pieni ja kevyt kuivasäkki kestävästä silikonipäällysteisestä ripstop-nailonista. Kanoottisäkki suojaa vaatteet ja tavarat pölyltä ja kosteudelta ja niiden avulla on tavarat helppo pitää järjestyksessä.

4. Lonely Plantain My Best In Travel 2017 – reissuvinkkejä ensi vuotta silmällä pitäen ja kirjasta löytyy myös Suomi! Lisäksi, jos tiedät että lahjansaaja on lähdössä jonnekin ulkomaille: osta matkaopas kohteeseen jo valmiiksi.

5. Toisenlainen lahja – sellaiselle hyvä, joka ei niinkään välitä maallisesta omaisuudesta ja tykkää eettisistä lahjoista.

6. Mikä maa – mikä valuutta? Matkakirja turismin historiaan. Kirja kertoo, miten nykyaikainen matkailu ja turismi ovat syntyneet ja kehittyneet. Asiantuntijakirjoitukset tarjoavat näkökulmia muun muassa massaturismiin sekä suomalaisen rantalomamatkailun historiaan.

7. Colour! World-matkajuliste, johon voi värittää omat matkansa. Tää on ihan paras, meiltä löytyy kotoa tämä ja innolla aina uuden maan jälkeen puuvärit esiin! Karttaa löytyy myös muutamista putiikeista Punavuoresta.

8. Teetä ja temppeleitä – kirja – loistava valinta Kaakkois-Aasiassa matkustaneelle, varmasti tykkää kirjasta.

Tässäpä olisi useampi lahjavinkki – oisin keksinyt miljoona lisää tähän, mutta ajattelin pitää ideat suhteellisen lyhyenä ja panostaa ennemmin laatuun tällä kertaa. Mitkä oli teidän suosikit? Mun on ehdottomasti tuo Olympus PEN:in olkalaukku (minkä haluaisin kovasti, pitää hommata se Suomesta) sekä Lonely Planetin Best In Travel 2017-kirja.

 

Veera

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply