Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koh Kood – todellakin 5/5 saari!

Ensimmäinen yö takana Koh Koodilla ja pakko sanoa, että olen vakuuttunut – ihana saari! Koh Kood on neljänneksi suurin saari Thaimaassa ja sijaitsee aivan Kambotsan rajalla. Turisteja ei todellakaan ole liiaksi asti, rauhallinen olotila valtaa koko mielen ja kehon sekä rannat on aivan upeita!

Päätettiin tää päivä vaan löhötä meidän resortilla, sillä jo tämä ranta on itsessään aivan huippu, omaa rauhaa on kylliksi asti sekä muutenkin kokonaismiljöö on tosi kiva. Täällä on lähes olematon yöelämä, joten sen toivossa on turha tänne matkusta. Iso suositus meidän Koh Kood Resortille, i love it.

Saari vaikuttaa ihanan koskemattomalta ja ei-kaupalliselta – suurin osa saaresta on viidakon (jossa on muuten käärmeitä, Jussi meinasi astua yhden päälle tänään) peitossa, mutta tarjoaa silti upeita valkoisia hiekkarantoja sekä turkoosia ja kirkasta vettä. Sopii minulle! Täällä on loistavat puitteet myös snorklaamiseen ja sukeltamiseen – aateltiin testailla näitä aktiviteettejä tässä lähipäivinä.  Lisäksi suunnitelmissa on vuokrata skootteri huomiselle ja käydä katsastamassa muuanmuassa saaren pari vesiputousta ja Ao Salatin kalastajakylä.

 

Koh Kood

 

 

Koh Kood 2

 

Tänne ei ole rantaunut mitään ostoskeskuksia, isoja supermarketteja tai ruokaketjuja – tänne suositellaankin nostamaan rahaa valmiiksi, sillä saarella ei käytännössä ole automaatteja. Respan työntekijä mukaan yksi on, mutta se toimii vähän silloin milloin sattuu. Koh Kood on ehkä normaalia Thaimaata pikkaisen hinnakkaampi, mutta täysin sen arvoista.

Koh Koodille oli mun mielestä erittäin helppo ja vaivaton tulla: varattiin lähtöpäivää edeltävänä iltana Bangkokista seuraavalle aamulle kuljetukset, joka sisälsi noudon hotellilta (eli tyyppi tuli polkupyörällä hakemaan meidän noin 400 metrin päähän olevalle lähtöpaikalle) ja kuljetukset minivanilla Tratin lähettyville. Sieltä noustiin Koh Kood Catamaran Ferryyn kohti saaren satamaa, josta meidän kuljetettiin suoraan meidän resortille. Koko lysti maksoi reilu 2000 bahtia ja oli ehkä Aasian reissujeni vaivattomin ja aikataulussa pysyvin matka. Suosittelen tänne haluaville tuota!

 

Trat

Tratin liepeillä odotellaan ferryn lähtöä

 

Matkaevästä

Matkaevästä

 

Koh Koodin satamassa

Koh Koodin satamassa

 

Tällä hetkellä istuksin tässä meidän rannassa palmun alla ja odottelen, että auringonlasku saapuu ja illan BBQ-herkut lähtee tulille. Innolla odotan meidän huomista skootterireissua ja sanoinkin jo tuossa Jussille, että otetaan vaihteeton skootteri, jotta minäkin täystuho pääsen leikkimään meidän hengillä. Eli jos tästä eteenpäin musta ei kuulu, olen varmaan ajanut suoraa vesiputoukseen ja hukuttanut meidät sinne skootterimme kanssa. 😀

 

 

Tiivistettynä edelliset kappaleet: Koh Kood on loistava sellaiselle matkailijalle, joka etsii täydellistä piilopaikkaa siihen olennaiseen: eli rentoutumiseen, omasta seuralaisesta nauttimiseen ja muun maailman unohtamiseen.

Lue täältä toinen postaukseni Koh Koodiin liittyen, jossa on enemmän vinkkejä missä täällä paratiisisaarella kannattaa käydä.

 

Veera

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 1.11.2016 at 17:30

  Mä oon passiivisesti etsiskellyt JUST tän oloista paikkaa Thaimassa. Miten en muista kuulleni tästä aiemmin… Kiitos vinkistä! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.11.2016 at 12:36

   Itsekkää en ollut kuullut tästä aikaisemmin keltää, vaikka moni tuttu on täällä Thaimaassa matkustellut. Pitkään etsiskelin netistä, mitä rauhallisia pikku paratiiseja suht läheltä Bangkokia löytyisi ja sieltähän tämä kaunokainen nousi esiin. 🙂

 • Reply Sara 1.3.2017 at 21:54

  Moikka! Olen lähdössä juurikin tänne! Perjantaina lennetään Bangkokiin ja meidän pitäisi saapua sinne 7.30. Kysyisinkin, että muistatko monen lautalla menitte? Meille sanottiin lauttayhtiöstä ettei keretä edes 14.20 paattiin, joten pitäisi olla Tradtissa yksi yö. Käyhän se niinkin, huomasin vaan että hurautitte saman päivän aikana Bangkokista koodille! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.3.2017 at 19:41

   Moikka Sara! Hmm, saattaa vetää vähän tiukille – etenkin, jos on lennot vähänkään myöhässä sekä Bangkokissa kentällä mulla ainakin on kestänyt aina tosi pitkään passien ja maahantulokorttien takia, jonot saattaa olla välillä tosi pitkät. Toisaalta, automatka ei loppupeleissä oo ihan älyttömän pitkä – näinpä saattaisin kyllä itse lähteä kokeilemaan ehtimään lauttaan. Toinen vaihtoehto, että vietätte yhen yön Bangkokissa ja sieltä lähdette ihan aamusta. Muistaakseni ensimmäiset kyydit lähti silleen, että ennen 12 olisi jo helposti Koh Koodilla.

 • Reply Tanja Saulamo 18.1.2020 at 21:17

  Hei,

  Miltä firmalta varasitte van-kyydin ja katamaraanin..?

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 19.1.2020 at 22:10

   Hei, nyt on kyllä pakko sanoa ettei mitään muistikuvaa. Tästä reissusta on nelisen vuotta. Varattiin matka jostain Khao San Roadin turretoimistosta, jos yhtään helpottaa.

  Leave a Reply