Suomen suurin matkablogiyhteisö

One night in Bangkok

Lennon vihdoin ja viimein saavuttua Bangkokiin olin onnesta soikeana nähdessäni Jussin. Takana oli ehkä hirvein pidemmän matkan lento takana ja eilinen päivä meni suunnitelmien kannalta ihan uusiksi: päikkäreiden jälkeen en yksinkertaisesti jaksanut kun vähän lähteä meidän hotellilta Khao San Roadille syömään ja käymään pikaisesti hieronnassa.

Thaimaa sijaitsee Kaakkois-Aasiassa ja asukkaita maassa on 68 miljoonaa – eli aivan pikku valtiosta ei ole kyse. Pääkaupunki on Bangkok, minne saa hyvinkin edullisia lentoja Suomesta – itse olen halvimmillaan lentänyt alle 400 eurolla Bangkokiin. Lentokentissäkin on varaa valita, sillä maassa on kaiken kaikkiaan yli sata lentokenttää. Meiltä Suomesta Bangkokin lisäksi operoidaan Krabille ja Phuketiin. Thaimaaseen me suomalaiset ei tarvita viisumia – voimme oleskella jopa 30 vuorokautta Thaimaassa ilman viisumia – riippuen miten ja mistä ollaan tulossa. Maa- tai meriteitse saavuttaessa oleskeluaikaa saa vain 15 päivää. Thaimaassa tulee hyvin toimeen englannilla ja moni paikallinen puhuu englantia – matkailu on yksi maan pääelinkeinoista. Lisäksi maan talous riippuu paljon myös viennistä – Kiina, Japani ja Yhdysvallat ovat suurimpia kauppakumppaneita. Iso osa thaimaalaisista työskentelee maatalouden parissa – merkittävimpiä maataloustuotteita on muunmuassa riisi, kumi, maissi, sokeriruoko, kookos ja soijapavut. Lisäksi myös teollisuudenala on yksi Thaimaan merkittävimpiä tulonlähteitä.

Theravada-buddhalaisuus on Thaimaan virallinen uskonto, joita on noin 94 prosenttia Thaimaan väestöstä.Buddhalaisuuden rinnalla harjoitetaan myös šamanismia ja henkien palvontaa. Maassa suurin osa väestöstä asuu maaseudulla, perinteisillä riisinviljelyalueilla. Väestöstä vain reilu 30 prosenttia asuu kaupungeissa, lähinnä Bangkokin alueella, mutta kaupunkiväestön osuus on kasvussa.

Mites toi yks matkustamisen paras asia eli ruokakulttuuri Thaimaassa? Ruokailu on thaimaalaisille osa sosiaalista kanssakäymistä. Monimuotoisen thaikeittiön perusta on thairiisi, jota höystetään tulisilla curreilla, kasviksilla ja kalalla tai äyriäisillä. Ruoka perustuu vahvoihin makuihin kuten limettimehuun, sitruunaruohoon ja tuoreeseen korianteriin – tämä pyhä kolminaisuus-yhdistelmä antaa thai-ruualle sen ominaisen maun. Chiliäkään ei pääse välttämään thai keittiössä, chilin käyttö perustuu muunmuassa siihen, että tulinen ruoka säilyy paremmin. Klassikkoruokia Thaimaasta on Phat thai (ohuita riisinuudeleita paistettu lisukkeineen tamarindikastikkeessa, Tom yam kung (kaikista kuuluisin ruoka, eli hapan sitruunaruoholla ja galangalilla maustettu katkarapukeitto, joka on usein hyvin tulista), Kaeng daeng (punainen ja tulinen curryruoka, syödään usein grillatulla ankalla sekä Kaeng khio-waan (makea vihreä curry, on kookosmaitopohjainen curry josta löytyy sitruunaruohoa ja kafferilimettiä). Parasta mun mielestä on Thaimaassa hedelmien värikkyys, tuoreus ja maku – voisin melkeinpä elää hedelmillä.

 

Phat Thaita kanalla ja scampeilla!

 

Banaanilettuja oli jo ikävä!

 

Check-init ja turvatarkastukset meni maailman mutkattomammin ja olin hyvin nopeasti lähtevien lentojen puolella. Siellä sitä sitten odotettiinkin, sillä meidän Finnairin koneessa oli tekninen ongelma polttoainejärjestelmässä, joka kuuluttajan mukaan on silloin no go-juttu. Kaiken kaikkiaan mun lento saapui vajaa 5 tuntia myöhässä, onneks itellä oli niin hyvä tilanne ettei ollut jatkolentoja tai vastaavia. Pitää muistaa hakee korvauksia tästä, sillä mitä nopeasti kurkkasin, olisin oikeutettu jopa 600 euron korvauksiin. Aika hyvä matkakassalisä olisi!

 

Pitkän odottelun jälkeen kentällä päästiin vihdoinkin koneeseen ja nopeasti lähdettiinkin ilmaan. Lentoemännät oli mitä herttaisimpia ja ystävällisempiä! Palvelu oli oikein erinomaista. Normaalisti saan lähes koko lennon nukuttua ja nytkin olin laskenut sen varaan, mutta toisin kävi. Mun vieressä istui herttainen ruotsalainen mummo, joka valitettavasti kuorsasi niin kovaa, että se kuului mun kuulokkeidenkin läpi. Voitte sitten päätellä loput, nukuinko ollenkaan. 😀

 

Illallinen

Illallinen lentokoneessa

 

Lentokoneen aamupala – toi nakki oli ehkä pahinta ikinä! 😀Thaimaa sopii melkeinpä matkailijalle kuin matkailijalle: reppureissaajille, pakettimatkaajille, perheille, vanhemmalle ikäpolvelle, yksin matkustaville, kaveriporukoille ja pariskunnille. Siitä vain valkkaamaan mitä haluaa lomaltaan! Aktiviteettejä Thaimaassa on rajattomasti sekä erityisesti Bangkokissa on hyvät ostosmahdollisuudet myös vaativampaankin makuun. Tinkiminen iso osa kaupankäyntiä, josta thaimaalaiset nauttii – hyvä vinkki on tinkaamisessa pysyä hyväntuulisena ja iloisena, näin saat paljon paremmat alennukset ja lähemmäs todellista arvoa. Tinkiä pystyy noin 10-40 prosenttia alkuperästä, ellei jopa enemmänkin riippuen omista taidoistaan. Toki ostoskeskuksissa ja vastaavissa on kiinteät hinnat, mutta esimerkiksi marketeilla ja toreilla tinkiminen kuuluu kulttuuriin – muuten maksat aivan hävyttömän paljon ylimääräistä!

Mitä turvallisuuteen tulee, Thaimaa on hyvinkin turvallinen maa turisteille – kunhan pitää tervettä järkeä repussa mukana. Toki turistihuijauksia yritetään ja näihin myös langetaan sekä taskuvarkaita kannattaa varoa etenkin ruuhkaisilla alueilla, kuten marketeilla. Toki on aina pieni riski levottumuuksista turistien suosimilla alueilla – esimerkiksi tänä vuonna Phuketissa ja Hua Hinissä on tapahtunut pommi-iskuja.

Thaimaan hallitus on julistanut maahan vuoden suruajan Thaimaan kuninkaan kuoleman johdosta. Kuningashuonetta kunnioitetaan syvästi, ja sen arvostelu on vakava rikos, josta voidaan langettaa ankara rangaistus. Maassa oleskelevilta toivotaan kunnioittavaa käytöstä ja hillittyä pukeutumista erityisesti 30 vuorokauden ajan – yleinen suruaika kestää vuoden. Kuninkaan kuolema näkyi mun mielestä selvästi katukuvassa erilaisin kangaskoristein, isojen valokuvataulujen ja muistomerkkien tavoin – lisäksi moni oli pukeutunut täysin mustaan.

Pitää nauttia Bangkokista enemmän paluumatkalla. Nyt ollaan matkalla Koh Kootille, tästä paratiisista myöhemmin lisää!

Veera

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply