Mitä tuliaisia ottaa mukaan Suomesta

Jussi pyysi mua tuomaan tuliaisia Suomesta Vietnamiin sen uusille vietnamilaisille ystävilleen. Rupesinkin pohdiskelemaan, minkälaisia tuliaisia Suomesta voisikaan antaa ja ensimmäisenä mieleen nousi suomalainen design: Iittala, Marimekko, Kalevala, Finlayson ja Artek. Suomalainen design tunnetaan pelkistetystä tyylistä ja puhtaista linjoista. Helsinki on erittäin mainio kaupunki design-ostoksiin! Myös Muumi-tuotteet, erilaiset käsityöt ja kirjallisuus (erityismaininta Finnish Nightmaresille, jonka sarjakuvakirja löytyy kaupoista) on myös erinomaisia valintoja tuliaisiksi.

Onhan meillä Suomessa myös mitä herkullisimpia ruoka- ja juomatuotteita, joita varmasti moni raahaa ulkomaille tuliaisiksi. Näistä ehdottomia suosikkeja on muunmuassa mikäs muukaan kuin meidän ihana ruisleipä – hyvänä vaihtoehtona myös hapankorput, jotka on hyvä valinta niiden säilyvyyden takia. Lakkahillo, sinappi, turkinpippurit, salmiakki, Fazerin sininen ja lakritsi varmasti myös ilahduttaa (ja kummastuttaa) monia ulkomaalaisia. Juomapuolelta erinomainen vaihtoehto olisi Salmiakkikossu, Jallu sekä mun mielestä suomalaiset pienpanimo-oluet, joita löytyy rutkasti nykyään.

Suuntasinkin itseni innoittamana kaupoille ja ostin tuliaisia budjettia mielessä pitäen sekä, että mulla on valitettavasti rajallisesti tilaa tuoda tuliaisia. Näimpä pienet ja kevyet tuliaiset oli kova sana! Uskon kuitenkin, että saadaan moni vietnamilainen onnelliseksi näillä meidän suomalaisilla tuotteilla:

 

fazer lakritsi

 

 

fazer lakritsi

 

 

kuksa

Jussi kertoi, että hän oli vietnamilaisten kavereidensa kanssa juonut olutta leikatusta pullonpohjasta, nyt on kaikille omat kuksat oluen juontiin!

 

Ja hei, nyt kun päästiin tähän suomalaisuuteen, niin Suomi on päässyt sijalle kolme Lonely Planetin ”Best in travel 2017 – top countries”-listaukseen:

Fought over by Russia and Sweden for 800 years, Finland finally gained independence in 1917. The Finns will celebrate their centenary with gusto, with events planned in every region. Expect everything from al fresco concerts and communal culinary experiences to sauna evenings and vintage-travel-poster exhibitions. There’s even a new national park, an 11,000-hectare chunk of land in Hossa, studded with pine forests and crisscrossed with rivers. With the country also playing host to the World Figure Skating Championships and the Nordic World Ski Championships this year, there’s never been a better time to discover Finland’s proudly unique culture and landscapes.

Ja mitä Lonely Planetin kyseiseen listaukseen muuten tulee, pääsen tutustumaan sijaa yhdeksän pitävään Myanmariin joulukuussa – jee! Onks teille tuttuja paikkoja 2017 kohteissa? Lisäksi me ollaan ainoa Euroopan maa, joka on päässyt tälle listalle tällä kertaa! VisitFinland oli mun mielestä kirjottanut hyvän artikkelin tän Lonely Planetin listauksen pohjalta ja sieltä löytyikin monta hyvää pointtia siitä, miksi Suomi on niin hyvä matkailumaa – sekä oli todettu, että Suomi pystyy tarjoamaan yhä useammille matkailijoille ainutlaatuisia elämyksiä − jopa enemmän kuin itse ymmärrämme. Yhdyn tähän, onhan meillä pirun upea kotimaa!

 

Tänään tuli ensilumi Joensuuhun!

 

Hauskaa, eilen otin kuvan tismalleen samasta kohdasta tänne ja eilinen kuva oli kovin ei-luminen

Ja niinkuin kuvista huomaa: JOENSUUHUN ON TULLUT ENSILUMI TÄNÄÄN! Olin niin onnessani pari tuntia sitten, kun huomasin että taivaalta sataa lunta. Tilasin nimittäin lunta tälle Joensuu-visiitilleni ja sieltähän se tuli! 😉 Lähdenkin lumen innoittamana nyt äidin kanssa iltakävelylle tuonne metsään! Kertokaa mulle, jos jotain hyvin oleellista tuliaista jäi ostamatta, ehkäpä saisin vielä jotain pakattua rinkkaan.

Veera

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Heta 21.8.2017 at 22:24

    Pääsikö kuksat perille? Mietin oman reissukuksani ottamista mukaan maailmalle, indonesiaan. Mutta kamalaa jos se napataan tavaroistani pois ja joudun jättämään sen kentälle.

  • Leave a Reply