Bangkok ja Koh Kood – olen kohta teidän!

Ah, ensimmäiset majoitukset varattu ja reissusuunnitelmat tehty! Lennän siis ensi viikolla Bangkokiin, jossa näemme Jussin kanssa ja ollaan yö Bangkokissa – Khao San Roadilla. Mielenkiinnolla ootan, miten Thaimaan kuninkaan kuolema näkyy paikallisissa. Ainoa ehto mulle oli hotellin suhteen, että haluan budjettihotellin uima-altaalla ja senhän minä sain: Rikka Inn suoraan ytimestä! Mun lento on aamulla seitsemän maissa Bangkokissa, joten voidaan aamu lötköttää poolilla ja voin yrittää saada vähän väriä pintaan. Khao San Road jakaa mun mielipiteet: tavallaan se on oikein kiva ja helppo paikka, mutta samaan aikaan täysin turismin ympäröimä eikä paikallisuutta näy ollenkaan. Hyvä tukikohta viettää yö tai pari Bangkokissa. Pohdittiin, että oltais oltu tällä kertaa jossain muussa kaupunginosassa, mutta ilmeisesti Khao San Roadilta opereoidaan matkoja (minivan +  ferry) kohti Koh Koodia. Näin ei paljoa tarvitse aamun pikkutunneilla tuktukeja tai takseja vaan voidaan suoraan kävellä lähtöpaikalle.

 

Letut on parhaita Thaimaassa!

Letut on parhaita Thaimaassa!

 

Jussilla on siis reilu viikon loma sen koulusta/työharjoittelupaikasta, joten vietetään se aika Thaimaassa. Mietittiin myös muita vaihtoehtoja, mutta kätevintä ehkä rentoutua Thaimaassa sillä mun lennotkin tulee sinne. Päädyttiin ostamaan lennot Bangkokista Hueen, sillä välimatkat on niin suuria ja noin viikko vain aikaa – näin ei mene bussisa matkustamiseen aikaa. Aloitetaan tää matalan budjetin reppureissaus heti näin lennoilla ympäri Aasiaa ja lisäksi tehtiin jotain ennennäkemätöntä: varattiin resortti Koh Koodilta. Siis resortti. En ookkaan missään hikisessä murjussa vaan resortissa – elämän pieniä luksusiloja. Mennään siis muutenkin vähän sellaiselle saarelle, jolla on kalliin ja elitistisen saaren maine, joten päätettiin sulautua joukkoon. Hahhah, no ei vaan aateltiin kerrankin hemmotella itseämme ja kun ei olla nähty pariin kuukauteen niin voidaan vaan löhötä päivät meidän resortin rannalla ja nauttia toisistamme. Kuulostipa siirappiselta.

Koh Kood (tunnetaan myös nimellä Ko Kut) on Thaimaan neljänneksi suurin saari ja sijaitsee lähellä Kambozan rajaa ja Koh Changia. Turismi on vasta kehittymässä ja saari on edelleen omaleimainen ja rauhallinen. Koh Koodin parhaat rannat kuuluvat Thaimaan hienoimpiin, mikä ei haittaa minua ollenkaan. Saari on erityisesti pariskuntien, häämatkalaisten ja rauhaa arvostavien rantalomailijoiden suosiossa. Loistava valinta niille, jotka etsii autiota hiekkarantaa, kaukaista paratiisisaarta, luontoelämyksiä, sukellusta ja snorklausta. Kuulostaapa hyvälle, vai mitä? Let’s see pitääkö markkinointipuheet kutinsa, palataan Ko Koodiin myöhemmin kunhan mun varpaat tavoittaa turkoosin kirkkaan meren ja valkoisen hiekan ja pääsen muodostamaan oman mielipiteeni.

Thaimaassa aikaisemmin oon reissaillu  muunmuassa Ko Taolla, Ko Phangnanilla, Ko Samuissa, Krabilla ja Ko Phi Phillä. Mun ehtoton oma suosikki oli Ko Phangan, joka on tunnettu sen Full Moon Partyista. Me ei tosin satuttu saarelle partyaikaan, joten saatiin saaresta vähän seesteisempi ja rauhallisempi kuva. Lisäksi majoituttiin silloin keskellä ei mitään rantabungalowissa, makoiltiin riippumatoissa ja näin ollen meillä oli täydellinen löhöloma. Tälläinen on varmaan edessä nyttenkin, toki aktiviteettejä pitää harjoittaa myös ettei nyt aivan laiskistu. Aateltiin hommata snorklausvehkeet!

 

Ko Phangan

Ko Phangan

 

Kelpas herätä tähän maisemaan ja loikoilla oman terassin riippumatossa

Kelpas herätä tähän maisemaan ja loikoilla oman terassin riippumatossa

 

Tää alkaa oikeasti näyttää siltä, että mä oikeasti lähden! Ompa ihanaa. Eilen tuli täyteen yli kaksi viikkoa putkeen töitä ja voin kertoa, että jalat oli aivan muusina viimeiset pari tuntia töissä. Sitä ne on edelleenki, mutta nyt on onneksi ansaittu vapaa ja sitten vain enää kolme työvuoroa ja olen työtön! Aasia, kohta tapaamme jälleen! <3

Veera

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply