Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kolin kansallispuisto häämöttää jo!

Oon tämän kolmen vuoden ajan Helsingissä pitänyt kotia kahdessa osoitteessa Kalliossa ja nytten siirryin hetkeksi Kamppiin ennen The Reissuun lähtöä, jonne on muuten enää 17 päivää! Ollaan Jussin kanssa tuumittu, että kun asunto lähtee vaihtoon todennäköisesti ensi vuonna, Kamppi/Punavuori voisi olla hyvä vaihtoehto Kallion lisäksi. Sain mun vuokranantajalta mahdollisuuden tulla hänen omaan asuntoonsa kolmeksi viikoksi ja pakkohan mun oli tarttua tähän tarjoukseen! Olin aatellu, että tutkailen mun uusia kotikulmia tarkemmin, pujottelen katuja pitkin ja löydän kaikkia uusia putiikkeja ja kahviloita. Pakko kyllä myöntää silti, että ikävä on omille kotikulmille Kallioon.

Mites näin viikon jälkeen on mennyt? Oon saanu unohtaa tutkimusmatkani – oon painanut täyttä päivää kellon ympäri melkein töissä, välillä kadun sitä, että hommasin tähän syksylle vielä toisen työpaikan. Toisaalta tää toinen työ mahdollistaa osan mun reissun budjetista, sillä en oo pahemmin säästelly tätä reissua varten – sen verran yllättäen tää lähtöpäätös tuli. Palkkaapäiviä odotellessa, silloin tämä tehty työ palkitaan! Huomaa kyllä, että on suhteellisen monta työpäivää takana ja puolet vielä edessä – kaiken kaikkiaan 14 päivää putkeen ilman vapaita. Eiks sellanen sanonta oo, että nuorena jaksaa? Jaksaa kyllä, mutta sitten ei jaksa mitään muuta: oon ihan hunningolla urheilun suhteen, Hakaniemen Ladyline ei oo käynyt mielessäkään eikä päivän päätteeksi jaksa enää mitään muuta kuin romahtaa sängyn pohjalle.

Vielä olisi kymmenen päivää puristettavana ja sitten kohtia oikeaa kotia: Joensuuta! Viikko äidin hellässä huomassa kuulostaa ihanalta ja mikä parasta: me aiotaan viettää joulua, sillä tulevana jouluaattona oon kaukana Suomesta. Karjalanpiirakat, sienisalaatit, lanttulaatikot, rosollit – mitä teitä nyt on, täältä tullaan! Joulunvieton lisäksi tuumittiin, että käytäisiin mun yhessä lempipaikassa Pohjois-Karjalassa elikkäs mikäs muukaan kuin Kolin kansallispuisto kutsuu! Miulle tulee tekemään niin hyvää, kun mieli ja keho pääsee lepäämään sekä pääsen kaupungin hälinästä pois. Kolilla pystyy tekemään vaikka mitä ja siellä tuleekin vierailtua noin kolme neljä kertaa vuodessa, joskus jopa useamminkin. Mitäs siellä pystyy tekemään? Vuodenajat toki vaikuttaa tähän paljon, mutta tässäpä muutama hyväksi koettu vinkki:

 

  1. Kajakkiretket omaan saareen – kahvia, makkaranapaistoa ja uimista

Kajakki retki

2. Lohkareluolaseikkailu

Valmistautumisa luoliin

Valmistautumisa luoliin

 

Luolaseikkailu 2

 

3. Patikointia luonnossa. Kolilla on monta erilaista ja eritasoista vaellus/patikointireittiä, jokaiselle löytyy varmasti jotakin!

Kolin huipulla

Kolin huipulla

 

Koli talvella

 

Koli

 

4. Koli Relax Span maisemakylpylän poreissa lilluminen, rentoutuminen sekä skumpasta nauttiminen. Ahh, mitä ihanaa rentoutumista ja m a i s e m i a ! Ja mikä parasta, ei lapsia vaan hiljaista ja rauhallista kylpyläfiilistä.

Maisemat on kohdillaan!

Maisemat on kohdillaan!

 

Koli Relax Spa

 

 

5. Rinteistä nauttiminen Ukko-Kolilla, viime talvena kokeilin lautailua kymmenen vuoden jälkeen ja kyllä, yhtä hirveää se oli edelleen ja yhtä huono olin edelleen. Ehkä mun on nyt vaan uskottava, että musta ei ole lumilaudalla menijäksi.

Ukko-Koli

 

6. Pielisen jäät huskyvaljakon kanssa – oi voi noi koirat oli niiiiin ihania. Rakkautta ja rapsutuksia.

Reki

Kohta lähdetään!

 

Husky

 

7. Lumikenkäilyä Kolin upeissa maisemissa

Tää voi olla yllättävänkin vaarallista ;)

Tää voi olla yllättävänkin vaarallista 😉

 

Koli Activ

Lounastauko

 

8. Sokos Hotel Kolin hotellihuoneesta ja aamupalasta nauttiminen

Hotelli

 

Aamupala Koli Sokos

 

.. Koli on kyllä tosi monipuolinen luontokohde, täällä jos jossakin pää pääsee lepoon – kroppa ei ehkä niinkään, kun aktiviteettejä on joka suuntaan. Muutamat jutut ollaan toteutettu Koli Activin kautta ja suosittelenkin teille lämpimästi tätä ohjelmapalveluyritystä! Erittäin ammattitaitoista, rentoa ja hauskaa henkilökuntaa sekä huomaa, että intohimolla ollaan mukana, ei vain palkan takia. Saa nähdä mitä kivaa me keksitään parin viikon päästä Kolilla, ainakin kylpylään halajaa mun mieli! Mitä mieltä te olitte, mikä mun aktiviteeteistä olis eniten sun juttus? 🙂

 

Veera

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply