Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dubai, jossa haisee raha

Dubai. Olit aikamoinen kaupunki täynnä korkeita pilvenpiirtäjiä, hienoja autoja, siistejä rantoja, valtavia ostoskeskuksia sekä kauniita arabinaisia shekkeineen. Dubaissa mun mielestä kirjaimellisesti haisi raha, jota oli laitettu palamaan. Sympaattisempia ja vaatimattomanpiakin alueitakin löytyi, kuten esimerkiksi Bur Dubai ja Deira.

Useamman vuoden minua on kiinnostanut reissu tänne ja löydettiin niin halvat lennot, että pakko oli tarttua tilaisuuteen. Lennot oli matkalaukkuineen alle 200 euroa, mutta itse eläminen Dubaissa nostattaa loman hintalappuA roimasti sekä majoitus on suhteellisen hinnakasta – oltiin kaiken kaikkeaan kymmenen päivää ja olisin voinut vielä muutaman lisäpäivän nauttia Arabiemiraateista.

 

Dubai
Deira

Bur DubaiMeidän loma koostui pitkälti hotellin uima-altaasta, rannoista, hyvästä ruuasta ja shoppailusta. Dubaissa on maailman isoimmat ostoskeskukset ja meillä kestikin kolme erillistä päivää pelkästään Dubai Mallissa, joka oli jäätävän iso. Ostoskeskukset itsessään oli mun mielestä nähtävyys jo, enkä pistänyt pahakseni jos sieltä nyt sattui itsellekin löytymään jotain kivaa. Ja mikä parasta, ostoskeskukset oli puolille öin auki! Ihan mahtavaa, sillä ei mennyt yhtään ”hukkaan” aurinkoaikaa, vaan saatiin nauttia rannalla rauhassa ilman kiirettä ostoksille. Viime reissullani Ranskan Rivieralla ikävöin vähän Dubain aukioloaikoja, sillä siellä meni tosi aikaisin minun makuuni kaupat kiinni ja jouduttiin välillä lähtemään rannalta aikaisemmin pois tämän takia.


Taksit tuli tutuksi Dubaissa, sillä se oli niin edullista, että oli melkein sama kulkea taksilla kuin julkisilla. Dubai ei ole jalankulkijoiden kaupunki, mutta sai sielläkin hyvin kuljettua katuja pitkin. Aluksi olin miettinyt, etteikö siellä muka yhtään voi kävellä, tästä oli niin moni kirjoittanut etukäteen. Tehtiin myös Jeepillä sellainen safarireissu, jossa käytiin ajelemassa suhteellisen kovalla vauhdilla aavikolla (ei minun ajotaidot olisi ihan tähän riittäneet) kuunnellen arabilaista musiikkia ja tämän jälkeen mentiin beduiinileiriin viettämään iltaa ruuasta, juomasta ja esityksistä nauttien. Tää safariretki oli kyllä mun mielestä käymisen arvoinen, tyyliin Dubain suosituimpia päiväretkiä. Tämän kyllä huomasi myös aavikolla, sillä siellä oli suhteellisen monta muutakin Jeeppiä ja suhteellisen monta muutakin turistia beduiinileirillä. Ei haitannut silti meidän menoa, oli ihanaa!Dubai safari
Ruoka oli kyllä hyvää Dubaissa, rakastan arabialaista ruokaa ja kaikkia sen kastikkeita, liemiä ja tahnoja. Omat ruokasuosikit löytyi pikkukujilta Bur Dubaista ja Deirasta paikallisten asukkaiden seasta. Hintataso oli useissa paikoissa pikkaisen edullisempi kuin Suomessa, mutta ei millään tavalla merkittävä. Ostoskeskuksissa oli jäätävän isoja food courteja, näistä ei voinut odottaa mitään maailman maukkaimpia makuelämyksiä. Kuitenkin tasokas tarjonta mielestäni siihen nähen, että ollaan ostoskekuksessa. Käytiin myös yhtenä iltana Jumeraih Beachin Hiltonin Sky Loungessa, Puressa. Tarkoituksemme oli tulla tänne nauttimaan drinksujen kanssa auringonlasku kattoterassilla. Sää olikin aivan surkea juuri tuona päivänä ja koko kattoterassi oli suljettu. Loman tyyliin ainoa alkoholiannos tuli sitten nauttia säästä riippumatta täällä, olihan se muutenkin paikkana hieno. Dubai tosissaan on muslimimaa, jossa uskonto on vahvassa asemassa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Dubai ei ole välttämättä paras paikka partyreissuille. Toki alkoholia saa – hotelleista lähinnä. Itse en törmännyt reissumme aikana missään muualla alkoholiin kuin meidän hotelilla ja aikaisemmin mainitussa Pure Loungessa. Mehuja oli senkin edestä drinkkilistoilla ja tämä ei minua haitannut, sillä sain nautittua useammankin appelsiinimehun, joka kuuluu mun lomiin.

Deira
Mites ne rannat? Suosittelen, oli oikein ihanan siistiä ja kirkasta vettä. Rantoja minuun makuun! Osassa rannoilla omasta rauhasta oli turha haaveilla. Aurinkotuolit oli jäätävän kalliita Jumeirah Beachilla – tyyliin 50 euroa päivä. En muista tarkkaa hintaa, mutta sen muistan, että jäätävän kallista se oli! Nätisti oma pyyhe aurinkotuolien (jotka olivatkin hinnoittelun perusteella aivan tyhjiä) viereen ja eikun vaan nauttimaan porottavasta auringosta. Nautittiin auringosta ja puhtaasta merestä Jumeraih Beachin lisäksi Kite Beachilla ja Al Mamzar Beachilla – mun suosikki oli tämä jälkinmäisin, tosi kiva ja iso alue! Meidän hotellin pooli oli myös sen verran kiva, niin pysyttiin siinä useana aamuna. Helppo ratkaisu sellaisille päiville, kun piti tehokkaasti toimia ja tehdä kaikkea muutakin.

El Mamzar BeachEl Mamzar Beach
Lähes kaikki Dubaissa oli isoa, kiiltävää ja korkeaa. Naureskeltiinkin välillä Jussin kanssa, että sheikki nro 1 rakentaa pilvenpiirtäjän ja sheikki nro 2 haluaa pistää paremmaksi ja rakentaa viereen vähän isomman. Dubaihan on aivan aavikon keskelle rakennettu ja kontrasti oli tosi iso, kun lähdettiin vähäsenkään kaupungin ulkopuolelle, joka oli täyttä aavikkoa ja hiekkaa vain. Niinkuin otsikkoonkin kirjoitin, mun mielestä täällä haisee raha ja huono-osaisia ei pahemmin näkynyt katukuvassa – kyllähän niitä aivan varmasti löytyy ja löytyikin. Yhtenä päivänä suunnattiin katsomaan auringonlaskua yhteen maailmaan isoimpaan, kiiltävimpään ja korkeimpaan eli Burj Khalifaan. Kyseinen torppa on maailman korkein (ainakin toistaiseksi, korkeampi on rakenteilla tällä hetkellä) ja se onkin huimat 828 metriä korkea sekä siinä on huimat 160 kerrosta. Hissi itsessään korkeuksiin oli jo kokemus ja oli hauskaa huomata, miten korvat meni aivan lukkoon matkalla ylös. Oli jotenkin uskomattomat maisemat näköalatasanteelta ja mun oli vaikea käsittää se, miten korkealla ollaan. Todellakin kaiken rahan arvoinen!

Burj Khalifa
Burj KhalifaDubai, olit kaiken kaikkiaan kiva kaupunki. Et ehkä vannoutuneen reppureissaajan ja budjettimatkailijan valinta numero yksi, mutta kerran elämässä koettava paikka. Täällä mulla oli paikka paikoin sellainen olo, että oon hyvin pieni ihminen – isossa maailmassa.  Todellakin tutustumisen arvoinen kaupunki niille, jotka kaipaa lomalta aurinkoa, rantoja ja hyviä ostosmahdollisuuksia.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

 

Veera

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Terhi / Muru Mou 7.10.2016 at 15:23

  Onpas ihania ja iloisia lomakuvia! 🙂 En ole vielä koskaan Dubaissa käynyt, eikä se jostain syystä ole hirveästi kiinnostanutkaan.. Mutta ehkä vielä joskus, sillä etenkin aavikolla Jeepin kyydissä ajelu ja arabilainen ruoka kelpais kyllä!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 8.10.2016 at 09:58

   Terhi, kiitti paljon! ? Aavikkokyydit ja arabialainen ruoka oli kyllä parhaimpia asioita Dubaissa! Hämmästely siitä, miten voi olla niin isoa ja överiä oli myös hauskaa. Suosittelen Dubaita sellaiseksi kerran elämässä-kohteeksi. ?

 • Reply Annika | Travellover 2.11.2016 at 21:26

  Dubain-lentoja saa ihan hävyttömän halvalla nykyään! Olet katsonut juuri noita parin sadan lentoja, mutta hotellien hintataso onkin sitten ihan eri maailmasta. Olin keväällä pressimatkalla Dubaissa, eikä muutamassa päivässä paljon ehtinyt, mutta sain kyllä aikalailla saman vaikutelman paikasta kuin sinäkin. Yöelämää kyllä on muuallakin kuin hotellien baareissa, ja kuulin myöhemmin, että siellä kyllä on mahdollista bailata aamuun. Itse en jaksanut kuin kertaalleen lähteä porukalla yhdelle kattoterasille, joten en tiedä, olisiko aurinko ehtinyt nousta ennen bileiden päättymistä.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 3.11.2016 at 04:33

   Jep totta! Lennot on ihan törkeän halpoja, ei ainakaan jää siitä kiinni Dubaihin matkustaminen. Hotellit nostatti hintaa kyllä roimasti – oltii erittäin perushotellissa, joka maksoi about 1000€. Aa okei, onks ne jossain piilosemmassa tuollaiset aamuun asti auki olevat bilepaikat?

  Leave a Reply