Suomen suurin matkablogiyhteisö

Who am I? And how, I wonder, will this story end?

Kuka on Veera? Millainen on mun tulevaisuus? Siinäpä vasta hyvä kysymys minulle itsellenikin ruudun tälle puolen.

Oon Joensuusta lähtöisin – siellä on mun juuret, lapsuudenystävät ja perhe. Oon lähes koko nuoruuteni ollut mun äidin kanssa kahdestaan ja tämä on varmasti muokannut musta tälläisen kuin olen: itsenäisen, vastuuntuntoisen ja päättäväisen nuoren naisen. Nyt näin lähes kolme vuotta Helsingissä asuneena voin onnellisesti todeta, että mun koti on täällä Helsingissä, Kalliossa. Eiks sellainen sanonta oo olemassa, että koti on siellä missä sydän on (vaikka pieni pala mun sydäntä on äidin kotona edelleen). Oli ehkä elämäni parhaimpia ratkaisua tehdä se päätös mun kavereiden kanssa, että hommataan kimppakämppä Helsingistä ja aloitetaan uusi sivu elämässä. Meidän kimppakämpässä sitten muuttolaatikoita tuli ja meni  vähän mihinkin suuntaan aktiiviseen tahtiin ja asukkaat vaihtuivat. Sitten sykyllä 2015 oli mun vuoro pakata kamat ja muuttaa saman katon alle ihanaan uuteen Kallio-kotiin mun poikaystävän kanssa. Tämä henkilö teki minulle Helsingistä kodin ja tässä sitä nyt ollaan: leikitään kotia ja toivotaan perheenlisäystä (koira-vauvaa) tulevaisuuteen.

Musta tuntuu, että Helsinkiin muutto muutti mua vähän ihmisenä ja tykkään enemmän tästä uudesta Veerasta vaikkei vanhassakaan mitään vikaa ollut. Uskallan enemmän heittäytyä, kokeilla uutta ja laittaa itseni sellaisiin tilanteisiin, mitkä ennen jännitti (ei sillä, jännittää ne edelleenkin, mutta ei niin pahasti). Ensimmäinen vuosi täällä Helsingissä meni lähinnä uuden totutteluun ja GoogleMapsin sekä HSL:n reittisovelluksen avulla kulkemiseen – voin kyllä sanoa, että Helsinki on mitä mainioin kotikaupunki kunhan siitä pääsee vähän kartalle! Muutin tänne opiskelujeni loppuvaiheella ja valmistuin vajaa kaksi vuotta sitten matkailun restonomiksi. Haaveissa olisi joku päivä tehdä töitä matkailun parissa, nytten tällä hetkellä olen ravintola-alalla kahdeksatta vuotta ja mieleni huutaa muutosta.  Lisäksi mua kiinnostaa hirveästi viestintä ja pieni pala musta haluaisi uudelleen koulun penkille – esimerkiksi medianomiksi opiskelemaan. Onhan tässä jo kaksi tutkintoa takana, miksei kolmaskin menisi?

Tämän muutostarpeen seurauksena irtisanoin itseni syksyn alussa vakituisesta esimiespaikastani ja päätin tehdä itseni ja oman onnellisuuteni eteen jotain. Oon sitä mieltä, että kun ei ole hyvä olla – tee muutos! Näimpä ostin lennot Bangkokiin ja sieltä olisi tarkoitus suunnata Vietnamiin ainakin reiluksi kuukaudeksi ja sitten sen jälkeen reissalla muualla Kaakkois-Aasiassa. Oon aina ollut järjestelmällinen, käytännöllinen ja sellainen ihminen, jonka pitää tietää mitä tulee tapahtumaan. Nyt onkin hypätty pois omalta mukavuusalueelta ja tiedottomuus tulevaisuudesta sekä tuleva työttömän arki koittaa pian. Palaan takaisin Suomeen ensi vuoden puolella ja muutamia pikkuisia viritelmiä tulevien töiden suhteen on, mutta 99% kaikki on vielä täysin avointa mun tulevaisuudessa. Paitsi yksi asia: aion olla onnellinen.


Matkailu on se juttu, mistä tykkään – mikä oikeasti kiinnostaa. Lapsena meidän perheessä ei matkusteltu pahemmin Suomen rajojen ulkopuolelle ja tää puoli on mussa herännyt tässä täysi-ikäisyyden jälkeen (josta on yhtäkkiä kulunut pelottavan pitkä aika). Toivon, että sitten kun oon vanha, ryppyinen ja melkein jo muistini menettänyt, mun kirjahylly olisi täynnä matkaoppaita. Ihmiset keräilee matkamuistoja reissuiltaan – mä aloitan tän jo ennen reissua ja hommaan joka kerta kohteesta kertovan oppaan. Toivottavasti mulla tulee olemaan iso kirjastohuone, jonne mun kaikki matkaoppaat mahtuu!
Matkailijatyyppinä oon ehdottomasti enemmän reppureissaaja kuin laadukkaiden hotellien ja mukavuuksien perässä menijä – toki arvostan mukavuutta ja siisteyttä, mutta budjetin puitteissa. Onhan totta kai välillä ihana hemmotella itseään vähän paremmalla hotellilla ja paremmalla uima-altaalla. Matkustaminen mulla on painottunut Eurooppaan ja Kaakkois-Aasiaan, mutta toivon suuresti tämän laajenevan vuosien varrella ja että pääsisin kaikkiin näihin kohteisiin. Oon kuitenkin ollut onnekas, ja olen päässyt näkemään monia hienoja maita, kaupunkeja ja kulttuureja: Malta, Arabiemiraarit, Venäjä, Malesia, Thaimaa, Vietnam, Borneo, Indonesia, Saksa, Ranska, Islanti, Egypti, Kroatia, Monaco, Unkari, Islanti, Borneo, Viro, Portugal, Espanja, Kampotsa ja Italia. Kaiken kaikkiaan 22 maata takana  ja toivottavasti vielä miljoona edessä! Oon myös pari pidempää jaksoa viettänyt ulkomailla: Maltalla Vallettassa olin hienossa viiden tähden hotellissa työharjoittelussa kolme kuukautta ja Malesiassa Kuala Lumpurissa puolisen vuotta vaihdossa. Malta oli ensimmäinen oikea kosketukseni Suomen rajojen ulkopuolelta ja siitähän se ajatus sitten näköjään lähti!

Näihin tunnelmiin keskiviikko-iltana! Toivottavasti tämä blogi tulee näkemään vielä monen monia maita, niiden mukana muunmuassa Ruotsin – jossa uskokaa tai älkää, en ole ikinä käynyt! Toivottavasti nautitte maailmasta mun silmin ja tervetuloa mun matkaan! 🙂

– Veera

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply miija 29.9.2016 at 10:28

    Mä oon kans heränny matkailuun vasta täysi-ikäisenä, tai oikeastaan ehkä vasta 20-vuotiaana kun aloin opiskelemaan matkailua. 😀 Nyt on joka vuosi päästävä vähintään kerran ulkomaille ja nimenomaan budjettimatkailu on se oma juttu. Tuun varmasti seuraamaan sun reissujas täältä blogin kautta, blogisi vaikuttaa oikein kivalta! 🙂

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 29.9.2016 at 18:04

      Meihin on Miija näköjään sama matkailukärpänen iskeny opiskelujen kautta! :’D Ihanaa kuulla, että tykkäät, ja toivottavasti mun reissut inspiroi suakin uusiin budjettikohteisiin!

    Leave a Reply