Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tervetuloa mun mukaan!

Oon jo jonkun aikaa pyöritelly ajatusta omassa päässäni, nyt kun se on tarpeeksi muhinut ja hautunut niin päätin pistää pystyyn Aurinkorasvaa ja Aloe Veeran. Mietin, että mikä olis kantava idea tässä? No, se mitä rakastan: maailman näkeminen – läheltä ja kaukaa. Toki lisämaustetta varmasti tulee tuomaan ihan oma arkinen elämä – ei sitä kuitenkaan tavallisena ihmisenä ole aikaa eikä resursseja matkustaa. Teen kuitenkin parhaani!

Löysin joskus useita vuosia sitten ihanan lappusen maasta, ja se koristaa nykyisin kirjahyllyäni ja matkaoppaitani. Siihen on hyvin kiteytettynä mun ajatusmaailma: I haven’t been everywhere but it’s on my list. Tykkään tosta lauseesta, tosta ajatuksesta. Ihmiset keräilee mitä erilaisimpia asioita reissuiltaan – magneetteja, simpukoita, elintarvikkeita, postikortteja, koriste-esineitä tms. – mä kerään matkaoppaita. Haaveissa on, että sitten kun oon vanha ja ryppyinen, mulla on iso kirjahylly täynnä matkaoppaita ja plus ne on erittäin hyödyllisiäkin reissuilla!

 

Tää lappunen on mun inspiraation lähde!

Tää lappunen on mun inspiraation lähde!

 

Ennen haaveilin, että pääsisin uimaan kaikissa maailman merissä, mutta tälleen vanhetessa oon tullut vähemmän vesipedoksi ja meressä lilluminen ei oo enää se number one. Tyydyn nykyisin pikaiseen kastautumiseen ja varpaiden uitteluun vedessä ja muuten voisinkin pysyä viltillä aurinkorasvan kanssa. Millainen matkailija sitten oon? Yksi vaatimus on ylitse muiden: lämpö. Oon sellainen aurinkomatkailija henkeen ja vereen sekä kaipaan mun matkoilta rantoja (okei, no uima-allas käy myös). Lisäksi en tykkää matkustaa pahimpiin turistirysiin ja kierränkin Teneriffat ja Pattayat erittäin kaukaa. Enemmän haluan matkaltani uusia paikkoja, uusia nautintoja ja uusia kokemuksia – jotain autenttisempaa, kuin massaturismipaikat. Okei, ymmärrän että meitä on tässä maailmassa tyyliin miljardeja x 100000, että se ei aina ole mahdollista – saavutettavissa kuitenkin. Yksi must juttu on vielä, mikä pitää nauttia joka lomalla: tuorepuristettua appelsiinimehua! Edelleen paras mehu ikinä oli Gili Menolla, täydet viisi pistettä.

 

Tuonne kohta!

Tuonne kohta!

 

Kuka mä sitten oon? Oon Joensuusta kotoisin oleva 26-vuotias, tällä hetkellä itseään etsivä ihminen. Muutin Helsinkiin kolmisen vuotta ja Kallion kotimme tuntuu enemmän kodilta kuin Joensuu koskaan. Joensuussakaan ei mitään vikaa ole missään nimessä, mutta tuntuu kyllä siltä täysin, että mun koti on täällä. Elämässä tykkään hyvästä seurasta ja uuden kokemisesta –  en oikein osaa olla paikoillaan ja aina on suunnitteilla jotain uutta – mun äiti kutsuu mua pyörremyrskyks ja se on aika kuvaava sana: kun päätän jotain, se myös tapahtuu ja nopeasti.

Oon opiskellut matkailun restonomiksi ja teen töitä ravintola-alalla. Tai ainakin teen vielä. Irtisanouduin tuossa parisen viikkoa sitten mun vakaasta kokoaikaisesta esimiespaikasta ja lähden ensi kuussa kokemaan maailmaa Aasiaan ja vähän miettimään, mitä mä haluan – niinkun oikeasti. Oon ollut ravintola-alalla kahdeksan vuotta ja nyt oon tullu siihen pisteeseen, että jotain uutta on tehtävä oman onnensa eteen. Ehkä alanvaihdos kokonaan – ehkä uudet opiskelut kokonaan? Saa nähdä. Tarkoitus on tulla takaisin ensi vuonna (ah, ensi vuonna kuulostaa niin ihanalta), tammikuussa. Mun poikaystävä on tällä hetkellä Vietnamissa, Huessa vaihdossa – sinne matkaan näin aluksi ja mietitään sitten yhdessä (okei, varmasti mietin jo ennen sitä – oon välillä liian suunnitelmallinen), minne meidän rinkat pääsee reissaamaan.

Näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa tältä erää, palaillaan taas ja niinkuin otsikkokin sen jo kertoo: tervetuloa mun elämään!

Veera
Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 17.9.2016 at 22:13

    Aasia on paras, jään odottelemaan tulevia postauksia. Mun olisi tarkoitus myös jossain vaiheessa päästä näkemään Vietnamia enemmän… 🙂 Ja ihan mahtava idea kerätä noita matkaoppaita!

    • Reply veerapirita 18.9.2016 at 01:49

      Pakko yhtyä kyllä Meri, Aasia on paras! 🙂 Itte oon pikaisen pintakosketuksen saanut Vietnamiin, pian pääsee vähän pintaa syvemmälle!

    Leave a Reply