Sukellusta Komodoilla

Sydämeni jäi Kupangiin, mutta itse lähdin sukeltamaan Komodoille. Olin ollut siellä aikaisemminkin, reilu kolme vuotta takaperin, ja Labuan Bajon kylä, josta siis sukellusreissut starttaavat oli muuttunut rajusti muistikuvistani. Ekalla kerralla en paikasta juurikaan välittänyt: likainen katu, jossa autot ja mopot vetivät poppirallia eikä mitään meininkiä missään. Nyt kadunvarsi on miinoitettu herkullisilla ravintoloilla ja kattoterasseilla. Silloin sukelluskeskuksia oli koko kylässä kuusi ja nyt 32, naisten piti peittää polvet ja olkapäät; nyt länkkärit kulkivat kaduilla pikkiriikkisissä bondeau-topeissa ja kankut paljastavissa minishortseissa. Edistystä? Ainakin turistit viihtyy ja paikalliset rikastuu, jos ei muuta.

Samassa hostellihuoneessa kanssani nukkui saksalainen Nora, jonka kanssa tulin heti saman tien juttuun. Lähdimme tutkailemaan lähimaastoja ja ”kauniita” hiekkarantoja.

Sekin ilta päättyi, mutta ei tällä kertaa oluen merkeissä, sillä seuraavalle päivälle oli luvassa kolme sukellusta upeissa Komodon vesissä. Nora suoritti hänen Advance Open Wated Diver -kurssiaan, joten valitettavasti emme päässeet sukeltamaan yhdessä. Itse tein hupisukelluksia ja onnekseni kanssani oli vain hyviä sukeltajia ja näin sukelluksetkin olivat hyviä.

Nappasin kameran mukaan pinnan alle, vaikka se olikin riskaapelia. Vilkuilin tietokonettani tiuhaan ,etten vain ylitä 15 metrin rajaa. Aikaisempi samanmoinen kamerani tuhoutui Great Barrrier Reefillä juurikin syystä että olin tyhmä ja vein sen liian syvälle.

Selfie time!

Sukellusten jälkeen olin väsynyt mutta onnellinen. Seuraavana päivänä oli tiedossa sama juttu, mutta silti oli sellainen olo, että olin olueni ansainnut.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *