Mopolla Balin ympäri

Olipa taas mukava syödä pihviä, juoda kaljaa, päivittää Facebookia, vuokrata mopo, pulikoida uima-altaassa ja rentoutua. Bali ei ollut koskaan aikaisemmin tuntunut niin hyvältä ja yhdeksän päivää meni hujauksessa hotellin uima-altaalla jääkylmä Bintang kourassa. Kerrankin Balilla paistoi aurinko eikä Kutan rantakaan ollut niin saastainen kuin yleensä.

 

Meillä oli yhteensä kolme viikkoa ennen lentoa Ausseihin ja päätimme viettää sen kokonaisuudessaan Balilla. Skippasimme ajatukset Lombokista ja Gili-saarista: ei vain jaksanut enää yhtään ylimääräistä kulkuneuvoissa istumista ja liikkumista. Rinkan kantaminen alkoi jo tuntua ja oli mukavaa jäädä hetkeksi aloilleen. Tai no, emme me kovin paikallamme loppujen lopuksi pysyneet. Vuokrasimme pariksi viikoksi mopot alle ja lähdimme kiertämään Balin saarta. On kuitenkin täysin eri asia olla riippuvainen busseista ja lautoista, kuin että on oma mopo alla. Saa päättää itse minne aikoo ja mihin aikaan päivästä eikä tarvitse istua polvet leuassa tupakankatkuisessa minibussissa, jossa teknopoppi soi niin kovaa, että korvatulpillakin pää räjähtää. Ukotusmittarikin alkoi olla tapissa.

Tutustuimme paikkoihin, jotka olivat aikaisemmilla kerroilla jääneet väliin tai vähemmälle huomiolle. Ajoimme Sanurin kautta Tulambeniin sukeltamaan ja testaamaan upouutta Suunnon sukellustietokonetta. Tulamben yllätti positiivisesti. Sukellus USAT Liberty Wreckillä oli täysin kelvollista: näkyvyys oli hyvä, nähtävää oli paljon ja tuli taas löydettyä muutama minulle ennestään tuntematon markolaji, kuten orangutan crap ja skeleton shrimp ja muutama uusi nudibranch. Yösukellus Juhan kanssa kaksin oli huippuhieno ja rehellisesti sanottuna minua pikkaisen jopa pelotti. Muutama iso grouper vaani meitä ja pilkkopimeässä huonolla taskulampulla sukeltaminen hylyssä pisti karvat pystyyn. Suunnistaminen ilman kompassia ei tainnut ihan mennä käsikirjan mukaan, mutta hauskaa meillä oli silti. Majoituksemmekin Tulambenissa oli täysin kelpo: huone itsessään ei ollut häävi, mutta 8€ hinta piti sisällään aamupalan ja uima-altaan käytön. Kun emme olleet sukeltamassa, grillasimme ihoa altaan laidalla.

Tulambenista pamautimme pohjoisen Lovinan kylän kautta ja sateisten vuorten yli Medewin surffimekkaan, jossa olimme viettäneet muutaman päivän aikaisemmalla Bali-reissullamme. Medewi ei ollut muuttunut, ei sitten yhtään viime kerran jälkeen -jopa Juhan viime kerralla tuhoama surffilautakin näytti olevan taas vuokrauskunnossa. Meillä molemmilla oli todella huono olo. Tuli podettua nestehukkaa, auringonpistosta ja malarian mahdollisuuttakaan ei voinut poissulkea. Molempia laiskotutti ja heikotutti. Surffit jäivät Medewissä väliin ja matka jatkui kohti Canggun aaltoja.

Varasimme Lubdhaka nimisen hotellin, jonka huoneet olivat tasoltaan parempia kuin monet neljän tai jopa viiden tähden hotellit, eikä hinta ollut kuin 17€ yöltä. Suosittelen Cangguun suuntavalle! Canggu kokonaisuudessaan oli mieletön mesta ja harmitti, ettei ollut tullut aikaisemmin käytyä. Oma mopo on hyvä olla, sillä etäisyydet hotellilta rannalle ja parhaisiin ravintoloihin ovat aika pitkiä. Biletystä Canggussa ei taida juurikaan olla, mutta Seminyakin poppibaareihin ei ole kuin vartin matka, jos sellaisista tykkää. Minun ja Juhan illat muodostuivat pääasiassa pienistä kadunvarsiravintoloista, Bintangista ja hotellihuoneessa katsotuista luontodokkareista. Canggua jäi hieman ikävä ja Tulambenin lisäksi se on ehdottomasti parasta, mitä Balilla on meille tarjota.

Mitä lähemmäs tultiin Perthin lentoa, sitä haikeammaksi muuttui olo. Tähänkö se lomailu nyt päättyy? Töihinkö sitä pitää mennä? Ei auttanut itku markkinoilla. Kukkaro tuntui jo turhan kevyeltä ja kone nousi ilmaan mukanaan kaksi Indonesiaa rakastavaa auringonpalvojaa.

Farewell, Indot! Palataan asiaan kylmän koleasta Perthiläisestä.

2 vastausta artikkeliin ”Mopolla Balin ympäri

  1. Canggu <3 Maaliskuussa 2 viikkoa siellä… 3 kertaa kokonaisuudessaan balilla olleena heittämällä paras paikka! Tosin hieman tyyriimpi kuin Kuta, ei haittaa 😀 Onko toi pizza siitä wood owen mestasta rannan läheltä?

    • Jep, Canggu vei sydämen. Harmi, ettei oltu käyty tuolla aikaisemmin. Olen siis monet kerran ollut Balilla ja aina kiroillut, että siellä ei ole mitään minulle. Tällä kertaa löytyi kaksikin uutta hyvää mestaa: Tulamben ja Canggu!
      Pizzapaikan nimi taisi olla niinkin yksinkertainen kuin Pizza House. Aika lähellä Echo Beachiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *