George Town -World Heritage Site

On vuosi 1786. Elokuu. Brittiläinen kauppalaivue lipuu Malakan salmella. Edessä suuri saari, sademetsän peittämä. ”Tässä se on, tämä on hyvä paikka”, kapteeni Francis Light toteaa, rantautuu ja rakentaa koillisrannalle linnoituksen, Fort Cornwallisin. Muutamassa vuosikymmenessä saaresta muodostui tärkeä tukikohta kaukoidän kaupalle.

Fort Cornwallis

World War I Memorial

Vuonna 2008 UNESCO lisäsi George Townin ja Malaccan maailmanperintölistalleen. Eikä ihme. Vaikka japanilaiset valloittivat Penangin toisessa maailmansodassa ja kaupunki kärsi pahasti, monet ikivanhat kolonialaisrakennukset säilyivät. Tässäpä kuvia joistain historiallisista nähtävyyksistä, joihin törmäsin.

Queen Victoria Memorial Clock Tower

Victoriasta tuli kuningatar 18-vuotiaana ja hallitsi Englantia aina kuolemaansa asti 1901

Ei mikään perinteinen aasialainen katunäkymä

Kaakkois-Aasian vanhin anglikaaninen kirkko, St. George’s Church

Kapitan Keling Mosque

Kummitustalo

 

City Hall

Kinkkitemppeli iltatunnelmissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *