Penangin monet kasvot

Perhentianilla vietetyn yhdeksän päivän jälkeen oli outoa pistää lipsut jalkaan. Päivät saarella menivät todella nopeasti, vaikka emme oikeastaan tehneet mitään -taaskaan. Lähinnä nukuimme puoleen päivään, snorklailimme, söimme hyvin ja pulikoimme paljon rantavedessä. Long Beachin ranta on loistava: valkoista puuterihiekkaa melkein kilometrin. Eikä sitä oltu pilattu liioin rantatuolein ja kaupustelijoin. Hiekkapohja jatkui pitkälle horisonttiin ja vasemmassa laidassa oli hyvää snorklauskorallia. Ja tosiaan, kun meno keskittyi tuohon Long Beachiin, kengillä ei tehnyt mitään.

 Penang bussin ikkunasta

Sesonki kuitenkin alkoi olla ohi, joten oli jatkettava matkaa. Pohdimme minne menisimme seuraavaksi, Kuala Lumpuriin vai Penangiin. Päädyimme jälkimmäiseen, koska KL on jo nähty, Penangista lentää AirAsia ja Firefly Sumatralle, se on meren äärellä ja lähempänä kuin KL. Lähdimme Perhentianilta maanantaiaamuna kahdeksan veneellä ja olimme perillä Penangin pääkaupungissa, George Townissa jo iltakuudelta. Toistaiseksi lyhin matkustus aika, jee!

 Katutaidetta

Varasimme netistä muutaman päivän etukäteen hotellin (Guest Inn Muntri) tiistaista torstaihin, mutta lähdimme Perhentianilta päivän odotettua aikaisemmin, joten hotellin metsästys maanantaiyöksi oli edessä. Trip Advisorin ränkkäysten perusteella otimme bussiasemalta taxin Red Inn Heritage -hotelliin, joka ylitti kaikki odotukset: edullinen hintataso (n.15€), ilmastointi, siisti ja viihtyisä, tilavat yleiset tilat, WiFi, pyöränvuokraus, aamupala, pyykkipalvelu yms. Voin suositella, jos sinne päin aikoo. Hotelli sijaitsee reppureissaajien suosiman Chulia Streetin poikkikadulla ja kävelyetäisyydellä kaikista kaupungin nähtävyyksistä ja ostoskeskuksista.

Chulia Street

Penangin saari ja sen pääkaupunki George Town olivat minulle entuudestaan vieraita paikkoja. Hyvä jos olin joskus kuullut nimen. En siis osannut oikein odottaa mitään. Tarkoituksena oli tutustua kaupunkiin ja lähiympäristöön muutaman päivän ajan ja jatkaa sitten matkaa Indonesian puolelle. Kaupunki pääsi yllättämään täysin. Vastakohtia, tunnelmaa, sekasortoa. Minä kulttuurifriikkinä ihastuin George Townin vanhoihin kolonialaisrakennuksiin, pilvenpiirtäjiin, katutaiteeseen, kiinalaisiin temppeleihin, Little Indiaan, luksusresortteihin ja lukuisiin katukeittiöihin. Penangia voisi kuvailla Singaporen pienoismalliksi: saari on varsinainen sulatusuuni lukuisine eri kulttuureineen, uskontoineen ja nähtävyyksineen. Kiinalainen enemmistö yhdessä intialaisen, malesialaisen, thaimaalaisen ja länsimaalaisen vähemmistön kanssa. Hindutemppelin vieressä moskeija, toisella puolella reggaebaari. Vanhassa 1800-luvun kolonialaisrakennuksessa kiinalainen perhe palvoo esi-isiään suitsukkein ja kongein. Ladyboyt rivissä viiden tähden hotellin viereisellä sivukujalla. Toisella puolella tietä yksijalkainen mies tyhjä pahvimuki kädessään. KFC:n valomainokset värjäävät rapistuneita julkisivuja.

Kultasepänliikkeen vieressä oli teurastamo

Salamointia mantereen puolella

George Town sijaitsee Penangin koilliskulmassa. Koko itäinen puoli on vuorattu korkeilla rakennuksilla ja ostoskeskuksilla, joita rajaa saaren keskiosan korkeat kukkulat, Penang Hill. Läntinen puoli on rauhallisempi, köyhien paikallisten asuttama. Pohjoisesta löytyy kansallispuiston lisäksi paljon uimarantoja ja resortteja. Rikkaiden turistien hupilandia. Tekemistä Penangista löytyy lintupuistoista ja sotamuseoista aina riippuliitoon ja vesiskootteriajeluun asti. Choose yours. Oma listamme jäi tosin aika lyhyeksi.

 Floating Mosque pohjoisrannalla

Muutama päivä vierähti yhtäkkiä viikoksi ja vieläkin olisi riittänyt tekemistä ja nähtävää Penangissa. Jos tahtoo rannan lisäksi myös kaupunkiloman, kannattaa vaihtaa kuusitoista kertaa nähty Barcelona Penangiin. Ruokavalikoima taisi olla meille saaren kohokohta; intialaista painoimme menemään joka ikinen päivä. Kävimme myös testaamassa kiinalaista ankkaa ja jopa taiwanilaisen ja korealaisen keittiön. Ja KFC:n. Ja Burger Kingin. Mutta niistä ei puhuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *