Diamond Jubilee 2012 -paraatissa parempi

Tiistaina suunnattiin koko porukan voimin kaupunkiin tarkoitukseni käväistä maailmanpyörässä, London Eyessa. Metrosta kun ponnahdimme maanpinnalle suunnitelmat muttuivat. Olimme täysin tietämättömiä kuningattaren hevosvaunuparaatista. Populaa riitti jokaisella kadulla ja eristysnauhat ja -aidat jatkuivat silmän kantamattomiin. Kuulimme kovaa hurrausta ylempää talojen välistä ja sinne saapuessa meille kerrottiin, että olimme juuri missanneet Hänen korkeutensa. Ketutti lievästi. Astetta tietoisempana siitä, että halusin nähdä itse iso-Ellun livenä, nappasin mummia kainalosta ja riensimme Buckinghamin palatsin suuntaan; muut noudattivat alkuperäistä suunnitelmaa nousta yläilmoihin. Ehtii sinne seuraavanakin päivänä.

Palatsille asti ei päässyt ihmismassan vuoksi, joten jäätiin The Mallin varteen. Luulin saaneeni hyvän paikan, jost voisin kuikuilla ja kuvata, kun kuninkaalliset viilettävät hevosvaunuillaan ohi, mutta olin väärässä. Ennen paraatia sain napattua kyllä hyviä kuvia tuittupäisistä sotilaista ja orkesterista, mutta kun vaunut lähestyivät, jäin jalkoihin. Nostin kamerani yläilmoihin ja räpsin minkä kerkesin. Tilanne oli ohi muutamassa sekunnissa ja kaikki mitä kuningattaresta sain ikuistettua verkkokalvolleni, on Ellun hattu. Kannatti herätä! Kameralle en saanut edes sitä hattua, mutta monen monta kuvaa on edessä heiluvista pokkareista, puustosta ja ihmisten takaraivoista. Illalla matkalla kämpille aloin selailla tarkemmin aikaan saannoksiani: en saanut kuningattaresta kuvaa, mutta kappas! Ketkäs ne siinä komeilevatkaan? Itse prinssit Harry ja William ja Cambridgen herttuatar Kate. Tai siis heidän hattunsa…Kuninkaallinen soittokunta tai mikä lie humppatykki oli mainio. Olin kuulevinani jotain varsin tuttua, keskityin ja… kyllä! Siinä he soittavat James Bondin tunnaria! Veto ansaitsi raikuvat taputukset ja vislaukset. Pumppu pystyi kuitenkin pistämään vieläkin paremmaksi. Soittaa päräyttivät siihen perään popin kuninkaan, Michael Jacksonin Thrillerin. Taidan muuttaa Englantiin.

En ole koskaan elämässäni nähnyt niin paljon poliiseja ja järjestysmiehiä, wow! Oli poliisia autoin, moottoripyörin, hevosin, fillarein, kävellen puhumattakaan kuninkaallisista sotilaista ja heidän menopeleistään. Maailmanluokan meininkiä, sanoisin. Monarkian ihmeellinen maailma on vienyt minut mukanaan. Niskani kipeytyivät ympärillä olevasta loistosta ja kädet väsyivät valokuvauksesta. Otin yhteensä 900 kuvaa Diamond Jubilee 2012 -tapahtumasta. Parhaimmat hetket eivät kuitenkaan tallentuneet muistikortille vaan syvälle sisimpääni. Siellä ovat nyt ne hetket, kun rämmin kaatosateessa nähdäkseni Tower Bridgen nostosillan, heiluttelin Union Jackia ja kuuntelin Englannin kansallislaulua ja vielä ne onnenkyyneleet Hyde Parkissa, kun sir Elton John lauloi Your Songin. Niin, ja Ellun hattu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *