5th day -Kastellet

 

Viimeistä viedään. Köpiksen reissu meni osittain pilalle huonon sään takia. Kun paleltaa, ei oikein huvita tehdä mitään. Onneksi kaksi vikaa päivää oli jo kauniimpi keli, eikä tarvinnut möllöttää sisätiloissa.

Kuva: historianet.fi

Omenahotellin Check-outin jälkeen lähdettiin vielä Kastellet -linnoituksille. Kastelletia alettiin rakentaa vuonna 1626 puolustukseksi Ruotsia vastaan. Se muistuttaa ilmakuvissa viisisakareista tähteä ja on siksi helppo bongata kartasta. Linnoitus on edelleen sotilaskäytössä ja siellä on tiukat järjestyssäännöt. Kastellet on oikein mainio lenkkeilypaikka, joskin luulen kesällä siellä olevan sen verran ihmisiä, että niiden väistely veisi tehoja itse tarkoituksesta.

 

Linnoituksen reunoja kiersi hiekkatie, jonka varelle oli ripoteltu penkkejä. Nautimme auringosta ja rauhallisesta tunnelmasta. Pientä miinusta tuli kylmästä tuulesta, joka puhalsi suoraan mereltä päin.

Viimeinen päivä oli todella nautinnollinen. Oli mukava palata takaisin koti-Suomeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *