3rd day: That calls for a Carlsberg

Carlsberg -tuo Jumalan antama nuoruuden nektari tanskalaisille. Pakkohan sen syntyperä oli tutkia ja niinpä suuntasimme osoitteeseen Gamle Carlsberg Vej 11. Pihalla meitä oli vastassa huippuhienoja bisseautoja muinaisilta ajoilta ja muutama polle kärryineen.

Carlsberg -vierailukeskus on perustettu vanhoihin olutpanimon tiloihin, jossa edelleen tuotetaan pieniä määriä erikoisoluita. Keskuksessa pääsee tutustumaan oluen tuotantoon, Carlsbergin historiaan ja sieltä löytyy myös maailman suurin olutpullojen kokoelma. Kokoelman pölyisiltä hyllyiltä löytyi suomalaisella mittapuulla merkittävä aarre. Ikuistin tämän aarteen ja näet sen alempana. Turistikierros maksoi vaivaiset 70DKK eli n. 10€ ja piti sisällään kaksi vapaavalintaista olutta.

Aloitimme tutustumiskierroksen mistä muualtakaan kuin baarista. Nappasimme lasilliset Tuborgin pääsiäisolutta. Nom nom!

Kokoelman pullotilanne 17.4. oli 21 508. Muutama hassu siis.

R.I.P. Litran lasipullot

Juha löysi uuden tamman Carlsbergin hevostallista

Kierros päättyi samaan pisteeseen mistä aloitimme -baariin!

The Ny Carlsberg elephant gate

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *