5 x herkuttelijan Tallinna

Joulun jälkeen vietettiin miehen kanssa kaksi yötä Tallinnassa. Ruokaa rakastavina matka keskittyi paljon hyvän ruuan ympärille ja siihen Tallinna onkin loistava kohde. Me onnistuttiin välttämään täysin huonot ruokakokemukset ja löydettiin matkan aikana  useampia suosikkeja. Tämä postaus on pyhitetty niille😍

1. Ravintola Ö

Tämä oli ainoa pöytävaraus, jonka tein jo etukäteen ennen matkaa. Ö on edustanut Tallinnan ravintola parhaimmistoa jo useamman vuoden ajan, joten halusin ehdottomasti päästä sen testaamaan. Kokemus oli kaikin puolin onnistunut! Palvelu oli osaavaa ja ystävällistä ja ruoka herkullista. Täällä voit valita kahdesta eri valmiista menusta, joista me valittiin lyhyempi, mutta lähdettiin kuitenkin vatsat aivan täynnä hotellia kohti.

http://restoran-o.ee/en/

2. Kakskokka

Kakskokka on ravintola Ö:n sisarravintola ja sijaitsee ihan sen naapurissa. Tänne varattiin pöytä sunnuntaina ja saatiin samaksi illaksi pöytävaraus tehtyä. Haluttiin Ö:n perusteella testata myös Kakskokka ja täälläkin palvelu oli erinomaista ja ruoka maistuvaa. Tunnelmaltaan Kakskokka on huomattavasti Ö:tä rennompi. Täällä valittiin itse annokset listalta, mutta valmis menukin oli saatavilla. Itse valitsin kaksi alkuruokaa, enkä ollenkaan pääruokaa, mutta alkuruuat oli niin suuria ettei nälkä kyllä jäänyt ollenkaan. Suosittelen erityisesti alemmassa kuvassakin näkyvää alkuruokalistan kukkakaaliannosta! Jälkiruoka jaettiin, mutta kauniista ulkomuodosta huolimatta se jätti hieman toivomisen varaa.

http://kakskokka.ee/en/

3. Kahvila RØST

Rottermannin kaupunginosassa sijaitsee ihana kahvila RØST, jossa käytiin parikin kertaa. Mies on tarkka kahvistaan ja täällä kahvi oli kuulemma erinomaista. Syötiin myös voileivät ja maistettiin pullaa sekä pieniä sitruuna-vadelmapiiraita ja kaikki näistä vei kielen mennessään😋

rost.ee

4. Baojaam

Käytiin sunnuntaina kävelyllä Balti Jaam Turgissa. Sieltä bongattiin sattumalta Bao-paikka, jossa lihat paistettiin green eggissä ja jo sen perusteella istahdettiin siihen lounaalle. Otettiin täytteeksi kana ja naudanliha ja ne olivat niin herkullisia! Käy ehdottomasti maistamassa, jos vierailet kauppahallissa.

https://www.facebook.com/baojaam

5. Trühvel

Mies jutteli kahvista RØSTin henkilökunnan kanssa ja he suosittelivat käymään ravintola Trühvelissa, jossa toimii samalla kahvipaahtimo Brick. Maanantaina suunnattiinkin huoneen luovutuksen jälkeen jälleen Telliskiven alueelle, kierrettiin kauppoja ja mentiin Trühveliin lounaalle ja mies osti mukaan myös kahvipapuja. Lounas oli maittava, palvelu aivan mielettömän ystävällistä ja kahvikin kuulemma loistavaa (minähän en juo kahvia, mitä katsottiin täällä hieman kieroon😄). Tänne kaikki kahvin rakastajat ja myöskin hyvää ruokaa kaipaat Telliskiven alueella.

https://truhvel.ee/

Viime vuonna matkustettiin Tallinnaan kaksi kertaa muutaman vuoden tauon jälkeen. Toivottavasti päästään tänäkin vuonna siellä vierailemaan❤️

Mikä on sinun suosikki ruokapaikka Tallinnassa? 

10 thoughts on “5 x herkuttelijan Tallinna

 1. Taitaa olla niin että Rataskaivo 16 on se paras eli suosikkini. Kilpailijoita toki on monta. Viimeisin uusi löytö on Oliver . Hyvä ruoka ja hyvä palvelu tietysti merkkaavat eniten. Miljöö tottakai on kuin piste iin päällä. Kohtapuoliin taas Tallinnaan ja yksi uusi paikka taas kiikarissa.

  • Joo, tuo Rataskaevu 16 taitaa olla monen suosikki, täytyy ehdottomasti käydä testaamassa😊👌 Oliver taas on ihan uusi tuttavuus, täytyy käydä kurkkaamassa nettisivut. Tallinnasta löytyy kyllä hurja määrä ihania ravintoloita, jää seuraavallekkin kerralle uusia testattavia. Kiitos vinkeistäsi ja ihanaa Tallinnan matkaa🤗✨

   • Rataskaivossa palvelu on persoonallista ja erilaista kuin missään muualla on tavattu. En kerro enempää…

    • Kuulostaa mielenkiintoiselta, täytyy ehdottomasti käydä testaamassa😄👌

 2. Tallinnassa on niin paljon kivoja ja hyviä ravintoloita. Kumpa ehtisi kaikissa käymään.
  Käydään muutaman kerran vuodessa yleensä Tallinnassa.

  Suuren suosion saanut Rataskaevu 16 on maineensa arvoinen. Myös ihan kulman takana oleva (samaan lafkaan kuuluva) Väike-Rataskaevu on oikein hyvä! Kummassakin suussasulavat ruoat ja hintataso ei päätähuimaa.

  Olde Hansa on kokemisen arvoinen, niin erilainen ruoka ja ympäristö, mutta ei se mielestäni mikään huikea makuelämys ole ollut ( 2 kertaa olen käynyt).

  Viimeksi testasimme Salt-ravintolan, josta olin paljon kuullut. Sanoisin ihan kiva!

  https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

  • Juurikin näin, uusia ravintoloita löytyy joka reissulle ja vieläpä hyviä sellaisia😊
   Nyt kun saatiin meidän muutaman vuoden tauko Tallinnan matkoissa rikottua, niin mekin varmasti suunnataan sinne vielä tänä vuonna.

   Nuo Rataskaevun ravintolat täytyy ehdottomasti painaa mieleen ja seuraavilla kerroilla testata👌

   Muistelen, että käytiin miehen kanssa joskus 10 vuotta sitten Olde Hansassa ja kokemuksena oli kyllä kiva, mutta niin kuin sanoit, mitään huikeita makuelämyksiä ei täällä saanut😄 Mutta hyvällä paikallahan ravintola on ja ilmeisen suosittukin.

   Kiitos vinkeistäsi ja ihanaa alkanutta vuotta🤗✨

  • Väikkeessä on käyty myös. Ok myös. Kolmas samojen omistajien on kuuleman mukaan Pegasus. Ehkä sinne seuraavan kerran.

   • Minulle tosiaan vain tuo Pegasus tuttu ja erityisesti heidän leipä oli mahtavaa ja palvelu ystävällistä 💯 👌

 3. Meillä seuraava testattava on Pegasus. Sekin on samojen omistajien kuin Rataskaivo 16 ja Väike. Vajaan kahden viikon kuluttua mennään taas pitäytymään Tallinnassa. Ihastuimme kovin Oliver ravintolaan sen kivan miljöön vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.