Luukku 3

Joulun aikaan on erilaisia myyjäisiä, joissa myydään itsetehtyjä jouluherkkuja ja koristeita. Pojan koulun myyjäiset oli lauantaina ja minä tein sinne tänä vuonna myyntiin joulugranolaa. Granolaa on helppoa tehdä ja se on todella hyvää! Parasta on tietenkin, että siihen voi käyttää juuri omia lempiaineksia.

Itse laitoin granolaan: kaurahiutaleitä, leseitä, manteleita, saksanpähkinöitä, hasselpähkinöitä, piparkakkumaustetta, kuivattuja karpaloita ja omenasosetta sekä rypsiöljyä. Kaikki isossa kulhossa sekaisin, leivinpaperin päälle pellille ja uuniin 150 asteeseen, välillä kannattaa käännellä niin paahtuu tasaisesti.

Viime vuonna tein samaisiin koulun myyjäisiin piparitikkareita. Minulla oli kaapissa muutama vuosi sitten Ikeasta ostettuja muotteja, joilla sai kerralla tikkarit tehtyä. Toinen vaihtoehto on toki laittaa tikut normaaleihin pipareihin. Nämä oli ihan lasten suosikkeja😊

Joulugranolaa tulee varmasti tehtyä toinenkin satsi kotiin ja ehkäpä muutama pussi lahjaksikin. Piparitaikinaakin ostin jo valmiiksi pakastimeen odottamaan piparitalkoita😋

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.