Halloween herkkuja

Koko viime viikkoinen lasten syysloma oli niin sateinen ja harmaa, että kaivattiin jotain piristystä. Meiltä löytyi valmiiksi kaapista viime vuonna ostetut ja käyttämättä jääneet Halloween-lautaset ja hatut ja siitä se ajatus sitten lähti. Niinpä etsittiin Pinterestistä muutamia ohjeita ja pidettiin omat Halloween-juhlat ja disco. Ajattelin jakaa muutaman kuvan ja idean jotka on helppoa toteuttaa myös lasten kanssa yhdessä isoja tai pieniä juhlia varten😊

Halloween-suklaa

Tähän käytettiin yksi levyllinen maitosuklaata, kaapissa olleita irtokarkkeja ja sokerisilmiä. Yritin temperoida suklaan, mutta käyttämäni mittari oli rikki joten se ei onnistunut. Suosittelen kuitenkin temperointia, koska muuten suklaa sulaa todella nopeasti käsissä. Maitosuklaan tilalla voisi käyttää hyvin myös esimerkiksi valkosuklaata ja värjäämällä sen oranssiksi saisi aikaan upeita Halloween-suklaapaloja.

Muumio-nakit

Näihin käytettiin paketillinen nakkeja, lehtitaikinalevyjä, sokerisilmiä ja dippaukseen ketsuppia. Kaulin ensin lehtitaikinalevyn ohuemmaksi ja siitä leikkasin ohuita suikaleita. Sitten vain suikaleet kierrettiin nakkien ympärille, sudittiin muumiot kananmunalla ja sitten uuniin. Lisäsin vielä uunista tulon jälkeen sokerisilmät paikoilleen.

Keksipiirakka

Tämän ohjeen löysin Annin Uunissa-blogista. Suosittelen ehdottomasti testaamaan! Tämä piirakka sopisi Halloweenin lisäksi hyvin myös mihin tahansa lasten juhliin ( ja miksei aikuistenkin). Makua voi myös hieman muuttaa ja käyttää esimerkiksi appelsiinin makuista suklaata. Piirakkaa ei kannata pitää liian kauaa uunissa (itse pidin ohjeen mukaisen noin 20-25 minuuttia), jotta taikina jää sisältä tahmeaksi.

Herkkujen kanssa juotiin ”hirviömehua”, eli ihan tavallista punaista mehua, mutta jokaiseen lasiin laitettiin mato- ja pääkallokarkkeja. Myös silmäkarkit olisivat toimineet loistavasti lasin pohjalla, mutta niitä meillä ei tällä kertaa ollut.

Aiotko sinä juhlistaa Halloweenia?🎃

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.