Kreetan ruokasuosikit

Tässä Floridan kirjoittelujen välissä halusin tulla kirjoittelemaan Kreetasta ja ruuasta. Heti Floridasta kotiuduttuamme, olen tietenkin katsellut jo kesän matkoja. Toiveissa olisi päästä taas Kreetalle tai johonkin muulle Kreikan saarelle. Muillakin taitaa olla Kreetan matka mielessä, koska viimeiset viikot Suosikkini Kreetalla on ollut luetuin postaukseni. Kannattaa muuten käydä nappaamassa tuosta postauksesta ravintolasuositus talteen🙂

Kreetalla upeiden rantojen, kauniiden maisemien ja lämpimän sään lisäksi parasta on ruoka. Kreikkalaista salaattia on tehnyt mieli jo ties kuinka kauan, unohtamatta tietenkin kaikkia muita Kreikan ja Kreetan herkkuja. Tässä vähän omia suosikkejani, joita ehdottomasti suosittelen kokeilemaan mikäli tuolla suunnalla matkailet.

Kreikkalainen salaatti. Ihan parasta, syön Kreikassa ollessa päivittäin.Tuore kala. Tavernassa kannattaa kysellä, mikä on päivän tuore kala ja tilata ehdottomasti sitä.Friteeratut kesäkurpitsat ja tsatsiki. Niin hyvää! Monesti tilaan vain salaatin ja sivuun näitä friteerattuja kesäkurpitsoita ja tottakai tsatsikia.Viininlehtikääryleet sekä täytetyt tomaatit ja kesäkurpitsat. Viininlehtikääryleet on ihan suosikkini! Anopin tekemiä ei voita mikään, mutta Kreetalla tarjottavat on myös erinomaisia. Lisäksi riisillä täytetyt tomaatit ja kesäkurpitsat on todella hyviä.

Viimeisenä vielä annos jota tilaan, mikäli tekee mieli jotain lämmintä ja täyttävämpää. Kreetalla näin ei säästä johtuen usein tapahdu, mutta Moussakaa kannattaa silti maistaa. Tästä ihanasta munakoiso-perunavuuasta ei valitettavasti kuvaa löytynyt.

Ja ruuasta puhuttaessa en voi olla mainitsematta leipomoita. Kreetalla on ihania leipomoita, joista löytyy hyviä suolaisia ja makeita herkkuja. Viimeisimmällä Kreetan lomalla kävelin päivittäin lähileipomoon hakemaan aamiaistarvikkeita ja eväitä automatkoja ja rantapäiviä varten. Suosittelen erityisesti feta-täytteisiä pasteijoita.

Kreetaltakin ruokapaikkoja löytyy joka lähtöön, joten kannattaa ehdottomasti tutkia hieman tarjontaa jotta ei joudu pettymään. Yleensä kaikkialla pätee sama sääntö, eli kun kävelet hieman pääkadulta pois niin alkaa löytymään hyviä vaihtoehtoja🙂

Tänään en tee mitään yllä olevista ruuista, vaan ajattelin leipoa jotain pääsiäisen kunniaksi. Mikäli leipomukset onnistuu jaan tännekkin reseptejä🐥

4 thoughts on “Kreetan ruokasuosikit

 1. Kreikkalainen ruoka on vaan niin hyvää. Tein kans tuossa talvella oman postauksen rakkaudesta Kreikkalaiseen keittiöön. Kaikkia noita sun ruokia vois tuoda tähän eteeni heti 😎

  • Ahh, täytyykin käydä kurkkaamassa sunkin postaus😊 Kreikkalainen ruoka on💙 Meinaatko tänä kesänä suunnata Kreikkaan?

   • Kreikkalainen ruoka on kyllä 💙
    Olen ajatellut jättää Kreikan väliin tänä kesänä mutta Never say never 😉

    • Niimpä, ties vaikka löytyisi joku hyvä tarjous🙊 meillä jäi viime kesänä väliin, niin toivottavasti tänä vuonna päästään sinne😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.