Aamu Roomassa

Ihanaa alkanutta marraskuuta! 

Vielä palaan hetkeksi lokakuuhun ja meidän Italian matkan viimeiseen osaan, Roomaan. Kaikki ei ihan suunnitelmien mukaan mennyt minun ja miehen sairastuessa, mutta puolikkaan päivän ajan päästiin Roomasta nauttimaan.

Keskiviikkoaamuksi laitoin herätyskellon soimaan, koska halusin päästä näkemään Roomaa ennen suuria ihmismassoja. Muut jäivät vielä nukkumaan, kun hiivin ulos sateen kastelemille Rooman kaduille. Ihan yksin en tuohonkaan aikaan saanut olla, mutta se ei haitannut. Liikenteessä oli jo paikallisia kiirehtimässä töihin ja toki myös muutamia turisteja.

Ensimmäinen pysähdyspaikkani oli Espanjalaiset portaat. Kun pari vuotta sitten joulukuussa vierailimme Roomassa, oli portaat tuolloin suljettu. Nyt sain nauttia rauhassa portaista ja aukiosta auringon noustessa. 

Espanjalaisilta portailta jatkoin matkaa Fontana Di Treville. Sinne oli jo ehtinyt kymmenkunta ihmistä, mutta tunnelma oli aivan erilainen kuin aiemmalla vierailulla, jolloin paikalla oli satoja ihmisiä ja eteenpäin pääsi vain vaivalloisesti liikkumaan.

Fontana Di Treviltä lähdin kävelemään kohti asuntoamme. Siellä muut olivat juuri heräilemässä ja lähdimme aamupalan kautta kävelemään Vatikaaniin. Minun ja miehen vatsakipujen yltyessä loppupäivä menikin asunnolla lepäilemässä ja viimeinen Italian illallinen koostui lapsille happy meal aterioista ja minulle ja miehelle hedelmistä ja jogurtista. Kolikot ehdimme kuitenkin Fontana Di Treviin heittää, joten Roomaan toivottavasti vielä palataan❤️

2 thoughts on “Aamu Roomassa

 1. Rooma ❤️
  Niin tuttuja maisemia, sydäntä ihan lämmittää nähdä kuvia / muistoja sieltä. Rooma on minulle se kaupunki johon haluan palata uudestaan ja uudestaan.
  Kurjaa tuo teidän sairastuminen matkalla.
  Lantti täytyy heittää joka kerta Fontana di treviin paluun varmistamiseksi ?

  • Meillä poikakin muisti lantin heittämisen viime reissulta?
   Toivottavasti pääset pian taas Roomaan❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.