Autoilusta Sisiliassa + Sicilian Outlet Village

Näin alkuun voin vain todeta, että todella suosittelen auton vuokraamista Sisiliassa. Vaikka emme kiertäneetkään niin paljon, kuin aluksi ajattelimme, avasi se kuitenkin niin paljon enemmän mahdollisuuksia ja antoi vapautta. Me vuokrattiin auto Palermosta kaupunkipäivien jälkeen ja palautimme sen Sisiliasta lähtiessä Palermon lentokentälle. Auto varattiin autoeurope.eu nettisivuston kautta, josta vuokrattiin Budgetin auto. Autonvuokrauksessa kannattaa aina tarkistaa, että kunnon vakuutukset on kunnossa joko varaussivuston tai vuokraamon kautta. Itse ainakin olen sen verran varman päälle pelaaja, että meillä on aina ollut vuokrautoissa täysvakuutukset, jotka kattavat kaiken pienistä naarmuista lähtien. Auto kannattaa myös tarkistaa huolella ja näyttää vuokrausfirmalle kaikki autosta löytyneet kolhut ja naarmut, jotta et myöskään joudu maksamaan toisten vahinkoja.

Yksi pilvinen ja sateinen päivä mietimme, että mitä tekemistä keksisimme. Autovuokraamosta saamassamme kartassa oli merkitty isolla Sicily Outlet Village, joka sijaitsee saaren keskellä matkalla Palermosta Cataniaan. Budjetti ja pelkillä käsimatkatavaroilla matkustaminen ei varsinaisesti huutanut shoppailureissua, mutta Outlet Village oli kuitenkin vain puolentoista tunnin päässä ja oli kiva päästä ajelemaan saaren sisäosaan myös, joten matkaan lähdettiin.

Ajomatkaa Cefalusta Outlet Villageen kertyi noin puolitoista tuntia. Menomatka sujui mukavasti autostradaa pitkin, mutta paluumatka hieman venyi. Autostradaa kunnostettiin ja paluumatka ajeltiin suloisten kylien kautta takaisin. Menimme kuitenkin yhdestä liittymästä väärin ja kohta olimme menossa vuorta ylöspäin. Navigaattori oli koko ajan päällä, mutta tiet kävivät pienemmiksi ja pienemmiksi. Hieman tuli jo koti-ikävä kun aurinko laski ja meidän piti tulla todella jyrkkää suoraa rinnettä alas. Tuo tie ei ollut enää perinteinen vuoriston serpentiinitie vaan todella aivan suoraan vuoren rinnettä alas tuleva tie. Puristin molemmilla käsillä autosta ja sanoin miehelle, että älä vain päästä jalkaa irti jarrusta. Pääsimme onnellisesti vuorelta alas ja takaisin autostradalle. Tämä oli onneksi ainoa pelottava tilanne autoilussa. Muuten tiet oli erittäin hyväkuntoisia ja liikenne ei ollenkaan niin kaoottista kuin alkuun pelkäsin. Toki liikenteessä saa ja pitää olla aina tarkkana, mutta hyvin ajeltiin mukana. 

Sisilian Outlet Villagesta löytyi monenlaista liikettä Adidaksen, Leviksen ja Niken liikkeistä Pradaan ja Gucciin sekä lisäksi muita italialaisia merkkejä. Ruokailumahdollisuudet ei loistavat olleet, mutta eräässä kahvilassa istahdimme syömään täytetyt leivät ja pizzapalat. Alueelta löytyi myös katoksen alla oleva lasten leikkipaikka. Lentokentältä ja hotelleista saa kartan, jonka viemällä Outletin infoon, saa 10% alennuskupongin, jolla saa alennusta listatusta tuotteista (melkein kaikki liikkeet taisi kuulua alennuksen piiriin Adidasta ja Nikeä lukuunottamatta). Täältä löytyy vielä lista Outletin liikkeistä.

Itse löysimme miehelle, minulle ja tytölle Adidakselta lenkkarit (omien lenkkareiden ovh 130€ ja ostin ne Outletista 60€), Kikosta ostin muutaman meikin ja Michael Korsin liikkeestä avaimenperän hurjasta tarjouksesta viidellä eurolla. Muutamissa liikkeissä oli erinomaisia tarjouksia ja yleisesti ottaen vaatteet ja muut tavarat oli hieman alennettuun hintaan myynnissä. Jos siis haluat shoppailla Sisilian lomalla, niin suosittelen kyllä piipahtamaan Outletissa yhtenä päivänä.

Kuuluuko shoppailu osana sinun lomaa vai kierrätkö Outletit ja ostoskeskukset kaukaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.