Kuvankaunis Cefalu

Palermosta jatkoimme matkaa Cefaluun, jossa vietimme kahdeksan yötä. Cefalusta löysimme täydellisen paikan rentoutumiseen. Alunperin mietimme, että kiertäisimme hieman enemmän saarta, mutta osin sään, osin laiskuuden vuoksi tuli Cefalussa vietettyä lähes koko viikko. Toisaalta Cefalusta löytyi kaikki mitä tarvitsimme, eli ihania pieniä kujia, kauniita rakennuksia sekä ihana hienohiekkainen ranta ja hyvää ruokaa. Tosin täälläkin sai tehdä taustatyön hyvien ravintoloiden löytämiseksi. Hutejakin nimittäin osui kohdalle.

Jos suosittelin Palermoa ehdottomaksi vierailukohteeksi Sisiliassa, niin ei Cefalu kyllä jäänyt kakkoseksi. Ainakin yksi kokonainen päivä kannattaa ehdottomasti Cefalussa viettää, jotta pääsee nauttimaan sekä rannasta, että kaupungista. Tai jos etsit rentoutumista niin kuin me, voi siellä hyvin viettää myös koko viikon. Cefalun sijainti on loistava saaren pohjoisrannikolla, josta pääsee helposti myös halutessaan kiertämään saarta. Pidemmittä puheitta, annetaan kuvien puhua puolestaan ja postauksen loppuun lisään vielä ravintolan, jota ei kannata ohittaa jos Cefalussa vierailet.

Paras löytämämme ravintola Cefalussa oli ehdottomasti Le Chat Noir ravintola. Siellä söin ihanan pastan kasviksilla, mies söi päivän tuoreen kalan ja lapsetkin kertomansa mukaan parhaan pastan tomaattikastikkeella. Hinta tässä ravintolassa oli myös kohtuullinen ja palvelu ystävällistä.

Vaikka matkalta palattiin vasta viime viikolla, on näihin lämpimiin matkakuviin ihana palata. Niin, ja ruokakuviinhan on aina hyvä lopettaa 🙂

6 thoughts on “Kuvankaunis Cefalu

 1. Ruokakuviin on aina hyvä lopettaa ??
  Mutta eipä nuo muut kuvat tunnelmien kalpene niille ollenkaan.
  Ilo ja loman tunnelmallisia paistaa läpi !
  Italia, edelleen Italia ?

 2. Halusin Cefaluun jo ennen näitä kuvia, mutta nyt haluan vielä enemmän. Harmittaa, kun meidän suunnittelema matka Sisiliaan ei toteutunut nyt syksyllä, kun vanhemmillani tuli terveysongelmia (mun piti mennä vanhempieni kanssa siis).

  • Ikävä kuulla, että reissunne ei toteutunut. Toivottavasti vanhempasi voivat paremmin.
   Mietin juuri matkalla, että. Sisilia ja Cefalu olisi varmasti upea myös loppukeväästä, kun luonto kukoistaa eri lailla kuin syksyllä?

 3. Moi, tarkoitus mennä Palermoon syyskuun eka viikolla, omatoimi matka ja kysynkin onko miten helppoa saada paikan päältä majoitusta vai olisiko syytä varata etukäteen. Suosituksia majapaikoista Palermossa.
  Kiittäen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.