4 suosikkia Palermossa

Saavuimme Palermoon perjantai-iltana ja lähdimme maanantaina aamupäivällä, joten kaksi kokonaista päivää oli aikaa tutustumiselle. Koska aikaa oli vähän, oli tärkeää, että asuntomme sijaitsi keskellä vanhaa kaupunkia ja pääsimme näin liikkumaan kävellen haluamiimme paikkoihin. Listasin alle muutaman suosikin, jotka jäi Palermosta erityisesti mieleen.

1. Mercato Del Capo

Paikalliset markkinat kuuluvat lähes joka kaupungissa meidän vierailukohteisiin. Palermossa on useampiakin markkinoita, mutta meidän vuokraisäntä suositteli juuri Mercato Del Capoa, joten suuntasimme sinne lauantaina. Tällä kertaa mukaamme tarttui mm. persikoita, kaktushedelmiä, persimoneja ja oliiveja.

2. Mercatino Antiquariato Piazza Marina

Piazza Marinalla, aivan kauniin satama-alueen lähellä, järjestetään sunnuntaiaamuisin kirpputori. Myynnissä oli kauniita vanhoja esineitä, koruja, lasi-esineitä, leluja ja paljon muuta. Lapset viihtyivät täällä myös hyvin ja oli mukavaa bongailla upeita vanhoja esineitä ja tyttö löysi itselleen muutaman lelunkin parilla eurolla.

3. Kahvila Casa Stagnitta

Tämä kahvila löytyi alle minuutin päästä asunnoltamme aivan kuuluisan Fontana Pretorian läheltä. Eli, kun käyt katsomassa tätä kaunista suihkulähdettä ja aluetta ylipäätään, poikkea nauttimaan kahvilaan cannoli tai briossi ja herkullinen jäätee- tai pistaasigranita. Me kävimme täällä sekä lauantaina, etää maanantaina ennen lähtöä ja voin lämpimästi suositella.

4. Haahuilu vanhan kaupungin kujilla

Meidän lomiin ei siis suuremmin kuulu nähtävyyksien tai museoiden kiertely, joten varmasti tärkeimpänä aina jokaisessa kaupungissa on vain kävely ja haahuilu kaupungin kauniilla kaduilla. Palermon vanhassa kaupungissa tämä kuitenkin korostui entisestään  ja rauhalliselle kiertelylle kannattaa varata aikaa, poikketa pienille kaduille pääkaduilta ja bongailla toinen toistaan kauniimpia rakennuksia.

Mikäli matkasi suuntautuu Sisiliaan, on Palermo ehdottomasti vierailemisen arvoinen kaupunki. Ja jos Palermossa on useampi päivä aikaa ja haluaa yhdistää kaupunkilomaan myös rantapäivän, löytyy noin 35 minuutin ajomatkan päästä kaunis Mondellon ranta.

Onko Palermo sinulle tuttu kaupunki? Mitkä on sinun suosikit kaupungissa?

2 vastausta artikkeliin ”4 suosikkia Palermossa

  1. Oli kiva seurata matkaanne instagram storyjen ka päivitysten kautta. Tämä on hyvä jatkumo niille tarinoille. Kyllähän nuo kuvat ja tunnelmat Italiasta vaan sykähdyttää. Mun sydän vaan lyö pum pum pum Italialle ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.