Yksisarvissynttärit

Listailin toukokuussa ideoita lasten synttäreille. Ja vaikka se poikkeaakin täysin blogin aiheesta, oli pakko jälleen palata aiheeseen, koska viime viikolla meidän perheessä juhlittiin sekä minun, että tytön synttäreitä. Tyttö sai tänä vuonna viettää ensimmäisiä kaverisynttäreitä ja teemaksi valikoitui tytön toiveen mukaisesti yksisarvinen (alunperin toiveena oli leppäkerttu, mutta se vaihtui kesän aikana) . Päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja pidettiin kaverisynttärit ja sukulaissynttärit samana päivänä.

Ilmapallot ja kattaustarvikkeet tilasin ensimmäistä kertaa Synttärikuninkaasta, jossa oli vaikka mitä teemaan sopivia ihania tuotteita ja ne tulivat nopeasti postiin. Tytön kanssa askartelimme koristeviirin, Tervetuloa-kyltin oveen ja hamahelmistä tehdyt yksisarviskorut vieraille.

Tarjoiluna kaverisynttäreillä oli tytön lemppareita, eli vesimeloni-rypäle- ja nakki-kurkkucocktailtikkuja, keksejä, vaahtokarkkeja, sipsejä ja yksisarviskakku. Kakun väsäsin itse äidin kanssa yhteistyössä, joten se on hyvin kotikutoinen, mutta tyttö ja muut lapset olivat onneksi innoissaan ja se maistui erinomaiselta. Kaverisynttäreiden jälkeen saatiin vielä sukulaisia ja muutama kaveri juhlimaan ja silloin lisättiin pöytään vielä pestopastasalaatti, pihan juureksista tehty salaatti, focacciaa ja makeana lisänä tällä reseptillä tehtyjä valkosuklaa-punaviinimarjapaloja. 

Ohjelmanumerona oli kaverisynttäreillä perinteisen aasinhännän kiinnityksen tyylinen yksisarvisen sarven kiinnitys sekä onginta. Ongintapusseihin laitoin pienet yksisarvispalapelit, yksisarvistarroja ja karkkikaulakorut.

Juhlat oli kyllä erittäin onnistuneet ja tyttö oli niin onnellinen juhlapäivän jälkeen. Nyt kysely: montako päivää synttäreihin on, on vaihtunut jälleen ja uusin kysymys on: montako päivää on Italian matkaan 😀 Onneksi siihen on niin lyhyt aika, että kohta päästään laskemaan päiviä jo yhden käden sormilla 🙂

Rentouttavaa viikonloppua?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.