Museo- ja ravintolasuositus Tukholmaan

Tänä vuonna on Tukholmassa tullut vierailtua enemmän kuin koskaan ennen. Tasan viikko sitten perjantaina saimme viettää jälleen yhden päivän Tukholmassa Silja Linen risteilyn yhteydessä. Yleensä meidän päivä Tukholmassa kuluu kierrellen kaupungilla, mutta tällä kertaa mies ehdotti vierailua Tukholman valokuvataiteen museossa (Fotografiska). Me hyvin harvoin käydään matkoilla museoissa, mutta kyseinen museo osoittautui loistavaksi valinnaksi.

Laivalta lähdettyämme otimme Silja Linen terminaalin edestä bussin numero 76 ja jäimme pois Slussenin pysäkillä, josta oli museolle noin 10 minuutin kävelymatka. Tällä hetkellä alueella on melkoinen työmaa käynnissä, mutta museolle löysi helposti.

Museon sisäänpääsymaksu oli aikuisille 145 kruunua ja alle 11-vuotiaat pääsivät sisään maksutta. Museossa oli yhtä aikaa neljän valokuuvaajan näyttely, pieni kauppa, kahvila ja ravintola. Lapsille museossa ei ollut varsinaisesti mitään omaa ohjelmaa tms. mutta hekin viihtyivät siellä oikein hyvin. Eivät ainakaan kertaakaan kysyneet, että milloin lähdetään pois 😀 Lapset tykkäsivät erityisesti Johan Simenin Until the Kingdom Comes näyttelystä, joka oli myös oma suosikkini. Fotografiskan nettisivuille päivittyy aina ajankohtaiset näyttelyt, joten kannattaa ehdottomasti katsastaa jos on Tukholmaan menossa.

Museossa sijaitsee yläkerrassa myös ihana kahvila ja ravintola. Me käytiin museon kahvilassa ostamassa pientä syötävää kierroksen välissä. Kahvilassa oli tarjolla erilaisia suolaisia ja makeita tuotteita, sisustus oli hieno ja maisemat suurista ikkunoista upeat. Ravintolan puolella on tarjolla myös lounasta ja illallista sekä lauantaisin ja sunnuntaisin brunssi.

Parin tunnin museovierailun jälkeen käveltiin Södermalmille, jossa kierreltiin hetki ja jatkettiin siitä vanhan kaupungin kautta Östermalmia kohti. Sitten olikin päivän tärkein asia, eli lounaspaikan etsintä. Tällä kertaa päädyttiin ravintolaan nimeltä Riche, joka sijaitsee hyvällä paikalla Birger Jarlsgatanilla. Ollaan käyty siellä kerran aikaisemminkin ja tälläkin kertaa ravintola oli lähes ääriään myöten täynnä liikemiehiä ja -naisia, mutta pöytä onneksi saatiin. Itse söin tällä kertaa risottoa ja lapsille otettiin jälleen loistava lihapulla-annos, jonka kastike vei kielen mennessään.

Täytyy jälleen todeta, että Tukholma on kyllä upea kaupunki! Risteilykiintiö taitaa meidän osalta olla hetkeksi täynnä (vaikka tyttö jo kotimatkalla kysyi, milloin mennään laivalle?). Mutta mietittiin miehen kanssa, että täytyy jossain vaiheessa matkustaa kahdestaan Tukholmaan yöksi tai pariksi, jotta päästäisiin testailemaan taas kaupungin ihania ravintoloita?

Onko Fotografiska ja Riche jo sinulle tuttuja? Miten sinä tykkäät viettää päivän Tukholmassa?

4 vastausta artikkeliin ”Museo- ja ravintolasuositus Tukholmaan

 1. Fotografiska on vielä näkemättä, mutta eipä ihme. Omasta Tukholman matkastani on luvattoman pitkä aika !
  Fotografiska toivottavasti odottaa minua kunnes sinne seuraavan kerran päädyn.

  • Kiitos kommentista?
   Kannattaa ehdottomasti käydä Fotografiskassa! Toivottavasti pääset pian vierailemaan Tukholmaan?

 2. Fotografiska on ihana paikka. Omasta vierailusta on kyllä jo tovi ja voisi mennä taas uudelleen. Olen menossa siskoni kanssa kahdeksi yöksi Tukholmaan kuukauden päästä, josko silloin ehtisi. Riche on minulle uusi tuttavuus. Täytyy laittaa korvan taakse.
  Jos lähden lasten kanssa Tukholmaan päiväksi, siihen kuuluu aina käynti Sergelstorgetin BR-lelussa. Muuten ollaan joka kerta tehty vähän eri juttuja: Junibacken, Hop on hop off -bussiajelua, Aquarium tai ihan vain kaupungilla kiertelyä. Aikuisseurassa kahvilat ja shoppailu kuuluvat ohjelmaan.

  • Kiitos kommentista?
   Ihanaa, että pääset viettämään siskon kanssa laatuaikaa Tukholmaan?
   Lelukaupassa me myös yleensä käydään lasten kanssa Tukholmassa. Käytiin nyt viimeksi jo toistamiseen Södermalmilla olleessa ihanassa pienessä lelukaupassa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.