Minne syyslomalla?

Ihanaa alkanutta syyskuuta kaikille!

Koulut on saatu onnistuneesti aloitettua, kesä on hyvästelty ja syksy on nyt virallisesti alkanut. Muutama viikko on koulua takana, mutta poika ehti jo kysyä milloin seuraava loma on. No eihän siihen onneksi pitkä aika ole, koska lokakuussa on viikon mittainen syysloma. Me olemme tuolloin juuri Italian matkalla, joka onkin ollut ajatuksissa ja puheissa päivittäin ja suunnitelmia olemme vaihtaneet jo muutamaankin kertaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että jatkammekin Roomasta matkaa vielä Sisiliaan ja vietämme 10 päivää siellä ja palaamme vielä kolmeksi yöksi Roomaan ennen kotiin paluuta. Katsotaan, pysyykö tämä suunnitelma loppuun asti 😀

Vaikka meidän syysloma on ainakin maan osalta varattu, pohdin kuitenkin vielä mitä muita vaihtoehtoja olisi koko perheen syyslomaviikon ohjelmaksi. Tiedän, että monissa kaupugeissa syysloma on pari päivää ja toki vanhempien on välillä mahdotonta saada jo taas lokakuussa vapaata, kun vasta on kesälomat pidetty. Mutta mikäli sinulla on mahdollisuus pitää viikko tai vaikka pari päivää vapaata, tässä hyviä vaihtoehtoja 🙂

Risteily Tukholmaan

Perinteinen vaihtoehto, joka toimii lapsiin 99,99% varmuudella joka kerta. Sekä Viking Line, että Silja Line tarjoavat syyslomaviikoilla erikoisohjelmaa lapsiperheille. Meidät löytää jälleen risteilemästä ensi viikolla, josta päivittelen varmasti ainakin Instagram storiesin puolelle. Meidän aikaisemmista risteilykokemuksista voi lukea täältä.

Kylpyläloma

Muistan, kuinka itse kävin pienenä usein Oulun Eden kylpylässä juuri syyslomalla. Pidin kylpylästä todella paljon, mutta omia lapsia en ole käyttänyt muualla kuin Flamingon kylpylässä Vantaalla. Joko päiväretki kylpylään tai yön yli kestävä kypylämatka on varmasti mieleen sekä lapsille, että myös aikuisille.

Kööpenhamina

Norwegianilla on nyt hyviä syystarjouksia (3.9. asti) eri Euroopan kohteiseen ja Kööpenhaminaan pääsee lokakuussa alle 60€/henkilö menopaluu! Parin yön reissu Kööpenhaminaan koko perheelle ja siihen voisi vielä halutessaan yhdistää myös Legolandin vierailun.

New York

Syksy on loistava aika kaupunkilomalle. Sää on suosiollisempi kaupungilla kiertelyyn ja yleensä myös turisteja on vähemmän liikkeellä. Lokakuu olisi varmasti ihana aika matkustaa New Yorkiin. Sää ei ole vielä kylmä, ilmassa alkaa olla Halloweenin tunnelmaa ja Central Park loistaa upeissa syksyn väreissä.

Dubai

Jos kaipaat aurinkoa ja lämpöä niin Dubaista niitä löytyy lähes 100% varmuudella. Lasten kanssa Dubai on helppo kohde, joka paikassa on siistiä, lentoaika on sopiva ja aikaero pieni. Dubaihin pääsee helposti matkanjärjestäjien kanssa, mm. Aurinkomatkat, TUI tai Apollomatkat. Omatoimimatkailijoiden iloksi Finnairin ja Norwegianin lisäksi myös Flydubai aloittaa suorat lennot Helsingistä Dubaihin lokakuussa.

Viimeisenä vinkkinä vierailukohde Helsingissä syyslomalle on Linnanmäen valokarnevaali (11.10.-21.10). Me olimme siellä viime vuonna ja voin kyllä suositella. Linnanmäki näyttää upealta lokakuun illassa valaistuna ja silloin on vielä myös mahdollisuus päästä nauttimaan vuoristorata-ajelusta ja hattarasta.

Joko teillä on suunnitelmia syyslomaksi?

Ps. Seuraathan blogiani myös Instagramin puolella @auringonpaistett 

6 thoughts on “Minne syyslomalla?

 1. Hyviä vaihtoehtoja kaikki! Tänä vuonna lasten syysloma menee itsellä töiden parissa, mutta itsenäisyyspäivän tienoilla olisi suunnitelmissa reissu Amsterdamiin.

 2. Itselläni ei ole noita syyslomapaineita, mutta olemme muutamana vuonna käyneet naisporukalla ( 4 – 7 naista ) kaupunkilomalla. Käytynä Pariisi, Barcelona ja Belgrad.
  Nyt meillä on hakusessa uusi kohde. Ihan kivoja vaihtoehtoja jo mutta aivan kuin SE kohde vielä puuttuisi listalta. Vinkkejä ?

  • Voi, milloinkahan minä saan sen Barcelonan matkan vihdoin ostettua??
   Naisten reissu kuulostaa erittäin hyvältä? Lissabonissahan jo kävitkin, mutta miten olisi Madrid tai Ateena? Niissä luultavasti aurinkoakin riittäisi vielä lokakuussa.
   Ja eikös Italia kuulunut sinun suosikkeihin? Niin miten olisi jokin Italian kaupunki, kuten Milano, Firenze tai Napoli?

 3. Meidän lapsilla on ensimmäistä kertaa viikon syysloma. Suunnitelmat ovat vielä ihan auki. Minä olen kyllä heidän kanssaan kotona, opintovapaalla kun edelleen olen. Tämän vuoden matkat vaan ovat verottaneet matkakassaani aika lailla ja luulen että isommat reissut jäävät tekemättä. Vähintäänkin valokarnevaaleilla kyllä käydään.

  • Välillä onkin kyllä ihanaa, että ei ole mitään varsinaisia suunnitelmia 🙂 Toivotaan hyviä ilmoja vielä syyslomallekkin, niin saa lomalaiset nauttia kauniista syyspäivistä. Valokarnevaalit on kyllä tosi kiva! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.