Aikuisopiskelijaksi

Tämä syksy tulee olemaan meidän perheessä hieman erilainen. Tokaluokkalaisen lisäksi meidän perheessä aloitti koulun tällä viikolla myös ekaluokkalainen. Minä nimittäin aloitin opinnot Haaga Helian ammattikorkeakoulussa.

Vaikka olen onnekas päästyäni työskentelemään useamman vuoden ajan matkailualalla, on takaraivoon jäänyt kaivelemaan se, että en ole koskaan opiskellut ammattikorkeakoulututkintoa. Tänä keväänä sain päähäni, että nyt jos koskaan haen ja katsotaan mitä tuleman pitää. Kirjallisen kokeen ja haastattelun jälkeen sain kesäkuun lopussa toivotun sähköpostin: minut on valittu opiskelijaksi juuri siihen kouluun ja tutkintoon mihin hain. Aloitin siis opinnot monimuotopuolella Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelmassa. Monimuoto-opiskelu on loistava vaihtoehto, koska lähiopetuspäiviä on huomattavasti vähemmän, joten töitä voi jatkaa opintojen ohessa.

Ensimmäiset orientaatiopäivät on nyt takanapäin ja olen kyllä todella innoissani tulevista opinnoista. Opinto-ohjaaja sekä opettajat vaikuttivat innostavilta ja osaavilta ja tulevat kurssit mielenkiintoisilta.

Muuten päivät täyttää perheen, opiskelun ja työn lisäksi lokakuun Italian matkan suunnittelu. Ja täytyy myöntää, että varasin meille myös lasten iloksi risteilyn Tukholmaan syyskuun alkuun?

Onko muita opintonsa juuri aloittaneita? Tai löytyykö muita monimuoto-opiskelijoita??

4 vastausta artikkeliin ”Aikuisopiskelijaksi

  1. Hienoa, että toteutat unelmaasi ?
    Onnea opintoihin ja työ- ja elämänkokemus varmasti auttaa opinnoissa .

  2. Kiitos? joo, uskon että molemmista on kyllä apua ja kursseistakin saa varmasti enemmän irti kun on jo vähän kokemusta taustalla?

  3. Kuulostava kivalta! Opiskelu on mukavaa vastapainoa työlle, vaikka toki myös työlästä välillä. Itse teen tohtoriopintoja, jotka nekin ovat aika lailla monimuoto-opintoja, vaikka isoin osa onkin sitä väitöskirjan vääntämistä.

    • Joo uskon myös että sekä työn, että opiskelun motivaatio säilyy hyvin, kun pääsee välillä kouluun ja taas välillä töihin? Vaikka varmasti rankkaakin tulee olemaan!
      Hienoa, tsemppiä sinullekkin opintoihin ja väitöskirjan tekemiseen??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.