Muista matkavakuutus!

En ole koskaan matkustanut ilman matkavakuutusta. Jo vuosia minulla on ollut voimassa jatkuvasti voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutuksia saa todella edullisesti ja siinä vaiheessa jos sitä tarvitsee, se maksaa itsensä moninkertaisena takaisin.

Matkustamme lasten kanssa noin 1-3 kertaa vuodessa. Vuosia selvisimme terveinä reissuilla, jopa jokaisella Egyptin matkalla. Vuonna 2016 matkustimme koko perhe Dubaihin yhteensä 17 päivän matkalle. Neljännen lomapäivän kohdalla tyttöni alkoi valittaa vatsakipua. Hän oli reipas ja touhusi mukana, kunnes ravintolassa ollessamme alkoi oksentaa. Yöllä hänen vointinsa menikin jo huonoksi, eikä mikään pysynyt sisällä. Lähdimme aamuyöstä sairaalaan ja tyttö joutui lähes suoraan tiputukseen, koska hän oli jo hyvin lyhyessä ajassa ehtinyt kuivua. Parin päivän vaisuuden ja levon jälkeen hän alkoi toipua hyvin ja kolmen päivän jälkeen saimme luvan lähteä sairaalasta jatkamaan loman viettoa.

Sairaalaan saavuttuamme, meiltä kysyttiin ensimmäisenä onko meillä matkavakuutusta. Kun vakuutus löytyi, saimme heti hienon yksityisen huoneen ja kaikki tapahtui sujuvasti. Heti sairastapauksen sattuessa kannattaakin olla yhteydessä vakuutuskortissa olevaan numeroon. Sieltä saimme koko ajan apua ja neuvoja ja meille soitti lääkäri päivittäin Suomesta tarkistaakseen tilannetta. Kokonaislasku noilta kolmelta päivältä oli tuhansia euroja. Koska meillä oli matkavakuutus, ei tämä rahallisesti kustantanut meille mitään.

Useamman kerran vuodessa matkustavien kannattaa ottaa suoraan jatkuvasti voimassa oleva matkavakuutus. Kerran vuodessa matkaaville riittää matkan ajaksi otettava vakuutus. Meillä on vakuutukset otettu Turvan kautta ja heidän palveluihin olen ollut tyytyväinen. Listasin alle vielä muutaman yhtiön, mistä näppärästi voi matkavakuutuksen ostaa.

Turva

If

OP Eurooppalainen

Tästä Rantapallon artikkelista löytyy myös lisätietoja matkavakuutusten vertailusta.

4 thoughts on “Muista matkavakuutus!

  1. Meillä on jatkuvasti voimassa oelva matkavakuutus, kun reissuja on aika usein. Yllättäen tarve matkavakuutukselle on ollut vain kahdesti: Malediiveillä tytär sai korvatulehduksen ja Thaimaassa minulla meni korva niin lukkoon, että se piti puhdistaa. Tosin täytyy myöntää, että kummankin lääkärikäynnin kustannukset olivat vain parin euron luokkaa, eikä matkavakuutuksille olisi varsinaisesti ollut tarvetta. No toisaalta mielenrauhasta jo maksaa sen vuosimaksun, joka on kuitenkin aika pieni.

  2. Onneksi teilläkään ei ole useasti ollut matkavakuutukselle tarvetta! Itse maksan myös mielelläni siitä mielenrauhasta vuosimaksua. Kyllä siellä Dubain sairaalassa mietin, että mitä oltaisiin tehty jos ei vakuutusta olisi. Se on myös kätevää, että lapset kuuluvat vakuutuksen piiriin 17 vuotiaiksi asti.

  3. Itse jouduin Emiraateissa Sharjahissa myös turvautumaan matkavakuutukseen. Hirvittävä keuhkoputkentulehdus, joka onneksi talttui lääkkeillä joilla olisi taltuttanutta Suomessa koko kadun. Jouduin käymään lääkärissä pari kertaa vielä kontrolleissa, joten olin hyvinkin iloinen matkavakuutuksestani. Tauti jätti minulle kuitenkin rasitusastman, jonka toteamiseksi jouduin käymään myös Suomessa lääkärillä ja useissa kokeissa,matkavakuutus korvasi myös nämä yksityislääkärikäynnit kun ne oli tietyn ajan sisällä kotiinpaluusta !

    • Voi miten harmi, kun taudista jai viela astma sinulle! Me myos kaytettiin tyttoa viela Suomessa kotrollissa matkavakuutuksen piikkiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.