Matkailualan työni

Lapsena haaveammattini oli lentoemäntä ja matkaopas. Kuten varmasti monien lapsuuden haaveammateille käy, ei minustakaan lentoemäntää tai matkaopasta tullut. En kuitenkaan ihan hakotiellä ollut, koska matkailualalle kuitenkin päädyin. Lukion jälkeen muutin Helsinkiin, kävin kaksi vuotta kestäneen matkailuvirkailija tutkinnon ja siitä se sitten lähti.

Ensimmäisen katsauksen matkailualan töihin sain lähes 6 kuukautta kestäneessä harjoittelussa Matkatoimisto Hispaniassa. Tuon harjoittelun aikana opin ensimmäiset asiat matkailualasta, valmismatkoista ja ylipäätään asiakaspalvelusta.

Harjoittelun jälkeen aloitin kesätyöntekijänä Matka-Vekan puhelinmyynnissä. Siellä osaamista kertyi huimasti lisää, kun myynnissä oli kaikkea Tallinnan risteilyistä maailman ympärilentoihin ja autovarauksiin. Tuo kesätyöntekijän pesti venyi marraskuulle, kunnes sain ensimmäisen vakituisen työpaikan.

Ilmailualan asiakaspalvelutehtävissä vierähtikin vuosia ja lentoyhtiöitä kertyi cv:hen yhteensä kolme. Työ oli erittäin monipuolista ja piti sisällään kaikenlaista lentojen varaamisesta ja henkilökunnan matkavarauksista matkatoimistojen help desk-palveluihin ja asiakaspalautteiden käsittelyyn.

Matkailualalla, kuten monella muullakin alalla yt-neuvottelut ovat arkipäivää. Olen kokenut niin konkurssin, kuin osaston lakkauttamisenkin, mutta onnekseni en työttömänä ole joutunut pitkiä aikoja olemaan.

Viimeisimmän osaston lakkauttamisen ja lentoyhtiön muutoksen myötä lähdin toteuttamaan yhtä haavetta ja kouluttautumaan majoituspuolelle. Vuodessa lisäsin tietouttani hotellialalta ja valmistuin hotellivirkailijaksi vuosi sitten. Pian tuleekin vuosi täyteen vastaanottovirkailijan työssä.

Koen olevani onnekas, koska olen päässyt työskentelemään niin erilaisissa matkailualan töissä viimeisen 11 vuoden aikana. Tällä hetkellä olen tyytyväinen enkä näe itseäni muun alan töissä. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan 🙂

Mikä oli sinun haaveammatti lapsena? Osuiko edes lähelle nykyistä työtäsi? 🙂

4 thoughts on “Matkailualan työni

 1. Olipa kiva tietää mitä teet työksesi! Matkailualan työt ovat minuakin aina kiinnostaneet.
  Minulla oli useita haaveammatteja lapsena, mutta niistä kolme oli yli muiden: balettitanssija, opettaja tai hotellivirkailija. Isovanhempani sekä isän että äidin puolelta matkustivat paljon ja lähettivät meille kortteja eksoottisista maista. Haaveilin samanlaisista matkoista ja leikin hotellivirkailijaa. Minulla oli vanhanaikainen valokuvakansio, johon valokuvat laitettiin taskuihin ja se edusti hotellin varauskirjaa: sujautin taskuihin eri maista tulevien asiakkaitteni asiakastiedot :). Puhuin heille toki myös eri kieliä, koska euroviisuja katsomalla olin oppinut matkimaan eri euroopan kieliä.
  Hotellivirkailijaa minusta ei tullut, mutta yksi niistä lapsuuden haaveista osui kuitenkin lähelle. Minulla on opettajan pätevyys ja työni yliopistolla on osittain opettamista.

  • Kiitos kommentista Christa <3 Hauska kuulla, että sinä olet jo pienenä hotellivirkailijaa leikkinyt 😀 opettajan työtä muistan myös jossain vaiheessa miettineeni. Mutta muistelen sen liittyvän enemmän siihen, että opettajalla on aina vastauskirja tehtäviin 😀

 2. Traveldreamerin Christaa kompaten, olipa kiva tietää mitä teet työksesi.
  Matkailualaa on tulllut aina sivusta seurattu ja jollakin tasolla mietittyä pitäisikö yrittää hypätä siihen urapyörään. Niin ei ole tullut tehtyä mutta onnekseni olen saanut aikuisiällä mahdollisuuksia matkustaa vähän enemmän.
  Ensimmäisen lentoni tein vasta yli kaksikymppisenä.

  • Kiitos kommentista Piyya <3 Matkailemaan pääsee onneksi muutenkin 🙂 ja vaikka ei heti lapsena ole päässyt matkustamisen makuun, voi rakkaus matkailuun alkaa jo yhden pienen matkan innoittamana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.