4 x mitä tehdä Siden alueella

Ennen lähtöä Sideen, en ollut varma millainen sää siellä tulisi olemaan. Kausi on huhtikuussa vasta Turkissa aluillaan ja lukemieni kokemusten mukaan sää on tuolloin vielä hyvin vaihtelevaa. Olinkin tutkinut hieman etukäteen lähialueen paikkoja missä voisimme mahdollisesti vierailla, jos sää olisi liian kylmä altaalla oleskeluun.

Kerrankin onni oli puolellamme ja saimme nauttia upeasta auringon paisteesta ja lämmöstä lähes koko viikon. Tämä toki tarkoitti sitä, että lasten vastaus kysymykseen: mitä haluatte tehdä tänään, oli lähes poikkeuksetta: uidaan! Onneksi lapsetkin näkevät mielellään uusia paikkoja ja niin uintien välissä pääsimme vierailemaan hieman muuallakin. Pitäydyimme tällä kertaa kuitenkin Siden ja noin 20 minuutin päässä sijaitsevan Manavgatin alueilla.

1. Heti ensimmäisenä iltana pikaisten päiväunien ja altaassa pulahtamisen jälkeen lähdimme käymään Siden vanhassa kaupungissa. Kävimme täällä myös uudestaan vielä toiseksi viimeisenä iltana, jolloin syynä oli  lähinnä herkulliset kebableivät, joita ensimmäisenä iltana syötiin 😀 Vanhakaupunki on kaunis ja täynnä historiaa. Kauniiden maisemien lisäksi alue on täynnä lähinnä turisteille suunnattuja kauppoja, joten yksi päivä mielestäni riitti täällä mainiosti. Suosittelen saapumaan paikalle niin, että pääset näkemään kauniin auringonlaskun.

2. Kolmantena lomapäivänä heräsimme kovaan tuuleen. Oli selvää, että altaisiin eikä paljon uloskaan ollut asiaa, joten oli aika miettiä päivän ohjelmaa. Aamupalan jälkeen otimme taksin alle ja kohteeksi Manavgatin lähellä sijaitsevan Nova Mallin. Ostoskeskuksesta löytyi mm. Leviksen liike, H&M ja Adidas. Lisäksi löytyi paljon muita, minulle tuntemattomia merkkejä sekä isompi supermarket Migros. Ruokakaupat ovat ehdottomasti lempparikauppojani aina reissatessa!

Novamallilta löytyi myös yläkerrasta useita pikaruokapaikkoja, kuten KFC ja Burger King sekä lasten ”peliluola”. Lisäksi sieltä löytyi pieni maissia myyvä koju, josta lasten oli saatava iso kulhollinen heidän kerkkuaan.


3. Olin lukenut, että Siden lähellä Manavgatissa järjestetään maanantaisin suuret markkinat, joilla halusimme vierailla. Otimme dolmusbussin hotellin edestä suoraan markkinoille. Markkinoilta löytyi hurja määrä kauppoja joissa myytiin feikkilaukkuja, vaatteita, kenkiä, elektroniikkaa, matkamuistoja jne. Näiden lisäksi löytyi toinen osio, jossa myytiin vihanneksia, hedelmiä, kalaa ja mausteita.

Keskityimme ihastelemaan lähinnä vihannes-ja hedelmäpöytiä ja ostimme hotellille syötäväksi mm. mansikoita ja maisseja. Hinnat olivat todella edullisia. Lisäksi ostimme sumac maustetta ja toista maustesekoitusta, siemeniä, lapsille ja minulle korut ja kotiin kulhoja. Pääsimme toki maistelemaan kaupan teon yhteydessä myös maukasta omenateetä.

Manavgat vaikutti todella mukavalta kaupungilta. Mikäli aikaa olisi ollut enemmän, olisimme halunneet vierailla kaupungissa uudelleen. Manavgatissa on suosittua myös jokiristeilyt, jotka sopisi mainiosti ohjelmanumeroksi myös kuumempaan päivään.

4. Viimeisenä, muttei suinkaan väheisimpänä on koko perheen suosikki aktiviteetti, eli rannalla hiekkalinnojen tekeminen ja simpukoiden kerääminen.

Lauantain Nova Mall vierailun jälkeen tuuli oli hieman laantunut ja lähdimme ämpärin, lapion ja  muottien kanssa kohti rantaa ihastelemaan auringonlaskua. Siellä vierähtikin useampi tunti simpukoita ja kiviä keräillen sekä hiekkalinnaa rakentaen. Lapsista (ja äidistä) on myös parasta juosta aaltoja pakoon rantavedessä.

Viimeisenä päivänä lämpöasteet nousi kolmeenkymmeneen ja iltapäivällä suuntasimme jälleen sankkojen ja lapioiden kanssa rannalle. Tällöin pääsimme myös uimaan mereen meriveden ollessa oikein mukavan lämpöistä.

Olemme ehdottomasti enemmän ranta-, kuin allasihmisiä. Lasten ollessa pieniä on allasalue kuitenkin monesti helpompi valinta. Mukava kuitenkin aina nähdä, kuinka paljon lapsetkin nauttivat rannalla ja meressä olemisesta.

2 vastausta artikkeliin ”4 x mitä tehdä Siden alueella

  1. Siden on kuin tehty auringonottoa ja rantaelämää varten. Sidessä ei tarvitse huolehtia turhasta suorittamisesta. Näyttää, että olette saaneet nauttia mukavista, leppoisista ja auringontäytteisistä päivistä. Minä olin ennen ehdoton rantahenkilö, enkä välttämättä edes käynyt hotellin altaalla jos siellä semmoinen oli. Nykyään toivon hotellia jossa olisi oma allas ? Toki edelleenkin vietän rantaelämää mutta nykyään allaspäivillä höystettynä.

  2. Ihanaa, kun jaksat kommentoida! Kiitos siitä<3
    Tykkään myös ollla ja uida altaassa, mutta jotain niin ihanaa meressä ja rannoissa on, että sinne aina halajan takaisin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.