12 tunnin välilasku Lontoossa

Viime kesänä lensimme Norwegianilla Kreetan lomalle Lontoon kautta. Lentomme lähti Helsinki-Vantaalta jo aikaisin aamulla, jolloin meillä oli koko päivä aikaa Lontoossa ennen jatkolentoa Haniaan. Tiesin päivästä tulevan pitkän ja väsyttävänkin, mutta en voinut vastustaa pientä kaupunkilomaa ennen varsinaista lomaamme Kreetalla. Etenkin, kun näin säästin vielä lentolippujen hinnoista.

Ainoa negatiivinen seikka oli, että matkatavarat eivät siirtyneet suoraan Hanian lennolle. Meidän täytyi siis ottaa ruumassa olleet laukut Lontoossa pois, jättää ne säilöön kentälle ja lähtöselvittää ne uudelleen Hanian lennolle. Pieneksi lisäkuluksi siis muodostui matkalaukkujen säilytysmaksu, joka ei sekään onneksi budjettia romuttanut.

Kun olimme saaneet laukut säilöön kentältä, otimme junan Gatwickin kentältä kohti Big Beniä ja muita nähtävyyksiä. Lähdimme matkaan lasten ehdoilla niin, että kierrellään rauhassa ja tehdään mitä jaksetaan. Olin meidän perheestä ainoa joka oli käynyt Lontoossa (kielimatkalla yli 15 vuotta sitten), joten päätimme pysyä tutuimmilla alueilla.

Sää oli kaunis koko päivän ja näimme niin Big Benin, Buckinghamin palatsin, London Eyen, kuin Hyde Parkinkin. Välillä pysähdyimme kahvilaan herkuttelemaan, puistoon jätskille ja pubiin fish & chipseille. Lapsille löytyi myös mukava puisto, jossa viihdyttiin auringosta nauttimassa. Lapset metsästivät myös innoissan spinnereitä, jotka tuolloin olivat kovassa huudossa ja sellaiset molemmille lopulta löysimmekin.

Lapset jaksoivat kiitettävän hyvin koko päivän. Meillä oli matkarattaat tytölle mukana ja välillä kyydistä löytyi lepoa ottamasta myös isoveli. 

 

Gatwickin lentokentältä löytyi myös lasten leikkipaikka ja muutamia kivoja kauppoja ja ravintoloita joissa saimme nopeasti kulutettua viimeiset tunnit ennen jatkolentoa. Kellon käännyttyä yön puoleen lapset nukahtivat molemmat kentän tuoleille ja me miehen kanssa nuokuimme vieressä. Koneessa lapset onneksi nukkuivat lähes koko lennon ja saimme myös mieheni kanssa pitkän päivän jälkeen hieman unta ja olimme valmiina Kreetan lomaamme.

Lontoo on kyllä ihana kaupunki ja varmasti kun lapset hieman kasvavat suuntaamme sinne uudestaan koko perhe ja tällä kertaa hieman pidemmäksi aikaa 🙂

2 vastausta artikkeliin ”12 tunnin välilasku Lontoossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *