Suosikkini Kreetalla

Me olemme perheenä matkustaneet kolme kertaa Kreetalle Hanian alueelle. Kaikki matkat ovat olleet todella onnistuneita ja olemme löytäneet sieltä kaikkea sitä mitä usemmiten matkoilta haemmekin, eli ihania rantoja, auringonpaistetta, hyvää ruokaa ja kauniita maisemia. Nyt kun monella saattaa olla vielä mietinnässä tulevan kesän lomakohde niin voin lämmöllä suositella Kreetaa ja etenkin Hanian aluetta.

Listasin tähän alle omia suosituksiani Kreetan lomaa varten.

1.Autonvuokraus

Autonvuokrausta suosittelen ihan ehdottomasti viikonkin Kreetan matkalla. Me olemme kaikilla kolmella matkalla vuokranneet auton ja uskon sen olleen avain siihen että olemme saareen niin ihastuneet. Kauniita kyliä ja autoreittejä löytyy saarelta niin paljon kuin vain ehtii ja jaksaa kiertää. Itse olemme vuokranneet auton joka kerta paikan päältä Avisin kautta ja kaikki on toiminut moitteettomasti. Olemme ajelleet mm. Hanian kaupunkiin, Rethymnoniin, Elafonissille, Kissamokseen ja Falassarnaan.

2. Hania

Hanian kaupunki on todella kaunis ja olemme käyneet siellä jokaisella reissullamme. Olemme käyneet myös Rethymnonissa, mutta henkilökohtaisesti pidän Haniasta enemmän. Kiertelemme vanhassa kaupungissa sekä kaupoissa. Lisäksi kauppahallissa käymme aina täydentämässä juusto, hunaja ja oliivivarastojamme. Haniaan pääsee helposti bussilla, mutta olemme menneet sinne myös autolla. Esimerkiksi kauppahallin  vieressä on hyviä parkkipaikkoja.


3. Falassarna

Falassarna on oma suosikkini Kreetalla käymistämme uimarannoista. Elafonissi on tottakai myös todella upea ja käymisen arvoinen kohde. Elafonissi on kuitenkin suositumpi, joten siellä on enemmän myös ihmisiä. Lisäksi siellä on usein kovin tuulista. Tämä tarkoittaa sitä että hieno hiekka lentää joka puolelle ja sattuu osuessaan ihoon.

Falassarnan ranta syvenee loivasti, mutta siellä tulee lopulta syvää, kun taas Elafonississa vesi on matalaa koko ajan. Falassarnassa on myös upeat auringonlaskut, joten suosittelen ehdottomasti suuntaamaan sinne myös niin, että pääsee nauttimaan auringon viimeisistä säteistä.

4.Ravintola Cosmos

Kreetalta löytyy loistavia tavernoita ja kreikkalaista salaattia syön aina loman aikana joka päivä. Olemme löytäneet kuitenkin yhden ravintolan, kun etsimme hyvää ruokaa mikä poikkeaa kuitenkin kaikkien tavernojen tarjonnasta.

Plataniaksessa emme yleensä reissuillamme käy muuten kuin syömässä ravintola Cosmoksessa. Cosmos sijaitsee ylhäällä rinteessä, joten sieltä avautuu upeat näköalat. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sinne joutuu hieman kapuamaan rinnettä pitkin ylös, että ruuasta ja maisemista pääsee nauttimaan. Ruoka on aina ollut todella hyvää, paria jälkiruokaa lukuunottamatta. Tänne suosittelen tekemään pöytävarauksen. Minulla ei montaa kuvaa ravintolasta tai ruuista ollut, mutta laitan myös kuvia kävelymatkan varrelta ravintolalle sekä maisemista ravintolasta. Ravintolan nettisivuille pääset tästä.

+ suosittelen erityisesti lapsiperheille vierailua suuressa lelu- ja kodintarvikeliike Jumbossa. Jumbo sijaitsee rantatiellä Plataniaksesta Haniaan päin ja sinne pääsee helposti autolla tai bussilla. Sieltä löytyy edullisesti kaikenlaisia leluja hiekka- ja rantaleluista nukkeihin, vauvanleluihin ja peleihin, juhlatarvikkeita, koulutarvikkeita yms. Täällä meidän lapset on viihtyneet hyvin hieman pilvisempänä päivänä.

Edit: Käy kurkkaamassa myös tästä uudemmasta postauksesta Kreetan ruokasuosikkini 😊

2 thoughts on “Suosikkini Kreetalla

  1. Se olisi minulla Kreetan reissu edessä vajaan viikon päästä. Hanian seudulla olen käynyt kaksi kertaa ja Rerhymnonissa kauan sitten kerran. Erityisesti nuo HNian seudun matkat eivät ole sykähdyttäneet minua vaikka itse Hanian sataman seutu on viehättävä. Katsotaan miten nyt käy. Outoa tässä odotuksessa on myös se, että minulla ei ole minkäänlaista odotusta matkaa varten. Tosi ihanaa on lähteä rakkaan serkun kanssa matkaan mutta muuten unohdan vallan, että olen lähdössä !

  2. Oi, olen niin kade! Kreetalaista ruokaa ja Falassarnan rantaa on jo ikävä! Missä päin majoitutte? Me ollaan majoituttu pari kertaa Geranissa,joka on oikein mukavaa rauhallisempaa aluetta. Kissamos vaikuttaa myös ihanalta alueelta, siellä ollaan muutaman kerran pistäydytty autolla:)
    Ihanaa, että pääsette serkun kanssa yhdessä matkalle. Rentouttavaa matkaa ja nauttikaa auringosta<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.