Äiti, milloin mennään taas laivalle?

Meidän lapset (7v ja 3v) ovat todella innokkaita risteilijöitä. Etenkin 3-vuotias, joka eilen viimeksi nosti esille kysymyksen: ”Milloin voidaan taas mennä laivalle ja sinne samaan huoneeseen?” 😀 Itse välttelin aiemmin risteilyjä, mutta olen lasten myötä oppinut nauttimaan yhteisestä ajasta myös laivalla.

Saadessani tänään viestiä Silja Linelta, että osa pisteistäni vanhentuu ensi kuussa, päädyin selaamaan heidän nettisivuja. Sieltä huomasinkin, että heillä on 1.4-31.5. Silja Seafest, jolloin lapsiperheille on päivittäin  entistä enemmän kaikenlaista toimintaa. Lisäksi heillä on erilaisia tarjouksia risteilyistä. Mikäli siis kevään matka on vielä varaamatta ja johonkin tekisi mieli lähteä, voisi risteily olla loistava vaihtoehto.

www.tallinksilja.fi/markkinat osoitteesta löytyy lisätietoa tarjouksista.

Meidän perhe on tähän mennessä risteillyt Tukholmaan aina Silja Linen laivoilla. Olemme olleet tyytyväisiä siihen, kuinka lapset on huomioitu ja Harri Hylkeen tapaaminen on tottakai aina lasten kohokohta. Lisäksi laivan keskellä kulkeva Promenade kävelykatu tuo viihtyisyyttä ja selkeyttä laivalle. Tarkoituksena olisi kuitenkin testata myös Viking Linen risteily, jotta lapset pääsevät tervehtimään myös laivakissa Villeä 🙂

Meillä on tapana risteillä torstai-lähdöillä, jolloin ainoa ”ylimääräinen” vapaa on perjantai. Tulo kotiin tuolloin on jo lauantaina ja sunnuntai on yleensä vielä vapaana. Risteilyt on tuolloin myös edullisempia ja laivalla vähemmän matkustajia. Eli jos vaan on mahdollista, niin suosittelen ehdottomasti risteilyitä keskellä viikkoa.

Ruokaa rakastavina matkaajina, ruokailut risteilyillä on yleensä ainoa ”ongelma” meidän perheelle. Buffet jää meiltä poikkeuksetta väliin ja parhaaksi koettu ravintola onkin ollut italialainen ravintola Tavolata. Annokset ovat olleet pääasiassa maukkaita ja lapset ovat nauttineet omasta seisovasta pöydästä ja siitä, että ruoka on ollut heti saatavilla.

Aamiaiselle suosittelen ehdottomasti erikoisaamiaista. Tila on huomattavasti rauhallisempi ja ruokavalikoima paljon parempi kuin tavallisella aamiaisella. Mikäli matkaamme Silja Serenadella valitsemme aamiaspaikaksi Coffee & Co kahvilan.

Meidän risteilyt kuluvat yleensä aikalailla saman kaavan mukaan. Hytti-leikkipaikka-lelukauppa + tax free – ruokailu – muumidisco. Aamulla aamupalan jälkeen leikkipaikkaan ja sitten kiertelemään kauniiseen Tukholmaan.

Tähän asti nuorimmaisella on ollut rattaat mukana ja yleensä olemmekin käyttäneet paikallisbussia keskustaan siirtymiseen. Bussissa pääsee matkustamaan rattaiden kanssa ilmaiseksi ja perjantaina puolen päivän jälkeen koko viikonlopun ajan alle 12- vuotiaat lapset matkustavat myös ilmaiseksi.

Tukholmassa yleensä kiertelemme kaupungilla ja käymme jossain syömässä. Joka kerta aika menee kaupungilla niin nopeasti ja jäämme harmittelemaan kuinka Tukholmassa olisi mukava viettää enemmän aikaa. Tulevaisuudessa haluaisinkin sisällyttää matkaan yhden tai kaksi yötä Tukholmassa.

Mikäli emme olisi huhtikuussa lähdössä Sideen, löytäisi meidän perheen varmasti taas risteilemästä. Ehkä toukokuussa vielä ehtisimme matkaan 🙂

Kuvituksena otoksia meidän risteilyiltä.

2 vastausta artikkeliin ”Äiti, milloin mennään taas laivalle?

  1. Meillä kysyttiin eilen sama kysymys. Olen joutunut taipumaan risteilyihin tässä viime vuosina, kun lapset niistä niin kovasti pitävät. Täytyy varmaan kurkata tarjous, jos tässä keväällä toteuttaisi lasten toiveen. Itse tykkään jopa omaksi yllätyksekseni enemmän Viking Linestä nykyään, kun siellä saa kohtuuhinnalla paremman hytin (lux seaside) ja palvelu on ystävällisempää kuin Siljalla. Myös ravintoloiden taso on parantunut huimasti viime vuosina.

    • Kiva kuulla, että muidenkin lapset ovat yhtä innoissaan risteilyistä 😀

      Viking Linea täytyy ehdottomasti siis kokeilla. Olen myös kuullut, että ravintolat olisi parempia kuin Silja Linella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.