Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mumbai-Asuntoja etsimässä jälleen

Asuntoja etsimässä – kesä 2019 osa 2

(Huom, jos et jaksa lukea koko tarinaa niin hyppää loppuun videoon. Tälläistä jaarittelua tää mun touhu)

Lufthansan lentokoneen tassut kosketteli Mumbain märkää lentokenttää. Lentokentän märkyys ei ollut yllätys itselleni, koska onhan mumbaissa nyt monsuuni kausi, joka kestää tuonne lokakuulle asti. Eli vettä tulee sitten tulee, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Nyt sitä vettä, oli tullut viisi päivää putkeen ja reilusti. Sen myös näki hyvin kadulla, sitä vettä oli ja paljon.

Saavuin hotellille sunnuntai ja maanantain vastaisena yönä. Aikaerohan on niinkin näppärä näin kesällä kuin 3,5 tuntia saksaan ja 2,5 tuntia suomeen. Nukkumisen suhteen yö jäi lyhyeksi, mutta kuitenkin intoa täynnä lähdin maanantaina aamupalan jälkeen suuntaamaan kohti toimistoamme.

Nyt sen vesimäärän näki erittäin hyvin, sitä oli monessa paikassa ja paljon. Minä onnekkaana istuskelin autossa ja kuivana. Katselin siinä ulos kuinka moni ihminen ajeli moottoripyörällä vaatteiden kastuessa. Puhumattakaan niitä, jotka kahlasivat kävellen lammikoissa. Se mikä intialaisessa kulttuurissa on hienoa, etten ainakaan minä nähnyt kenenkään kasvoilta harmillisuutta tästä asiasta. En edes niiden miesten, jotka olivat pukeutuneet pukuun ja kahlasivat polvia myöten kohti toimistoa. He eivät olleet selvästikkään ensimmäistä kertaa tässä tilanteessa, koska jalassa oli sandaalit. Ei siis pilata ainakaan nappaskenkiä. Intialainen pukuun pukeutunut mies jalassaan sandaalit, joka kahlaa lammikossa polviaan myöten sai minun huulille hymyn.

Pääsin turvallisesti toimistolle kuivana. Moni muu ei päässyt, minä onnekas. No hieman kastuin, kun auto ei kurvannutkaan parkkihalliin vain jätti minut pääoven eteen. Se oli hyvin pientä se, verrattuna niihin jotka kahlasivat lammikossa

Olin käynyt asuntojen etsimis- matkalla noin pari viikkoa aiemmin. Silloin asuntojen löytyminen oli työlästä. Kuitenkin ihan viimeisinä päivänä löysin mieleisen asunnon Navi Mumbaista. Asunto oli uudisrakennus ja oli ylivoimaisesti paras mitä oli tarjolla uuden mumbain puolella.

Tämän matkan tarkoituksena olikin siis nyt mennä ostamaan huonekalut uuteen asuntoon, eikä lähteä etsimään asuntoja. Minä onnekas, en oikein tykkää kierrellä noita asuntoja. No en kyllä ole mikään huonekalujen ostoksien ystäväkään. Ajattelin, että tämä homma on sujunut loppujen lopuksi hyvin, kun asunto löytyi muutaman päivän etsimisen jälkeen, joten huonekalut löytyy myös ihan varmasti helposti.

Totuus alkoi selvitä pikkuhiljaa. Minulle ilmoitettiin, että sitä asuntoa ei ole saatavilla minkä viimeksi olin hyväksynyt ja luullut myös, että sovittiin sen ottavan. Intialaisia yllätyksiä tuli siis kommunikoinnissa. Joko ei oltu ymmärretty tai sitten vain jätetty tekemättä, mitäpä sillä väliä. Tilanne oli siis edelleen sama kuin edellisellä kerralla. Asuntoa ei ole siis ja turha lähteä ostamaan huonekaluja, kun ei ole edes asuntoa.

Eihän siinä auttanut kuin alkaa katsomaan uudestaan asuntoja. Mietin siinä, että nyt varmaan sujuu paremmin kuin edellisellä kerralla. Välittäjän pitäisi tietää mitkä on kriteerini. Eli ei muuta kuin hymyssä suin kohti navi mumbaita katsomaan asuntoja.

Saavuttiin ensimmäiseen kohteeseen. Paikka näytti hyvin tutulta. Mietin siinä, että ehkä se oli samankaltainen alue missä olin ollut viime kerralla. Ei, kylläpä tämä alue näyttää tutulta olen varma, että olen ollut täällä. Kysyin asiasta johon minulle vastattiin, että nämä on hyviä taloja… Eli melkein vastasivat kysymykseen.

Välittäjä oli itse tuumaillut, että kyllä minulle pitää kelvata tämmöiset asunnot ja alkoi näyttämään samoja huonoja kohteita mitä viimeksikin. Lopetin näytöt kolmanteen kohteeseen ja lähdin pois. Ei voinut kuin nauraa sitä touhua tosin samalla arvostin kyllä välittäjän yrittämisen halua. Jos ei eka kerralla kelpaa niin kelpaisiko toisella kerralla?

Eli ollaan taas samassa tilanteessa, ei asuntoa eikä ole edes vaihtoehtoja. Minua kysyttiin asunto näytöille seuraavana päivänä. Pyysin kuvat ja jätin menemättä. Kirjoittelin kriteerit paremmin paperille, että ymmärtäisivät tarkemmin mitä etsin. Kun kriteerit oli kirjoitettu ei tullut enää yhtään asunto tarjouksia.

Muistan miettineeni, että sellaista asuntoa ei ole tarjolla mitä haluan. Ja minun kriteerit eivät ole edes kovat, toivoin vain, että asunto on turvallinen ja siellä ei haise pahalle. Toki toivoin siistiä vessaa ja muuta yleisilmettä.

Perjantaita vietiin taas ja olisi kotiin lähdön aika. Tarkoituksena oli tulla ostamaan huonekalut uuteen asuntoon, mutta tilanne olikin kääntynyt asunnon etsimiseen. Tilanne oli sellainen, että asuntoa ei ollut edelleenkään. Eli joudun tulemaan uudelleen piakkoin tänne katsomaan asuntoa.

Sitten tapahtui jotakin mitä on vaikea ymmärtää. Se talo mistä viimeksi luulin ottaneeni asunnon siellä olikin vapaana asunto. Kysyin sitä asiaa alkuviikosta ja silloin ei ollut vapaana sieltä asuntoa. Ehkäpä joku tuumaili, että tarjotaan noita muita asuntoja taas eka ja sitten sitä parasta. No en tiedä mikä oli logiikka. Toki minulle nyt kerrottiin, että asunto on kalliimpi kuin viimeksi. Olipas yllätys. Kuulemma tässä uudessa on enemmän neliöitä. No ihan sama mietin, mennään nyt katsomaan se asunto.

Kun pääsin paikalle olin jo yllättynyt, että oli kyseessä sama taloyhtiö. Enemmän olin vielä yllättynyt, kun sama omistaja tuli asuntoa näyttämään kuin viimeksi. No asunto oli kuitenkin eri, selvisi asunnon olevan hänen amerikan siskonsa. Yritin tinkiä hinnasta, mutta täällä tuntuu olevan tapa neuvotella hinnat välittäjän kanssa.

Nyt minulle alkoi selvitä pikkuhiljaa miksi ei ehkä olla tultu suoraan tänne asuntoon. Selvisi, että tällä huoneistolla on eri välittäjä kuin minun käyttämä välittäjä. Olisikohan ollut jotain tekemistä välityspalkkioiden kanssa, kun minulle niitä samoja asuntoja näytettiin. Tiedä sitten miten tämä homma toimii.

Juotiin siinä tunti teetä ja neuvoteltiin hinnasta. Viimein päästiin sopimukseen hinnasta. Normi teatterit piti tehdä pariin kertaan, eli kiiteelä tarjouksesta ja pakata laukut. No nyt on sitten asunto hommattu Navi Mumbaista. Toki vuokrasopimus tulisi myöhemmin. Mutta nyt on asunto, eli kun muutan elokuussa tänne niin on asunto, mutta ei huonekaluja. Ei siis huonosti, ollenkaan.

Haluatko nähdä minkälainen on asuntoni? Käy katsomassa täältä

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply