Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuodesta 2012 asti ulkomailla, joko kotia?

Muistan edelleenkin vuoden 2011 loppupuolen, kun minulle tarjottiin mahdollista lähteä vuodeksi tekemään projekti työtä Shanghaihin. Muistan käyneeni kovia keskusteluja, itseni kanssa otanko työtä vastaan. Oli monenlaisia pelkoja ja suurimmat liittyi hyvinkin vajanaiseen kielitaitoon. Olinhan kuitenkin yläasteella julistanut kovasti, että minun hommissa ei koskaan tulla tarvitsemaan englannin kielen taitoa. Jos nyt sattuisin sitä tarvitsemaan niin sitten on tulkit sitä varten, näin siis 90 luvun alussa yläasteella muistan julistaneeni.

Toinen asia mikä mietitytti paljon ja samalla kiehtoi hyvin suuresti, oli mitä se asuminen ulkomailla on? Vieläpä kiinassa, täysin vieraassa kulttuurissa sekä yhteistä kieltä puhuvia ihmisiä ei ole paljon.

Päätin ottaa työnvastaan empien ja arastellen. Muistan silloin pohtineeni, että komennus on vain noin vuosi ja se aika kyllä pärjätään siellä, oli tilanne mikä tahansa. Se päätös oli erinomainen, joka muutti minun elämäni suunnan. Jos, joku minulle olisi kertonut mitä kaikkia tapahtuu sen jälkeen, kun olin päätökseni tehnyt. Olisin pitänyt häntä vähintäänkin „hulluna “.

 

Shanghai

Oltiin vuoden 2013 alussa, kun kiinan projektia oli noin 3 kuukautta jäljellä. Tarjottiin mahdollisuutta lähteä eteläsaksaan vuoden projektiin. Tällä kertaa päätös oli helppo, mikäpä tässä. Kyllähän tässä yksi vuosi lisää menee. Niin menikin, oli mahtavaa aikaa. Voin muuten sanoa, kulttuuri hypyn olevan jonkinlainen, kun suomesta lähtee kiinaan ja palaa sieltä saksaan.

Saksan projektin ollessani loppupuolella vuoden 2014 alkupuolella minulta kysyttiin, haluaisinko tehdä kahden vuoden expat sopimuksen saksaan? Jaahas tuumailin, minunhan piti olla vain vuosi tällä reissulla ja nyt on mennyt jo kaksi. Päätös oli kuitenkin erittäin helppo, kahden vuoden komennus on sellainen, ettei sille kannata sanoa ei. Eli kotiin sitten palataan vuonna 2016.

Augsburg

 

Expat sopimukseni ollessani loppupuolella huomasin viihtyneeni erittäin hyvin saksassa. Päätin hyväksyä tarjouksen, jossa minut lokalisoitiin saksaan. Eli tämä tarkoitti sitä, että työsopimukseni päättyi suomessa ja se jatkui saksassa. Tein silloin päätöksen minun elämiseni jatkuvan nyt sitten saksassa. Se oli hieno päätös sekin.

Augsburg

Vuosi 2019, „Hei, olisi mielenkiintoinen tehtävä tarjolla…Intiassa, Mumbaissa“

Tähän blogiin tulen kertomaan elämästäni Expattina Mumbaissa. Tervetuloa mukaan. Todettakoon, että Intia ei ollut minulle uusi kokemus. Olin siellä useasti vieraillut työni puolesta. Tarinaa tukee tai on tukematta youtube kanavani. Käy tutustumassa kanavaan makuveijari

Mumbai

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply