Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Viisi erilaista ratsastusmatkaa – löydä kiinnostavin vaihtoehto lomallesi

Riitta Kosonen artikkelin kuva
Ratsastusmatkailu
Haluatko ratsastaa matkoillasi, muttet tiedä minne menisit? Tärkeintä on päättää, minkä tyyppiselle ratsastusreissulle haluat. Näillä vinkeillä löydät oman näköisesi ratsastusmatkan!
Teksti: Riitta Kosonen
Päivitetty: 29.12.2017
facebook   whatsapp

Aloittelijan valinta

Et osaa ratsastaa, mutta tekisi mieli kokeilla? Lähde lännenratsastusreissulle Unkariin. Lännenratsastus on vaivatonta, sillä hevoset ovat rentoja ja voit nousta satulaan tavallisissa farkuissa ja varsikengissä. Unkarilainen El Bronco -ranch kasvattaa ja kouluttaa itse laadukkaat ratsunsa. Opit ranchilla ratsastuksen perustekniikkaa ja nautit maastolenkeistä rauhallisessa kansallispuistossa. Tuntien jälkeen ihailet hevosten ja varsojen käyskentelyä laitumilla.

Riitta KosonenRatsastusmatkailu
El Bronco -ranchilla aloittelijat pääsevät kokeilemaan ratsastusta ystävällisillä paint-hevosilla.

Kouluratsastuksen hienouksia

Haluatko hieroa kouluratsastuskiemuroita? Ratsastusloma portugalilaisilla dressage-talleilla on kouluratsastuksen tehokuuri. Tunneilla ratsastaa vain pari oppilasta kerrallaan, joten opetus on lähes valmennusta. Portugalin kansallishevonen lusitano opettaa ratsastajalleen herkkyyttä. Talleilla on usein myös opetusmestariratsuja, joiden kanssa tavallinenkin ratsastaja pääsee kokeilemaan laukkapiruettia ja muita korkean koulun liikkeitä.

Riitta KosonenRatsastusmatkailu
Portugalilaisilla dressage-talleilla saa yksilöllistä opetusta.

Ratsastusvaeltajan unelma

Rentoudut parhaiten luonnossa? Kotona ratsastustunneilla laukkahammasta jää usein kolottamaan, mutta ratsastusvaelluksilla laukkahanat aukeavat. Maailmalla on laukkapolkuja moneen menoon: koottua laukkaa savanneilla, hanatusta aroilla ja laukkakavioiden läpsettä vuoroveden kovettamalla rantahiekalla. Vaellushevoset ovat tottuneet luontoon eivätkä säpsyile turhista. Laukan lomassa on ihanaa nauttia pitkin ohjin luontoäänistä.

Estetykki maailmalla

Mieli vetää esteille? Esteratsastajan paratiisi on Irlanti, jossa ratsastus on kansanhuvi. Irlanti tunnetaan myös urheilullisista ja varmajalkaisista hevosroduistaan. Aloittelevat estehyppääjät hankkivat Irlannissa varmuutta rauhallisilla tekniikkaharjoituksilla. Rohkelikot ryntäävät maastoon ylittämään muureja, puunrunkoja, ojia ja vesiesteitä. Fiilistelijät sonnustautuvat kisa-asuun ja painelevat koirien perään vuotuisissa jahtiratsastuksissa. Koirat seuraavat maastossa pelkkää hajujälkeä, sillä metsästyksestä on luovuttu jo vuosia sitten.

Opettele paikallinen ratsastuslaji

Kiinnostaako uusi ratsastuslaji? Maailma pursuaa kansallisia ratsastusperinteitä. Argentiinalaiset loistavat hevospoolossa, unkarilaiset valjakkoajossa ja portugalilaiset working equitation -työratsastuksessa. Vierasta lajia opetellessa hyödynnät ratsastustaitojasi uudella tavalla ja opit huomaamattasi lisää.

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Hei, mistä toi ylin kuva on? Nimittäin näyttää ihan minulta. Mies ja nainen ratsastaa ja kuva takaapäin. Terveisin Miia Savolainen / [email protected]


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.