Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Vietä vauhdikas ratsastusmatka Kroatiassa – lue vinkit

Riitta Kosonen artikkelin kuva
Ratsastusmatkailu
Suosikkikohde Kroatia tarjoaa matkailijalle lukuisia vaihtoehtoja lomapäivien viettoon ja maa sopii kohteeksi myös ratsastusmatkalle.
Teksti: Riitta Kosonen
Päivitetty: 18.05.2018
facebook   whatsapp

Koe suosikkikohde uudella tavalla

Kroatia on yhä suositumpi matkakohde suomalaisten keskuudessa. Lomamatkoja Splitiin, Dubrovnikiin ja Pulaan ovat helpottaneet suorat lentoyhteydet Helsingistä, ja viime keväänä avautui suora lentoreitti myös Zagrebiin. Tämä on erinomainen uutinen innokkaille ratsastuksen ystäville, sillä Zagrebin vuoristossa risteilee upea ratsastusreitti, joka on kokemisen arvoinen.

Ratsastusretki Kroatiassa tarjoaa mahdollisuuden kokea suosikkikohde uudella tavalla. Vaikka Kroatia ei ole perinteisesti tunnettu ratsastusmaa, ovat maan laukkatraditiot pitkät. Länsikroatialaisen Sinjin kaupungin vuosittaisessa Alkar-juhlassa on 1700-luvulta saakka laukattu kilpaa ja heitetty samalla keihästä.

Riitta KosonenRatsastusmatka Kroatiassa
Ratsastusvaelluksella pääsee tutustumaan Kroatian kauniisiin maisemiin.

Zagrebin ratsastusvaellukselle on mahdollista osallistua toukokuun puolivälistä asti aina lokakuun alkuun, mutta kuumimpaan aikaan heinäkuussa ei vaelluksia järjestetä.

Vietä vauhdikas lomapäivä ratsastusretkellä

Zagrebin ratsastusvaelluksella pääsee tutustumaan Kroatian kauniiseen luontoon vauhdikkaassa kyydissä. Vaellukselle kannattaa lähteä laukkamielellä, sillä laukkapotpuri on loputon. Välillä laukataan letkana kukkivilla niityillä, varjoisilla metsäpoluilla ja kylän raiteilla, kun taas välillä hanatetaan tiukoissa ylämäissä ja sännätään laukkakisaan sänkipellolla.

Hitaampaan ratsastuskoulutahtiin tottuneet suomalaiset rentoutuvat nopeasti, kun huomaavat, etteivät ratsut kehitä laukasta turhaa painetta. Laukkareitit ovat hevosille rutiinia ja ne purkavat paineitaan laiduntaessaan laajoilla luonnonlaitumilla.

Riitta KosonenRatsastusmatka Kroatiassa
Ratsastusvaelluksella nautitaan lounas luonnon keskellä.

Laukan lomassa rauhoitutaan välillä käyntiin vehreissä metsissä ja kavutaan näköalapaikoille poseeraamaan zagrebilaista maalaismaisemaa vasten. Lounasaikaan pysähdytään metsän siimekseen juottamaan ja syöttämään hevoset, ja nautitaan itse grillilounas huoltoauton tuomilla lepotuoleilla rentoutuen.

Etenkin kesähelteellä hevoset tarvitsevat lepohetkiä ja välipäivän. Silloin ratsastajat viedään uimaan kirkasvetiseen Kupa-jokeen, paikallisten suosimaan maauimalaan tai päiväretkelle Plitvicen luonnonpuistoon, jossa komeat vesiputoukset kuohuvat pienien turkoosien järvien ketjuun.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.