Kuva: iStockphoto
Izmir, Turkki

Vinkit Turkin Izmiriin – täältä löydät hyötytietoa matkallesi

Jos Turkin kolmanneksi suurin metropoli ja maan länsimaalaisin kaupunki kiinnostaa, tutustu ainakin näihin nettisivustoihin ennen matkaa. Izmiriin ei tehdä pakettimatkoja, mutta kaupunkilomista pitävälle paikka on kokemisen arvoinen!

Valitse majapaikka makusi mukaan

Hyvin suunniteltu reissu on puoliksi tehty. Budjettimatkaaja yöpyy Izmirissä Basmanen alueella, jonka vanhoja kortteleita on alettu kunnostaa – odotettavissa onkin, että tulevina vuosina maine Basmanen rähjäisistä kujista on lopullisesti mennyttä.

Tasokkaampia hotelleita parhailla paikoilla haikaileva suuntaa katseensa Pasaportin puolelle, Atatürkin ratsastajapatsaan kulmilla sijaitseviin hotelleihin, kuten Hiltoniin tai Mövenpickiin.

Matkailijan nettivinkit Izmiriin

Izmirin joukkoliikenne on todella toimiva joten liikkuminen eri kaupunginosien välillä on helppoa, bussilla, metrolla tai lautalla.

>> Tietoa joukkoliikenteestä ja liikkumisesta

Paras tapa saada keskusta haltuun on hypätä risteilysatamasta hop on-hop off turistibussin kyytiin. Lippu on voimassa koko päivän ja voit jäädä nähtävyyksien lähellä olevilla pysäkeillä pois ja nousta taas myöhemmin kyytiin.

>> Lue lisää turistibusseista

New York Timesin loistava 36 tunnin opas on ilmestynyt myös Izmiristä. Nappaa talteen vinkit, kuinka voit käyttää lyhyenkin reissun mahdollisimman hyvin hyödyksi, tällä ohjelmalla ehdit nähdä ja tehdä paljon

>> 36 Hours in Izmir

Oletko kiinnostunut orgaanisista tuotteista? Tutustu orgaanisia tuotteita myyvän paikallisen putiikin sivuihin ja valitse omat herkkusi.

>> Ayerya

Izmirin ruokatarjonta tuskin jättää ketään kylmäksi. Tällä sivustolla voit tutustua ravintoloihin jo etukäteen

>> Eat in Izmir

Lue vielä Rantapallon vinkit Izmiriin kaupungin kohdeoppaasta.

>> Rantapallon kohdeopas Izmiriin

Lisää kiinnostava luettavaa Turkista: Turkkitieto.com

Päivitetty: 25.2.2015

Tämän artikkelin kirjoittaja on Rantapallon vieraileva asiantuntija. Kaikki mielipiteet ovat kirjoittajan omia ja eivät välttämättä edusta Rantapallon näkemystä. Vierailevat kirjoittajat ovat matkailun erikoisalojen tai eri matkakohteiden asiantuntijoita, jotka kirjoittavat säännöllisesti sivustollemme asiantuntijasisältöä omista aihepiireistään.

Haluatko Rantapallon asiantuntijaksi? Ota yhteyttä!

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia