hero taustakuva

Vinkit Turkin Izmiriin – täältä löydät hyötytietoa matkallesi

iStockphoto artikkelin kuva
Matkailu Turkissa
Jos Turkin kolmanneksi suurin metropoli ja maan länsimaalaisin kaupunki kiinnostaa, tutustu ainakin näihin nettisivustoihin ennen matkaa. Izmiriin ei tehdä pakettimatkoja, mutta kaupunkilomista pitävälle paikka on kokemisen arvoinen!
Teksti: Karoliina Åman-Yıldız
Päivitetty: 25.02.2015
facebook   whatsapp

Valitse majapaikka makusi mukaan

Hyvin suunniteltu reissu on puoliksi tehty. Budjettimatkaaja yöpyy Izmirissä Basmanen alueella, jonka vanhoja kortteleita on alettu kunnostaa – odotettavissa onkin, että tulevina vuosina maine Basmanen rähjäisistä kujista on lopullisesti mennyttä.

Tasokkaampia hotelleita parhailla paikoilla haikaileva suuntaa katseensa Pasaportin puolelle, Atatürkin ratsastajapatsaan kulmilla sijaitseviin hotelleihin, kuten Hiltoniin tai Mövenpickiin.

Matkailijan nettivinkit Izmiriin

Izmirin joukkoliikenne on todella toimiva joten liikkuminen eri kaupunginosien välillä on helppoa, bussilla, metrolla tai lautalla.

>> Tietoa joukkoliikenteestä ja liikkumisesta

Paras tapa saada keskusta haltuun on hypätä risteilysatamasta hop on-hop off turistibussin kyytiin. Lippu on voimassa koko päivän ja voit jäädä nähtävyyksien lähellä olevilla pysäkeillä pois ja nousta taas myöhemmin kyytiin.

>> Lue lisää turistibusseista

New York Timesin loistava 36 tunnin opas on ilmestynyt myös Izmiristä. Nappaa talteen vinkit, kuinka voit käyttää lyhyenkin reissun mahdollisimman hyvin hyödyksi, tällä ohjelmalla ehdit nähdä ja tehdä paljon

>> 36 Hours in Izmir

Oletko kiinnostunut orgaanisista tuotteista? Tutustu orgaanisia tuotteita myyvän paikallisen putiikin sivuihin ja valitse omat herkkusi.

>> Ayerya

Izmirin ruokatarjonta tuskin jättää ketään kylmäksi. Tällä sivustolla voit tutustua ravintoloihin jo etukäteen

>> Eat in Izmir

Lue vielä Rantapallon vinkit Izmiriin kaupungin kohdeoppaasta.

>> Rantapallon kohdeopas Izmiriin

Lisää kiinnostava luettavaa Turkista: Turkkitieto.com

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.