Kuva: iStockphoto
Istanbul, Turkki

Tien päällä Turkissa – näin kuljet sujuvasti junalla, bussilla ja lentäen

Turkissa on paljon nähtävää lomapaikkojen ulkopuolella. Maan sisäinen matkailu on silmiä avaavaa, viihdyttävää, helppoa ja edullista. Lue tästä vinkit juna-, bussi- ja lentomatkailuun Turkin sisällä.

Hitaasti matkustaen näet enemmän

Turkin sisäiset välimatkat voivat olla pitkiä, joten lentäminen on usein kannattavin ja aikaa säästävin vaihtoehto. Mutta mikäli aikaa on, kannattaa istahtaa bussin pehmeisiin penkkeihin, nauttia täyden palvelun matkanteosta ja tarkkailla ohikiitäviä maisemia. Myös junamatkailu Turkissa on yllättää helppoudellaan ja edullisuudellaan.

Sisäiset lennot ovat nopein tapa liikkua

Turkissa toimii useita lentoyhtiöitä ja maan sisäisiä reittejä on lukuisia. Varsinkin suurempien kaupunkien välillä liikennöidään useita kertoja päivässä.

Kannattaa seurata tarjouksia, sillä lentoyhtiöillä on monesti erilaisia lippukampanjoita maan sisäisessä liikenteessä. Varhaiset aamulennot ja vii-meiset iltalennot ovat yleensä edullisimpia kuin päivälennot.

>> Täältä voit etsiä Turkin sisäisiä lentoja

Linja-autojen varustetaso on korkea

Turkissa bussiverkosto on valtavan laaja ja kattava. Busseja kulkee koko ajan kaikkien kau-punkien välillä lukemattomien eri bussifirmojen toimesta.

Koska busseihin myydään lippuja toimistoissa etukäteen, saat varata juuri mieleisen paikan. Miehet ja naiset matkustavat eri penkeissä, mikäli he eivät ole samaa seuruetta. Busseissa on matkan pituudesta riippuen tee-, kahvi- ja mehutarjoilu purtavineen ja matkan aikana myös pysähdytään lounastauoille.

Bussi-isäntä huolehtii matkustajien mukavuudesta ja tuo virvokkeita kun jano yllättää. Busseissa on monesti langaton internetyhteys käytettävissäsi sekä jokaisella matkustajalla oma mediakeskus josta voit seurata tv-ohjelmia, katsoa elokuvia, pelata peleja tai kuunnella musiikkia.

>> Täältä voit etsiä Turkin sisäisiä bussimatkoja

Junalla sujuvasti kaupungista toiseen

Turkkilaiset junat ovat miellyttäviä ja yhteyksiä parannetaan jatkuvasti. Lippuja voi ostaa ne-tin kautta Turkin rautatieyhtiön TCDD:n sivuilta. Siellä palvelua ei kuitenkaan ole englanniksi, joten usein lippujen ostaminen on kätevintä suoraan rautatieasemalta.

Uudet YHT-junat eli pikajunat liikennöivät Ankarasta Eşkisehiriin ja Konyaan 250 kilometrin tuntinopeudella ja muitakin raide-osuuksia on tarkoitus muuttaa YHT-junille sopiviksi lähitulevaisuudessa.

Turkkilaiset junat ovat nykyaikaisia ja hyvinvarustettuja ja niillä matkustaminen on edullista. Junissa on ravintolavaunu ja pitkänmatkan junissa yleensä makuuvaunut.

>> Täältä voit etsiä Turkin sisäisiä junamatkoja

>> Lue lisää matkavinkkejä Turkkitieto.comista

Päivitetty: 23.12.2014

Tämän artikkelin kirjoittaja on Rantapallon vieraileva asiantuntija. Kaikki mielipiteet ovat kirjoittajan omia ja eivät välttämättä edusta Rantapallon näkemystä. Vierailevat kirjoittajat ovat matkailun erikoisalojen tai eri matkakohteiden asiantuntijoita, jotka kirjoittavat säännöllisesti sivustollemme asiantuntijasisältöä omista aihepiireistään.

Haluatko Rantapallon asiantuntijaksi? Ota yhteyttä!

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

A: Bussille on hankala päästä asemat kaukana keskustoista. Taksilla toki pääsee
B: Istanbul-Anka yhteys on avattu jo kesällä 2014
Mutta muuten joo ihan kivoja vinkkejä omatoimisille matkailijoille.