Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Ylväitä näkymiä, ulkoilua ja rentoa menoa Central Parkissa – kokeile ainakin näitä asioita New Yorkin tunnetuimmassa puistossa

Eric Lang artikkelin kuva
Matkailu New Yorkissa
Näillä vinkeillä teet lomastasi hieman vihreämmän New Yorkin asfalttiviidakossa!
Teksti: Eric Lang
Päivitetty: 10.07.2018
facebook   whatsapp

Puistojen kuningatar

Ikoninen Central Park kuuluu jokaisen New Yorkissa kävijän tehtävälistalle. Monet tutustuvat puiston nähtävyyksiin ja ihailevat sen puutarhoja, lampia ja siltoja. Perheillekin löytyy aktiviteettia eläintarhasta leikkipuistoihin. Tässä valtavassa puistossa on paljon tehtävää ja nähtävää.

Ei ole mikään ihme, että Central Park on suosittu kohde niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa. Se on paikka, jossa rentoutua, urheilla, tavata ihmisiä, katsella maailman menoa ja paeta suurkaupungin kiirettä.

Keidas keskellä pilvenpiirtäjiä

Central Park on kuvauksellinen ja kaunis. Kuuluisa puisto on itse asiassa maailman eniten filmattu paikka sarjoissa ja elokuvissa, joista ensimmäinen oli vuonna 1908 Romeo ja Julia. Ikuista siis myös itsestäsi kuva esimerkiksi Belvedere Castlella tai Bow Bridgellä. Kontrasti puiston ja sitä ympäröivien pilvenpiirtäjien välillä on unohtumaton.

Entäpä jos ihailisit Central Parkin näkymiä hotellihuoneestasi? Parhaat näköalat puistoon löytyvät Central Parkia ympäröivistä hotelleista. Luksushotelli Mandarin Orientalin idänpuoleisista ikkunoista avautuu lattiasta kattoon henkeäsalpaavat näkymät puistoon.

Eric LangNew York
Central Park on keidas keskellä pilvenpiirtäjiä.

Jos et tarvitse aivan näin ylellistä majoitusta, valitse hotelli korttelin päässä puistosta. Et ehkä näe huoneestasi samoja upeita maisemia, mutta pääset hetkessä keskelle kaipaamaasi vehreyttä. West Side YMCA -hostelli tarjoaa edullista majoitusta loistavalla sijainnilla pienemmälle budjetille.

Central Park – New Yorkin leikkikenttä

Kaipaatko lomaasi myös hauskaa ulkona olemista, ehkä jopa jotain liikuntaa? Kauniiden näkymien lisäksi Central Park tarjoaa paljon tekemistä aktiivisille matkaajille. Polkupyörän vuokraaminen Central Parkissa on oiva vaihtoehto tutustua itsenäisesti puistoon. Pyörän selässä pääset näkemään jättiläismäisestä puistosta mahdollisimman paljon. Ota huomioon, että Central Parkissa tiet ovat yksisuuntaisia, joten voit pyöräillä ainoastaan vastapäivään pyöräilyyn tarkoitettuja väyliä pitkin.

Eric LangNew York
Central Parkissa kannattaa vuokrata pyörä.

Central Parkiin järjestetään myös opastettuja pyöräretkiä, jos omin päin pyöräily arveluttaa. Jos pyöräilyn sijaan olet enemmän hevosihminen, puistoon pääsee tutustumaan myös ratsailla. Kesäisin rullaluistelu on suosittu urheilumuoto.

Aamulenkkiäkään ei tarvitse jättää väliin loman aikana. Jacqueline Kennedy Onassis Reservoirin ympäri kulkeva 2,5 kilometriä pitkä lenkkipolku upeine maisemineen on ikoninen osa Central Parkia.

New York
Central Park on tunnettu upeista maisemista.

Pakopaikka suurkaupungista

Keskellä asfalttiviidakkoa levittäytyy valtava, vehreä Central Park. Ahtaassa New Yorkissa puistosta on tullut paikallisten oma takapiha ja siten suosittu ajanviettopaikka. Suunnista puistoon jo hyvissä ajoin, sillä suosituimmat paikat alkavat täyttyä ihmisistä nopeasti. Hae sitä ennen Columbus Circlen Whole Foods Marketista ruokaa mukaan. Pidä taukoa shoppailusta ja nähtävyyksillä kiertelystä ja vietä rento piknikhetki esimerkiksi Sheep Meadow’lla katsellen ihmisten puuhia. Muista, että Central Parkissa ei saa juoda alkoholia eikä tupakoida.

Voit myös istahtaa Loeb Boathousen terassille rentoutumaan ja nauttimaan kauniista maisemista veden ääressä. Juo kuppi kahvia, syö jotain pientä ja katsele ihmisiä soutuveneissä. Soutelu The Lakella on varmasti romanttisinta mitä voit tehdä Central Parkissa, joten mikset vuokraisi itsekin soutuvenettä.

New York
Central Parkissa voi kokea romanttisen veneretken.

Vaihtoehtoisesti nappaa hot dog tai pretzel jostain puiston myyntikärrystä mukaasi ja syö se puistonpenkillä puiden varjossa, tai samalla kun seuraat jotain meneillään olevista katuesityksistä The Mallilla. Saatat samalla bongata muutaman julkkiksenkin. Great Lawnin pallopelit ovat myös hauskaa seurattavaa, sillä nurmi on täynnä eri urheilukenttiä. Central Parkissa järjestetään lisäksi lukemattomia tapahtumia, kuten konsertteja, teatteria ja ulkoilmaelokuvia.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.