Kuva: Eric Lang
New York

Viisi upeaa kuvakulmaa Manhattanille – viritä kamerasi valmiiksi New Yorkin -matkalle

Näillä vinkeillä saat parhaat valokuvat Manhattanista ja ikuistat ikoniset kaupunkimaisemat muistoksi matkaltasi.

1. Empire State Building

Pilviin kurkottava Empire State Building on yksi matkailijoiden suosikkikohteista ja New Yorkin päänähtävyyksistä. Sen näköalatasanteelta avautuvat maisemat ovat upeat niin päivänvalossa kuin hämärän laskeuduttuakin. Empire State Buildingin näköalatasanteelta voit kuvata Manhattanin kaikkiin ilmansuuntiin. Erityisesti auringonnousun ja -laskun aikaan maisemat ovat taianomaiset.

2. Top of the Rock

Toinen Manhattanilla ehdottomasti vierailun arvoinen näköalapaikka on Rockefeller Centerin 70. kerroksesta löytyvä Top of the Rock. Sen keskeisen sijainnin ansiosta voit ikuistaa Central Parkin muistikortillesi hienosti yläviistosta katsottuna sekä pilvenpiirtäjien täyteiset kaupunkimaisemat Downtownin suuntaan.

Kuva: Eric LangNew York
Top of the Rock -näköalatasanteelta saa ikuistettua kuviin esimerkiksi Central Parkin.

3. Brooklyn Bridge Park

Haluaisitko vangita kuvaan sekä New Yorkin siluetin että Brooklyn Bridge -sillan? Suuntaa siinä tapauksessa Brooklyn Bridge Park -puistoalueelle, josta avautuvat hienot näkymät kohti East Riverin toisella puolella levittäytyvää Manhattania. Sen jälkeen kannattaa suunnata Brooklyn Bridgeä kohti ja kävellä sillan yli takaisin Manhattanin puolelle. Sillalta käsin saat klassiset kuvat sekä itse sillasta että Manhattanista.

4. Kaupunkiristeily

Kaupunkiristeilyt tarjoavat hienot näkymät kaupunkiin Hudson-joelta käsin ja paljon mahdollisuuksia valokuvaukseen. Lähes kaikki risteilyt kulkevat Vapaudenpatsaan ohi, minkä ansiosta saat mainiot kuvat patsaasta. Kuviisi mahtuu hienosti myös koko Manhattanin horisontti pilvenpiirtäjien välistä pilkottavine nähtävyyksineen. Vaihtoehtona on myös illallisristeily, jonka aikana voit nauttia valokuvauksen lomassa maukkaan aterian iltavalaistuksessa.

Kuva: Eric LangNew York
Empire State Building on New Yorkin tunnetuimpia nähtävyyksiä ja upea näköalapaikka.

5. Helikopteriajelu

Mikäli korkeat paikat eivät päätä huimaa, niin lähde helikopterilennolle ja kruunaa valokuvasarjasi New Yorkista ilmakuvilla lintuperspektiivistä. Valokuvaukseen sopii erityisen hyvin helikopterilento ilman ovia New Yorkissa. Helikopterissa ei ole lainkaan ovia tai ikkunoita, minkä ansiosta voit vapaasti ottaa kuvia ilman näköesteitä. Lento on ikimuistoinen kokemus, eikä sinun tarvitse olla ammattikuvaaja saadaksesi upeita valokuvia.

Päivitetty: 20.9.2017

Tämän artikkelin kirjoittaja on Rantapallon vieraileva asiantuntija. Kaikki mielipiteet ovat kirjoittajan omia ja eivät välttämättä edusta Rantapallon näkemystä. Vierailevat kirjoittajat ovat matkailun erikoisalojen tai eri matkakohteiden asiantuntijoita, jotka kirjoittavat säännöllisesti sivustollemme asiantuntijasisältöä omista aihepiireistään.

Haluatko Rantapallon asiantuntijaksi? Ota yhteyttä!

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia