Kuva: Newyorkcity.fi
Uusivuosi New Yorkissa

Toteuta unelmasi ja juhli uutta vuotta New Yorkissa – lue vinkit

Vuodenvaihde on yksi vilkkaimpia ajankohtia New Yorkissa, kun kaupungin kadut ja aukiot täyttyvät innokkaista juhlijoista. Vietä näillä vinkeillä onnistunut uudenvuoden aatto kaupungissa, joka ei koskaan nuku.

Ball Drop -juhlat kannattaa ohittaa

Tunnetuin uudenvuoden aaton perinne New Yorkissa on Times Squaren ball drop. Traditio juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin ensimmäinen aikaa mittaava kellopallo asennettiin Lontoossa Greenwichin kuninkaalliseen observatorioon merkitsemään aikaa. Pallon putoaminen joka iltapäivä samaan aikaan auttoi lähistöllä olevien laivojen kapteeneja navigoimaan merellä.

Nykyään Times Squarella järjestettävät valtavat Ball Drop -juhlat keräävät paikan päälle sekä ruutujen ääreen satoja tuhansia ihmisiä katsomaan, kun jättikokoinen pallo laskeutuu alas vuoden vaihtuessa.

Tuntikausien värjöttely Times Squaren tungoksessa ei kuitenkaan vastaa monen ajatusta mukavasta uudenvuoden vietosta, joten tapahtuma kannattaa jättää suosiolla väliin.

Suuntaa paikallisten tavoin bileisiin

Paikalliset viettävät mieluiten uutta vuotta porukalla hyvän musiikin, ruoan ja juomien parissa. New Yorkista löytyy uudenvuoden juhlia jokaiseen makuun.

Yksi suosittu vaihtoehto on viettää uusivuosi tyylikkäästi Bryant Park Grill -ravintolassa. Liput uudenvuoden bileisiin tulee hankkia hyvissä ajoin etukäteen, sillä viime hetken lippuja on harvemmin enää saatavilla. Kovan kysynnän vuoksi liput ovat hintavia, mutta mitä aiemmin varaat, sitä edullisemmat liput saat.

Jos seurueessa on lapsia, kannattaa suunnaksi ottaa Central Park New Yorkissa. Puistossa järjestetään aattona tekemistä kaikenikäisille: ohjelmaan kuuluvat muun muassa keskiyön ilotulitukset, jotka näkee eri puolilta Central Parkia.

Kuva: Newyorkcity.fiUusivuosi New Yorkissa
Risteily tarjoaa mahdollisuuden nähdä New York uudesta näkökulmasta.

Aloita uusi vuosi tyylikkäästi risteilyllä

Paras tapa nähdä isoimmat ilotulitukset ja välttää keskustan ruuhkat on suunnata vesille.

Uudenvuoden aaton risteilyt New Yorkissa tarjoavat jokaiselle jotakin. Vaihtoehtoina on sekä illallisristeilyjä että bileristeilyjä, joista voi valita itselleen sopivimman juhlatunnelman. Risteilyt kulkevat pitkin Hudson-jokea ja pysähtyvät paraatipaikalle ihailemaan ilotulitusspektaakkelia!

Vuoden ensimmäinen päivä New Yorkissa

Nähtävyyksien katselun lisäksi voit aloittaa uuden vuoden suuntaamalla jollekin kaupungin monista luisteluradoista, nauttimalla brunssin tai lounaan ja katsomalla Broadway-musikaalin.

Kuva: Newyorkcity.fiUusivuosi New Yorkissa
Vuoden ensimmäisen päivän voi viettää vaikkapa luistimet jalassa.

Uudenvuoden juhlien jälkeisen väsymyksen voi huuhtoa pois paikalliseen tyyliin ottamalla osaa Polar Bears Clubin järjestämään uintitempaukseen Coney Islandilla. Paikalle kerääntyy vuosittain satoja innokkaita osanottajia, joille jääkylmään veteen pulahtaminen on vuosittainen traditio.

Päivitetty: 20.11.2018

Tämän artikkelin kirjoittaja on Rantapallon vieraileva asiantuntija. Kaikki mielipiteet ovat kirjoittajan omia ja eivät välttämättä edusta Rantapallon näkemystä. Vierailevat kirjoittajat ovat matkailun erikoisalojen tai eri matkakohteiden asiantuntijoita, jotka kirjoittavat säännöllisesti sivustollemme asiantuntijasisältöä omista aihepiireistään.

Haluatko Rantapallon asiantuntijaksi? Ota yhteyttä!

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia