Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Romantiikkaa New Yorkissa – näillä vinkeillä onnistut ystävänpäivänä

Eric Lang artikkelin kuva
Matkailu New Yorkissa
Valentine's Day on Yhdysvalloissa rakastavaisten juhlapäivä, jolloin New Yorkissa järjestetään monipuolisesti tapahtumia ja illanviettomahdollisuuksia.
Teksti: Eric Lang
Päivitetty: 01.02.2018
facebook   whatsapp

Juhlista ystävänpäivää New Yorkissa

Valentine’s Dayn eli ystävänpäivän lähestyessä New Yorkin kauppojen ikkunat täyttyvät punaisista sydämistä ja söpöistä pehmoleluhahmoista. Toisin kuin Suomessa, Yhdysvalloissa ystävänpäivä on rakastavaisten juhlapäivä.

Valentine’s Dayn viettoon on tarjolla monipuoliset tapahtumat ja illanviettomahdollisuudet. Virittäydy ystävänpäivän tunnelmaan ravintolassa, risteilyllä tai yllättämällä rakkaasi hauskalla teatteri-illalla New Yorkin tyyliin.

Eric LangNew York
New Yorkissa on ystävänpäivän aikaan monia tapahtumia.

Aamiainen Tiffanylla

Mikäli haluat ostaa mielityllesi erityisen muiston New Yorkista, niin Fifth Avenuella sijaitseva Tiffany & Co. ja sen kuuluisat siniset korurasiat tekevät varmasti vaikutuksen seuralaiseesi. Tämä koruliike tuli tunnetuksi Breakfast at Tiffany’s -elokuvan myötä, jossa elokuvan päähenkilö Holly Golightly nautti aamiaisensa liikkeen näyteikkunoiden edessä seisten.

Jos kuitenkin istahtaisit mieluummin alas, niin ystävänpäivän aamiais- tai brunssipaikaksi sopii hyvin myös tunnelmallinen ja kotoisa Alice’s Tea Cup. Uptown Manhattanilta löytyy kolme Alice’s Teacup -kahvilaa, joista jokainen on sisustettu Liisa Ihmemaassa -tarinan kohtausten mukaan. Kaikissa kahviloissa tarjoillaan leivonnaisia, voileipiä, keittoja, salaatteja sekä ruoka-annoksia. Teevalikoima on laaja ja tee tarjoillaan pienistä teekannuista.

Ruokaile kynttilänvalossa

Yksi perinteisimmistä tavoista viettää Valentine’s Dayn ilta on ravintolaillallinen yhdessä kaupungin monista ravintoloista. Kynttilänvalossa ruokailu on ehdottomasti romanttinen kokemus! Ravintolailtaa suunnittelevan kannattaa kuitenkin olla ajoissa liikkeellä ja tehdä pöytävaraus jo ennen matkaa.

Eric LangNew York
Ystävänpäivänä voi lähteä illallisristeilylle, jolla pääsee ihailemaan New Yorkin maisemia.

Illallista voi nauttia myös vesillä ja varata pöydän romanttiselle ystävänpäivän illallisristeilylle New Yorkissa. Herkullisen aterian lomassa vesiltä käsin voi ihailla kaupunkimaisemia ja tunnetuimpia nähtävyyksiä risteilijän lipuessa pitkin Hudsonjokea Manhattanin edustalla.

Tunnelmallinen teatteri-ilta Broadwaylla

Ikimuistoiseen illanviettoon voi varata paikat yhteen kuuluisista Broadway-musikaaleista. Ystävänpäivän tunnelmaan sopivia esityksiä ovat esimerkiksi Anastasia tai Disney-musikaalit Aladdin ja Frozen.

Musikaalit johdattelevat sinut ja seuralaisesi upeiden lavasteiden ja koreografioiden avulla tarinan maailmaan, ja voit unohtaa hetkeksi kaiken muun. Päätä romanttinen ilta lasillisella kuohuvaa kattoterassilla ihaillen kaupungin valojen tuiketta yötaivasta vasten.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.