Kuva: Eric Lang
New York

New Yorkin upeat rakennukset eivät jätä kylmäksi – koe ainakin nämä ikoniset nähtävyydet

Yksi New Yorkin tunnuspiirteistä on sen monimuotoinen arkkitehtuuri, joka tarjoaa matkailijoille paljon nähtävää. Uudet modernit rakennukset ja historialliset mestariteokset seisovat Manhattanilla aivan vieri vieressä luoden kaupunkiin ainutlaatuisen tunnelman. Käy katsomassa ainakin nämä kohteet lomallasi!

Flatiron Building

Yksi New Yorkin kuvatuimmista rakennuksista, vuonna 1902 valmistunut Flatiron Building, oli aikanaan yksi Ison Omenan korkeimpia rakennuksia. Madison Square Parkin kulmalla sijaitseva Flatiron Building tunnetaan erityisesti sen ainutlaatuisesta silitysrautaa muistuttavasta muodostaan, ja se on myös yksi kaupungin vanhimpia pilvenpiirtäjiä. Nykyään Flatiron Building toimii toimistorakennuksena, josta löytyy useiden yritysten konttoreita.

Guggenheim-museo

Upper East Sidella sijaitseva Guggenheim-museo on New Yorkin ja ehkäpä koko Yhdysvaltojen tunnetuimpia modernin arkkitehtuurin taidonnäytteitä. Guggenheim-museo on arkkitehti Frank Lloyd Wrightin käsialaa vuodelta 1959, ja sen nähdään mullistaneen koko museosuunnittelun perinteen.

New York
Kuva: Eric Lang
Guggenheim-museo on kiinnostava nähtävyys niin sisä- kuin ulkopuolelta.

Sen lisäksi, että museo on vaikuttava ulkoapäin, se on sitä myös sisältä. Guggenheimin kokoelmat koostuvat laadukkaista pysyvistä ja vaihtuvista näyttelyistä, joissa vierailu on monen taiteen ystävän matkan kohokohta.

Chrysler Building

New Yorkin Art deco -tyyliin rakennettu klassikko Chrysler Building erottuu Manhattanin muista rakennuksista jo kaukaa. Tämä teräväkärkinen pilvenpiirtäjä oli 11 kuukautta rakentamisensa jälkeen kaupungin korkein rakennus, kunnes sen ohitti Empire State Building. Vuonna 1930 rakennetun Chrysler Buildingin aulassa voi piipahtaa ihailemassa sisätilojen koristeellista sisustusta jazzin kulta-ajalta, mutta muilta osin rakennus on yksityisomistuksessa.

Oculus

Syyskuun 11. päivän iskuissa tuhoutuneen PATH-aseman tilalle rakennettu The World Trade Center Transportation Hub avattiin vuonna 2016. Sen huomiota herättävin osa on valkoista lintua esittävä Oculus-halli, jonka kapeista ikkunoista auringonvalo pääsee paistamaan sisään syyskuun 11. päivänä kello 10.28 – juuri siihen aikaan jolloin iskut tapahtuivat. Oculuksen sisältä löytyy Manhattanin suurin ostoskeskus Westfield World Trade Center, jossa voi tehdä ostoksia yli 100 myymälässä.

New York
Kuva: Eric Lang
Upean Oculus-rakennuksen sisältä löytyy suuri ostoskeskus.

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal on maailman suurin rautatieasema ja vierailun arvoinen kohde, vaikka junamatka ei olisikaan suunnitelmissa. Monet New Yorkin matkailijat tunnistavat tämän vuonna 1913 avatun rautatieaseman elokuvista ja tv-sarjoista.

New York
Kuva: Eric Lang
Grand Central Terminal on monille matkailijoille tuttu elokuvista ja tv-sarjoista.

Kuuluisassa asemahallissa voi ihailla koristeellisia kattomaalauksia sekä nelitauluista messinkikelloa, joka on aseman symboli. Nälän yllättäessä Grand Central Terminalista löytyy paljon tunnettuja ruokapaikkoja, joissa voi haukata purtavaa ja katsella ihmisvilinää.

Päivitetty: 6.11.2017

Tämän artikkelin kirjoittaja on Rantapallon vieraileva asiantuntija. Kaikki mielipiteet ovat kirjoittajan omia ja eivät välttämättä edusta Rantapallon näkemystä. Vierailevat kirjoittajat ovat matkailun erikoisalojen tai eri matkakohteiden asiantuntijoita, jotka kirjoittavat säännöllisesti sivustollemme asiantuntijasisältöä omista aihepiireistään.

Haluatko Rantapallon asiantuntijaksi? Ota yhteyttä!

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia