hero taustakuva

Näin onnistuu talvinen loma New Yorkissa – koe ainakin nämä elämykset

Eric Lang artikkelin kuva
Matkailu New Yorkissa
Iso omena ei nuku talvellakaan, vaan sykkii elämää läpi vuoden. Talvella kaupungissa on kuitenkin oma taianomainen tunnelmansa, joka on ehdottomasti kokemisen arvoinen!
Teksti: Eric Lang
Päivitetty: 23.02.2017
facebook   whatsapp

Pakkaa pipo mukaan

Yhdysvalloissa sijaitseva New York on yksi niistä kaupungeista, jotka sopivat erinomaisesti myös talvilomakohteeksi. Talvi New Yorkissa alkaa joulukuussa ja kestää yleensä maaliskuun puoliväliin. Turistisesongin ollessa alhaisimmillaan tammi–helmikuussa voit nauttia rauhassa kaupungin tunnelmasta, majoitus on edullisempaa ja sisäänpääsyä nähtävyyksiin tuskin tarvitsee jonottaa.

Varsinainen talvi saapuu yleensä tammikuussa tai helmikuussa, jolloin kaupungissa mitataan vuoden alimmat lämpöasteet. Siksi matkalle kannattaa ottaa mukaan lämpimät vaatteet ja suosia kerrospukeutumista. Talvimatkailun salaisuus ovat hyvät varusteet, sillä mikään ei latista matkan tunnelmaa enemmän kuin kylmässä värjöttely. Jos pipo tai hansikkaat ovat kuitenkin jääneet matkasta, voit poiketa ostoksille vaikkapa tunnettuihin Bloomingdale’s- tai Macy’s -tavarataloihin.

Central Parkiin kävelylle ja luistelemaan

Lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle kaupungissa on tavallista rauhallisempaa, vaikka monenlaisia tapahtumia onkin tarjolla läpi vuoden. Auringon paistaessa kirkkaan siniseltä taivaalta mikään ei voita kävelyä New Yorkin ikonisen Central Parkin halki. Pikkupakkasella huurteiset puut, lumiset kadut ja taustalle kohoavat pilvenpiirtäjät luovat satumaisen tunnelman, jonka voi kokea vain talvella.

Eric LangTalvi New Yorkissa
Talvinen Central Park on tunnelmallinen vierailukohde.

Yksi upeista talvielämyksistä on luisteleminen New Yorkissa. Suuntaa esimerkiksi Central Parkin ihastuttavalle Wollmann Rink -luistelukentälle, jota on käytetty romanttisten elokuvien kuten Love Story ja Serendipity kuvauspaikkana. Liukuessasi jäätä pitkin pilvenpiirtäjien ympäröimänä ymmärrät hyvin miksi. Omia luistimia ei tarvitse ottaa mukaan, sillä ne voi vuokrata suoraan paikan päältä. Luistelun jälkeen kentän laidalla voi hörpätä kupin kuumaa kaakaota.

Vauhtia ja jännitystä NHL-jääkiekkomatsissa

New Yorkin talvilomamatkan ehdoton kohokohta on paikallisen NHL-jääkiekkojoukkue New York Rangersin ottelu. Hyvällä tuurilla voit päästä näkemään jäällä myös tutut kasvot, sillä sinipaitaisten New York Rangersien kakkosmaalivahtina pelaa 2016/2017 -kaudella suomalainen Antti Raanta. Tässä neljä kertaa Stanley Cupin voittaneessa kaupungin ykkösjoukkueessa ovat aikanaan pelanneet myös kiekkolegendat Jari Kurri ja Esa Tikkanen.

Eric LangJääkiekko-ottelu New Yorkissa
Jääkiekko-ottelu on elämys, joka kannattaa kokea New Yorkin-matkalla.

NHL-kausi kestää syys–lokakuun vaihteesta huhti–toukokuulle, ja se huipentuu kauden lopussa pelattaviin pudotuspeleihin. New York Rangers kerää katsomoihin kaupungissa vierailevien kiekkofanien lisäksi myös paljon paikallisia, eivätkä tämän voitonnälkäisen joukkueen pelit jätä ketään katsomossa kylmäksi. New York Rangers -otteluiden liput kannattaa tosin hankkia etukäteen, sillä ne myydään nopeasti loppuun – erityisesti pudotuspelien aikaan.

Legendaarinen Madison Square Garden

New York Rangers pelaa New Yorkissa kotiareenallaan Madison Square Gardenissa, joka on monelle kiekkofanille jo itsessään nähtävyys. Se on saanut nimensä Madison Square -aukion mukaan, jonne alkuperäinen areena rakennettiin vuonna 1879. Madison Square Gardenissa on monipuolinen tarjonta ruokapaikkoja, joten pelin lomassa voit nauttia herkullisista ruoista sekä virvokkeista.

Areenalta löytyy myös virallisia NHL-myymälöitä, joista voi ostaa matkamuistoksi lippiksiä, t-paitoja, urheilupaitoja tai muita NHL-tuotteita.

Eric LangMadison Square Garden
Madison Square Garden on jo itsessään nähtävyys urheilufaneille.

Lue lisää vinkkejä New Yorkiin täältä >>

Onko sinulla kysyttävää New Yorkiin matkustamisesta? Haluaisitko vinkkejä matkan suunnitteluun? Lähetä kysymyksesi sähköpostilla: [email protected]

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.