Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Maalla, merellä ja ilmassa – koe New Yorkin ruoka eri korkeuksissa

New York Media Group artikkelin kuva
Matkailu New Yorkissa
Nappaa pizzapala mukaan, nauti illallista kaupunkiristeilyllä tai ruokaile ylhäällä ilmoissa. Näin nautit ruoasta New Yorkin parhaimmilla näkymillä.
Teksti: Eric Lang
Päivitetty: 04.05.2018
facebook   whatsapp

Monipuolinen New York

New York on suurkaupunki, jossa pääsee kokeilemaan ruokaa aina uusin, ihmeellisin tavoin. Katselitpa kaupunkia sitten kadun tasalta, vesillä laivan kyydistä tai pilvenpiirtäjän korkeuksista, ruokailumahdollisuuksia on melkein loputtomasti uskomattomilla näkymillä.

Lue ruokailuvinkit maahan, merelle ja ilmaan!

Pizzaa suurkaupungin sydämessä

New Yorkin vilinässä kävely tekee nälkäiseksi, joten on hyvä pysähtyä hetkeksi hemmottelemaan itseään kaupungin suosikkiherkulla: pizzalla. New York Pizza on ohutta ja rapeaa, ja ehdottomasti maistamisen arvoinen – kerran jos toisenkin. Pizza tilataan yleensä paloina, slice of pie, kuten paikalliset sanovat. Nappaa pizzapala mukaan ja lähde ihailemaan kaupunkia.

Newyorkilaiset rakastavat pizzaa, joten ei ole mikään yllätys, että kaupungista löytyy satoja pizzerioita. Kaikilla on myös oma mielipiteensä siitä, mikä on paras pizza New Yorkissa. Newyorkilainen Colin Hagendorf on niin intohimoinen pizzafani, että hän kokeili kahden vuoden ajan Manhattanin jokaista pizzapaikkaa. Miehen oma suosikki NY Pizza Suprema todella tekee uskomattoman hyvää pizzaa. Käy itse testaamassa, ansaitseeko Pizza Suprema parhaan pizzan tittelin.

New York Media GroupNew York, Yhdysvallat
Newyorkilaisin tapa nauttia pizzaa on paloittain.

Pizzaa voi syödä niin pieneen kuin suurempaankin nälkään. John’s Pizzeria on hyvä paikka istua alas ja herkutella kunnon pizza. Käy siellä ensimmäisenä iltana New Yorkissa, kun olet ihmettelemässä Times Squaren valoja ja vilskettä. Pizzat ovat John’s Pizzeriassa niin isoja, että yhdestä pizzasta riittää ruokahalusta riippuen ainakin kahdelle, jopa neljälle.

Illallisristeilyllä New Yorkin edustalla

New York on veden ympäröimä, joten mikä olisi hienompaa kuin kaupungin ihailu laivasta käsin. Risteilystä voi tehdä vieläkin hauskemman, jos siihen yhdistää ruokailun. Pidä kamera valmiina, sillä erityisesti ilta-aikaan näkymät valaistusta Manhattanista ovat upeat. Illallisristeilyjä löytyy joka tilanteeseen: valitse risteily tunnelmallisella à la carte -illallisella tai rennommin seisovalla pöydällä.

Risteilylaiva Bateaux on suosittu vaihtoehto juhlavammista risteilyistä, sillä sen ikkunat ulottuvat kattoon saakka. Istumapaikasta riippumatta näkymät Manhattanille ovat loistavat. Yllätä rakkaasi hurmaavilla maisemilla ja herkullisella aterialla. Risteilyyn voi ostaa myös romanttisen erikoispaketin, joka sisältää pullon samppanjaa ja kimpun ruusuja.

New York Media GroupNew York, Yhdysvallat
Suurkaupunki näyttää upealta illallisristeilyllä vedestä käsin nähtynä.

Buffet-tyylisillä illallisristeilyillä on huolettomampi tunnelma. Risteilylle saa pukeutua halutessaan hyvinkin tyylikkäästi, mutta myös rennommin. Siksi laivalle voi lähteä niin perheen, vanhempien, työkavereiden kuin ystävienkin kanssa. Ainutlaatuiset näkymät yhdessä hyvän ruoan kanssa ovat tietysti tällä risteilyllä pääasia. Hauska ilta on taattu, sillä laivalla on paljon muutakin mukavaa. Voit esimerkiksi tutustua laivaan, käydä kävelyllä ulkokannella, pelata pelejä tai lähteä tanssilattialle.

Uusiin korkeuksiin One Worldin näköalatasanteella

New York on täynnä pilvenpiirtäjiä, joista voi kokea kaupungin aivan toisenlaisesta näkökulmasta. Lähde ylös One World Observatoryn 102. kerrokseen, mistä avautuvat 360 asteen näkymät Manhattanista ovat mykistävät.

New York Media GroupNew York, Yhdysvallat
Nämä maisemat avautuvat upeasta One World Trade Center -pilvenpiirtäjästä.

Kaupungin korkeuksissa voit viedä myös ruokailun aivan uudelle tasolle, kirjaimellisesti. Jos olet jo ostanut One World Observatory -liput, mikset samalla istahtaisi alas näköalatasanteen ONE Dine -ravintolaan? Paikasta saa niin lounasta, pientä purtavaa kuin à la carte -illallisenkin. Aterian kruunaa näköala New Yorkin korkeimmasta pilvenpiirtäjästä.

Koska olet New Yorkissa, varaudu myös maksamaan ruoasta näin ainutlaatuisessa ympäristössä. Suosittuna aikana ravintolaan kannattaa tehdä varaus, mutta kerroksesta löytyy myös baari.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.