Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lasten kanssa New Yorkissa – näissä kohteissa viihtyvät perheen pienimmätkin!

Eric Lang artikkelin kuva
Matkailu New Yorkissa
Kutkuttelisiko matka New Yorkiin, mutta epäröit lähtöä lasten kanssa suurkaupungin vilinään? Näillä vinkeillä vietät onnistuneen perheloman!
Teksti: Eric Lang
Päivitetty: 02.03.2018
facebook   whatsapp

New York sopii myös lapsiperheille

New York sopii mainiosti myös lapsiperheen kaupunkilomakohteeksi, kun matkan suunnitteluun kiinnittää riittävästi huomiota. Suunnittelemalla etukäteen mitä tehdä lasten kanssa New Yorkissa ja jättämällä matkaohjelman riittävän väljäksi matkasta ei tarvitse stressata. Sen sijaan voit keskittyä nauttimaan matkastasi täysin siemauksin rakkaittesi kanssa.

Manhattanilla kulkeminen lasten kanssa on turvallista ja vaivatonta myös lastenrattaiden kanssa. Useilta metropysäkeiltä löytyy hissi, ja kokoontaitettavat rattaat on helppo sujauttaa keltaisen taksin takaluukkuun. Istahda taksin kyytiin, nauti New Yorkin taianomaisesta tunnelmasta ja tutustu lasten kanssa alla esiteltyihin kohteisiin.

Eric LangNew York
Times Square on kiinnostava vierailukohde myös perheen pienimmille.

Times Square

Midtownissa sijaitseva Times Square -aukio on yksi New Yorkin tunnusmerkeistä. Sen kirkkaat valotaulumainokset, värivalot ja Disney-hahmoiksi pukeutuneet näyttelijät tarjoavat yllin kyllin ihmeteltävää ja katseltavaa koko perheelle.

Istu alas kahville kuuluisille punaisille penkeille ihastelemaan kaupungin vilinää. Piipahda sen jälkeen jälkeen Times Squaren laidalla sijaitsevassa Disney-kaupassa ja laita suu makeaksi M&M’S World -karkkikaupassa.

Lion King -musikaali

Useita Tony-palkintoja saanut Broadway-klassikko tarjoaa unohtumattoman elämyksen niin lapsille kuin vanhemmillekin. Upeista lavasteista ja puvustuksesta tunnettu Lion King eli suomeksi Leijonakuningas vie katsojat savannille, jonka eläimien huikeat tanssi- ja laulukohtaukset tarjoavat yleisölle ikimuistoisen show’n.

Broadway-liput kannattaa hankkia etukäteen, jotta lasten kanssa ei tarvitse viettää aikaa lippujonossa paikan päällä. Mikäli tarinan juoni ei ole tuoreena lasten mielessä, kannattaa se kerrata yhdessä pääpiirteittäin ennen esitystä. Lion King -musikaalin kesto on noin 3 tuntia ja ikäraja on 4 vuotta.

Central Parkin eläintarha

New Yorkin ikonisesta keskuspuistosta löytyy pieni, mutta sympaattinen eläinpuisto Central Park Zoo. Valitse kaunis aamu- tai iltapäivä ja suuntaa Central Parkiin ihastelemaan esimerkiksi pingviinejä, apinoita, kultapandoja ja lumileopardeja. Eläintarhaan voi lähteä niin taaperoiden kuin koululaistenkin kanssa.

New York
New Yorkin keskuspuiston nähtävyyksiin kuuluu eläintarha.

Kaupunkiristeily

Mikä olisikaan nähtävyyksien katselun lomassa mukavampaa kuin lepuuttaa jalkoja ja nautiskella virkistävästä tuulen vireestä kaupunkiristeilyllä! Kaupunkiristeilyjä löytyy joka lähtöön, joten valitse mieleisesi ja lähde koko perheen voimin vesille ihastelemaan Vapaudenpatsasta ja Manhattanin näkymiä. Risteilyyn voi yhdistää myös ruokailun valitsemalla lounas- tai illallisristeilyn.

Luonnontieteellinen museo

Lasten kanssa kannattaa ehdottomasti käydä New Yorkin luonnontieteellisessä museossa, sillä se on yksi maailman hauskimmista ja opettavaisimmista museoista. Museosta löytyy muun muassa täytettyjä eläimiä taitavasti toteutetussa 3D-ympäristössä, maapallon historiaa sekä tietoa alkuperäiskansoista. Tässä museossa saatat itsekin oppia jotain uutta!

New York
Luonnontieteellinen museo tarjoaa mielenkiintoista nähtävää niin aikuisille kuin lapsille.

Leikkipuistot

Jos matkallasi on mukana taaperoita, niin piipahda yhdessä Manhattanin useista leikkipuistoista. Lasten touhutessa leikkikentällä saat samalla pienen maistiaisen paikallisesta elämänmenosta. Tämä on mainio tilaisuus päästä juttusille newyorkilaisten kanssa, sillä leikkikentät ovat myös kohtaamispaikka paikallisille vanhemmille ja lastenvahdeille. Useista puistoista, kuten Bleecker Street, Union Square ja Central Parkin Heckscher -leikkipuistoista, löytyy myös vessat, joissa on vaipanvaihtotilat.

Eric LangNew York
New Yorkissa on lukuisia leikkipuistoja, joissa lapset viihtyvät varmasti.

Muista nämä vinkit lasten kanssa matkustaessa

● Varaa hotellisi mahdollisimman keskeiseltä paikalta Manhattania. Näin pidät välimatkat lyhyinä nähtävyyskohteiden ja hotellisi välillä.
● Hyppää Hop on Hop off -bussin kyytiin ja tutustu kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin vaivattomasti.
● Syö ulkona aina tilaisuuden tullen. Tämä on lapsille paljon hauskempaa kuin ruokailu hotellissa tai ravintolassa.
● Suunnittele kuljetus lentokentältä hotellille ja takaisin hyvissä ajoin.
● Hanki pääsyliput nähtävyyksille ja aktiviteetteihin etukäteen, jotta minimoit jonottamisen.
● Sisällytä matkaohjelmaasi myös sisäaktiviteetteja huonon sään varalta.
● Tee aikataulu riittävän väljäksi, kolme nähtävyyttä päivässä on sopiva määrä.
● Minimoi kävely, sillä suurkaupungin välimatkat voivat helposti väsyttää pienet jalat. Suosi sen sijaan taksia tai metroa.
● Paras ajankohta New Yorkin-matkalle on huhti-toukokuu tai syys-lokakuu.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.