hero taustakuva

Huipputeknologiaa, kukkaloistoa ja kuohuvaa – vinkit kevään shoppailumatkalle New Yorkissa

Eric Lang artikkelin kuva
Matkailu New Yorkissa
Shoppailu kuuluu monen New Yorkin matkaajan must-listalle. Eikä syyttä, sillä kaupungin ostosmahdollisuudet ovat aivan omaa luokkaansa.
Teksti: Eric Lang
Päivitetty: 03.04.2017
facebook   whatsapp

Macy’s Flower Show tuo kevään kaupunkiin

Maailman kuuluisimpiin tavarataloihin lukeutuva Macy’s on jo itsessään nähtävyys. Sen valikoimat kattavat niin vaatetuksen, huonekalut kuin keittiövälineetkin. Etsitpä mitä tahansa, sen tulet suurella todennäköisyydellä löytämään. Herald Squaren pituudelle levittäytynyt Macy’s koostuu kahdesta rakennuksesta, joten saatat joutua kävelemään toiseen rakennukseen päästäksesi haluamallesi osastolle.

Macy’s järjestää vuosittain yleisölle ilmaisen kukkaparaatin, Macy’s Flower Show’n, jonka väriloisto toivottaa kevään tervetulleeksi kaupunkiin. Macy’s Flower Show alkaa maaliskuun puolivälissä ja kestää huhtikuun alkuun. Jos matkasi ei ajoitu juuri tuohon ajankohtaan, katso tapahtumakalenterista mitä tehdä New Yorkissa vuonna 2017.

Eric LangShoppailua New Yorkissa
Kevät on oiva ajankohta tehdä shoppailumatka New Yorkiin.

Luksusliikkeitä ja outlet-ostoksia

Design-myymälät, luksusliikkeet ja merkkiputiikit tulevat monelle ensimmäisenä mieleen shoppailusta New Yorkissa. Niitä löytyy pitkin Manhattania, mutta erityisesti Fifth Avenuelta, joka on tunnettu jo vuosisadan ajan varakkaiden shoppailupaikkana. Sen maineikkaampaan osaan, 49th ja 60th Streetin väliin, on keskittynyt monta merkkiliikettä kuten Tiffany’s, Louis Vuitton, Gucci, Rolex, Dolce & Gabbana, Prada, Armani, Fendi, Versace, Bottega Veneta, Cartier ja Jimmy Choo.

Mikäli nämä TV-sarjoistakin tutut merkkiliikkeet eivät ole sinun tyyliäsi tai ne ylittävät matkabudjettisi, niin hyppää bussiin ja ota suunnaksi Woodbury Common Premium Outlet New Yorkissa. Hieman Manhattanin ulkopuolella sijaitseva Woodbury Commons Premium on outlet-kylä, josta löytyy yli 220 myymälää runsaine alennuksineen. Paikka on siis todellinen shoppailijoiden paratiisi!

Elämyksiä ja elektroniikkaa

Uusimman teknologian ystäville New Yorkista löytyy myös aarreaittoja. Moni myymälä on vierailun arvoinen, vaikka et olisikaan ostamassa mitään kallista. Esimerkiksi Applen ja Samsungin liikkeet tarjoavat todellisen elämyksen huipputeknologiasta kiinnostuneille. Fifth Avenuella sijaitseva Apple Store on vaikuttava lasisine sisäänkäynteineen ja Meatpacking Districtin interaktiivisesta Samsung Storesta löytyy muun muassa teatteri, taidegalleria, multimediastudio, liikkuva keittiö ja kahvila.

Vaikka sähkölaitteet ja elektroniikka ovat New Yorkissa edullisempia kuin Suomessa, elektroniikkaostoksilla kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että tullimääräysten mukaan voit tuoda ostoksia EU:n ulkopuolelta verovapaasti korkeintaan 430 euron edestä.

Eric LangShoppailua New Yorkissa
Shoppailupäivän jälkeen voi rentoutua viettäen iltaa kaupungin kattoterasseilla.

Kruunaa shoppailupäivä kattoterassilla

Mikäpä sen osuvampi päätös keväiselle shoppailupäivälle kuin nautiskella lasi kuohuvaa kattoterassilla. Lepuuta kävelystä uupuneita jalkoja istahtamalla ihailemaan kaupunkimaisemia yhdelle New Yorkin monista kattoterasseista. Esimerkiksi 230 Fifth tai Sky Room sopivat tähän tarkoitukseen mainiosti. Anna katseesi lipua kaupungin kattojen yli ja tunne itsesi hetkeksi newyorkilaiseksi.

Lue lisää vinkkejä New Yorkiin täältä >>

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.