Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Neljä uutta ideaa aktiivilomaan Lontoossa – joko kuulit näistä?

iStockphoto artikkelin kuva
Matkailu Lontoossa
Lontoon-matkan ei tarvitse olla pelkkää kahviloissa istuskelua, puistoissa vaeltelua tai Oxford Streetillä shoppailua. Aktiivista elämäntapaa on yllättävän helppoa pitää yllä myös lomalla suurkaupungissa - tässä viisi vinkkiä!
Teksti: Mikael Meriläinen
Päivitetty: 19.07.2016
facebook   whatsapp

1. Seikkailijalle

Mikäli ohjattu kajakkiajelu illalla pitkin Hackneyn kanaaleita kuulostaa hyvältä, Secret Adventures London järjestää tämän ja muita seikkailutapahtumia ympäri Lontoota. Tämä onkin mainio mahdollisuus napata seikkailijan lomaan sopivia kuvia, joita ei aivan joka turistin matkakuvakokoelmasta löydy. Tapahtumista voi myös löytää uusia samanhenkisiä tuttavuuksia.

Tapahtumiin osallistuminen käy myös budjettimatkaajalle – esimerkiksi kajakkiajelu maksaa vain 36 puntaa eli noin 43 euroa sisältäen kaiken tarvittavan.

Secret Adventures

2. Heittäytyjälle

Anna Fiorentinin teatteri- ja elokuvakoulu järjestää Lontoossa improvisaatio-, laulu- ja näyttelijäkursseja, joille on tasaisin väliajoin avoimet ovet ja mahdollisuus päästä illaksi tutustumaan täysin ilman veloitusta.

Anna Fiorentini on tunnettu instituutio, jonka tavoitteena on tarjota luovien taiteiden kursseja niin harrastelijoille kuin ammattilaiseksi pyrkiville. Anna Fiorentini on nostanut lukuisia kursseilleen osallistuneita jopa West End -musikaalien tähdiksi.

Paras tapa bongata avoimet viikot on seurata koulun Facebook-sivua hyvissä ajoin ennen lomasi alkua. Avoimien ovien iltoina tunnelma työpajoissa on kaikin puolin rento.

Anna Fiorentini Theatre and Film School

3. Kuntoilijalle

Näe Lontoon tärkeimmät nähtävyydet liittymällä päiväksi ohjattuun London City Runners -juoksuryhmään. Suosituin paketti on kello seitsemältä aamulla lähtevä noin kuuden kilometrin pituinen lenkki, joka kulkee pitkin Thames-joen rantaa ohittaen muun muassa Tower Bridgen ja St. Paulin katedraalin. Reittiä vedetään maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Juoksupaketit maksavat 25 puntaa eli noin 30 euroa yhdeltä tai 45 puntaa eli noin 54 euroa kahdelta – isommille ryhmille saatavilla voi olla parempiakin tarjouksia. Ohjattuja juoksuja on myös tiistai-iltaisin ja sunnuntai-iltapäivisin.

Paras tapa selvittää kaikki mahdolliset juoksuajat ja -reitit on ottaa yhteyttä London City Runnersiin Facebookissa, sähköpostilla tai nettisivujen kautta.

London City Runners

4. Luovalle matkailijalle

Aivojumppa on tärkeä osa aktiivista elämäntyyliä. Lontoon lukuisat työpajat ovat loistava tapa virkistää mieltä ja päästää luovuus valloilleen.

L’ateliers des Chefs -kokkityöpajoissa voit osallistua vaikkapa superfood-työpajaan ja leivostyöpajaan tai oppia paistamaan täydellisen pihvin. Kurssien hinnat vaihtelevat – on parasta tarkastaa nettisivuilta mieleisen työpajan hinnat. Kokkipajat ovat erittäin suosittuja Lontoossa, joten ilta kannattaa varata hyvissä ajoin ennakkoon.

Sekä New Yorkissa että Lontoossa toimivan I Can Make Shoes -työpajan nimikin taisi jo paljastaa mitä täällä tehdään. Työpajoja löytyy lukuisten eri tyyppisten kenkien valmistamisesta aina laukkujen valmistamiseen ja nahan käsittelyyn. Työpajat sopivat etenkin muodista ja korkealaatuisesta brittimuodista kiinnostuneille. Työpajojen hinnat alkavat 45 punnasta eli noin 53 eurosta.

L’ateliers des Chefs

I Can Make Shoes

Lue lisää ideoita Lontooseen: Piccadilly.london

Katso Lontoo-aiheisia videoita: YouTube / Piccadilly.london

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.